13.12. Su, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – KaDy, Jyväskylä 5-1 (1-1), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS maalintekijät: 17’Juntikka, 22′ Pöyry, 25′ Juntikka, 33′ Herranen, 37′ Syvänen

KaDy maalintekijä: 3′ Toivanen

Raportti: Pitkästä aikaa kotiparketilleen päässyt Ilves oli taas omassa suosikkiympäristössään laadukkaalla ja isolla kentällä. Vastustajaksi kun vielä tuli rohkeaan pallolliseen peliin pyrkivä KaDy, niin puitteet olivat kunnossa laadukkaalle futsal-iltapäivälle.  Kotijoukkueen riveissä ensimmäistä kertaa tilaisuutensa liigaottelussa sai Nella Hartikainen joka on suurimman osan syksyä harjoitellut edustuksen mukana pelaten 2.joukkueen otteluita. Hartikainen ja Ilves eivät saaneet toivomaansa alkua, kun KaDy onnistui lahjakkaan vasta 15-vuotiaan Laura Toivasen vapaapotkulla siirtymään 0-1 johtoon ajassa 2.48. Jos ovat vapaapotkut olleet Ilveksen aseita hyökkäyspäässä, niin vastaavasti omassa päädyssä niiden puolustaminen ei ole ollut ongelmatonta. Ilves sai tappioasemasta tarvittavan herätyksen ja peli eteni jaksolla hienoisessa kotijoukkueen komennossa. Maalinteossa onnistuttiin kuitenkin vasta ajassa 16.53, mutta maali oli odottamisen arvoinen. Tiina Pöyry löysi tarkalla syötöllä vastustajan selustaan liikkuneen Tiia Juntikan joka laukoi suoraan syötöstä KaDy-maalin kattoon tasoituksen. Maali antoi sellaisen piristyksen keltapaidoille ettei se voinut olla näkymättä vaikka puoliajalle mentiin jännittävissä tasalukemissa 1-1. Toisen puoliajan alussa Ilves oli päättäväinen ja jo 21.18 Pöyry vei kotijoukkueen 2-1 johtoasemaan Tanja Owensin syötöstä. Owens tarjoili toisen hieman erikoisemman syötön ajassa 24.28 syntyneeseen Juntikan osumaan. KaDy-Maalivahti Maria Halla-Ahon heitto osui kotiinpäin menossa ollutta Owensia päähän ja siitä pallo Juntikalle joka toimitti sen verkkoihin. Ratkaisu voittajan suhteen alkoi olla selvä ajassa 32.52 Matilda Herrasen tehdessä kauden kuudennen maalinsa Jonna Uusipaaston kerätessä syöttöpisteen tähän. Pian tämän jälkeen vieraat ottivat ”lentävää maalivahtia” käyttöön ja pelasivat pitkän jakson tällä kaudella erinomaisin tuloksin toiminutta YV-peliään. Hyviä tekopaikkoja syntyi tälläkin kertaa, mutta ei avopaikkoja. Ilves-maalivahti Emiilia Syvänen ja puolustus selvittivät vedot ja niistä syntyneet pienet hässäkät kunnialla. Ilveksen viidennen ja viimeisen maalin iski nimenomaan Syvänen joka laukoi käsiinsä saadun pallon komeasti tulostaulun päätyyn ja maalipuiden väliin.

Ilveksen vuoden viimeinen ottelu on edessä tulevana lauantaina 19.12. kotikentällä ja vieraaksi saapuu tähän naisten liigan klassikko-otteluun Espoolainen GFT. Valitettavasti koronarajoitusten vuoksi peliin ei voida ottaa yleisöä, mutta ottelusta on todennäköisesti ilmainen live-striimi nähtävänä.

Ilves hurjassa iskussa kärkikamppailussa. Hallitsevalle mestarille kauden ensimmäinen tappio (Raportti)
Vaasasta kaksi pistettä plakkariin (raportti)