”19.12.20, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – GFT, Espoo, 5-2 (3-0), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: Juntikka 1′, Herranen 3′, Juntikka 15′, Teittinen 25′, Pöyry 34′

GFT:n maalintekijät: Tjeder 27′, Talvela 38′

Raportti: Ilves sai todellisen unelma-alun kärkikamppailuun GFT:tä vastaan. Heti alusta näkyi Tamperelaisten vahva lataus otteluun ja aloituskentällinen Emiilia Syvänen – Tanja Owens – Tiina Pöyry – Mira Teittinen – Tiia Juntikka ottivat pelin heti haltuunsa. Ajassa 0.59 Juntikka yllätti vieraiden maalivahdin Heidi Tahvanaisen etukulmasta ja peli oli 1-0. Sen jälkeen vain minuuttia myöhemmin juuri peliin tullut Matilda Herranen laukoi tarkan vedon alakulmaan suoraan kulmapotkusta. GFT toipui alkushokista jossain määrin ja pääsi myös mukaan otteluun paremmin. Ilves tosin loi jatkuvasti erinomaisia tekopaikkoja ja vain heikko viimeistely piti pelin vielä tiukkana. Pitkin peliä hyviä paikkoja tuli monella tavalla. Myös Syväsen pitkät avaukset olivat jälleen kerran huippuluokkaa ja vierailla oli suuria hankaluuksia niiden puolustamisessa. Perinteisesti erikoistilanteista ja varsinkin nopeasti annetuista sellaisista vaarallisia paikkoja Ilvestä vastaan luoneet vieraat olivat lähellä muutamaan otteseen, mutta Tamperelaiset kestivät ja ajassa 14.38 iski Juntikka jälleen Teittisen syötöstä lukemat jo 3-0:aan. Vain 9 sekuntia myöhemmin nähtiin ottelun kannalta hyvin merkittävä tapahtuma, kun vieraiden vielä kaksi kautta sitten Ilveksessä pelannut Emilia Jokisalo rikkoi räikeästi toisen varoituksen arvoisesti ja tuli poistetuksi kentältä. Seuranneella ylivoimalla Ilves ei kuitenkaan harmikseen pystynyt naulaamaan neljättä osumaa vaan vieraat selvisivät tiukasta tilanteesta. Kolmen maalin johto puoliajalle mennessä aina kovaan loppukiriin pystyvää GFT:tä vastaan ei tuudittanut tällä kertaa Ilvestä uneen vaan toinenkin puoliaika aloitettiin hyvin. Mira Teittinen sai viimein kauden avausmaalinsa ajassa 24.31 Sanni Ryhäsen toimiessa syöttäjänä. 4-0 tilanteessa koitti ensimmäinen hetki, kun Ilves nosti hieman jalkaa ”kaasulta” ja vieraat hyödynsivät tämän välittömästi. Daniela Tjeder kavensi lukemat 4-1:een Siiri Perälän syötöstä maalin edustalta ajassa 26.54. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä toiseen mikä toi paljon vaarallisia tilanteita myös kotijoukkueen maalille. Ilves-valmennus rauhoitti peliä molemmilla puoliajoilla aikalisillä mitkä myös toivat sopivia huilaustaukoja tavallista kapeammalla peluutuksella menneille Tamperelaisille. Ajssa 33.40 Tiina Pöyry ohjasi takatolpalta Juntikan erinomaisen rajapotku syötön eleettömästi kropalla sisään ja 5-1 lukemissa kotivoitto alkoi olla selvyys. Vieraat tulivat vielä kolmen maalin päähän Jenni Talvelan osuessa Tjederin syötöstä ajassa 37.49, mutta iltapäivä oli kotijoukkueen joka päätti syyskautensa erinomaiseen esitykseen ja näin säilytti paikkansa kärjessä joulutauolle mennessä. (2 ottelua enemmän pelanneena kuin seuraavat MuSaFutsal ja GFT.)

Liigan ehdoton klasikko-ottelu pelataan tällä kertaa ilman yleisöä koronarajoitusten vuoksi. Ottelu katsottavissa ilmaiseksi seuraavan linkin kautta:

Ottelu katsottavissa seuraavan linkin kautta.

Vuoden ensimmäisestä ottelusta voitto, Halikon yllätyssaumat vesittyivät Ilveksen nopeisiin kuittauksiin (Raportti)
Ilveksen rutiini liikaa KaDy:lle, Pistetili kasvoi kolmella (Raportti)