5.12.20, Naisten Futsal-Liiga, FC Sport j – Ilves FS, 2-4jo., 2-2 (2-1), Vamian Hansakampus, Vaasa

FC Sportin maalintekijät: Hakala 5′, V.Rosenström 17′

Ilves FS:n maalintekijät: Juntikka 1′, Oksanen 29′, Herranen 42, Juntikka 45′

Raportti:

Tamperelaiset lähtivät talven tehdessä tuloaan hyvissä ajoin Vaasaan ja olivat liikkeellä tavallista pienemmällä, mutta iskukykyisellä porukalla. (2+9). Vaasassa kuitenkin alkulämmittely toi jo haasteita ottelun aloittavan maalivahdin Lilli Sandströmin loukkantumisen vuoksi. Ilveksellä onneksi löytyi otteluun toinen maajoukkuetason maalivahti Emiilia Syvänen joka otti näin ollen kauden kuudennen aloituksensa maalissa. Ottelu alkoi riemuisasti, kun ensimmäisestä hyökkäyksestä Tiia Juntikka osui maalin kulmalta Tanja Owensin syötöstä. Nopea avausmaali toi tällä kertaa ilmeisesti aivan liikaa hyvää oloa koska ottelu ei ollut millään lailla vihreäpaitaisten kontrollissa vaan kotikentällään tottuneesti ”jauhava” FC Sport pääsi jatkuvasti vaarallisiin hyökkäyksiin. Ajassa 4.11 kolahtikin jo tasoitus omaan päähän Tiialeena Hakalan toimesta. Peli aaltoili päästä päähän, mutta Ilves ei saanut oikein laukauksia toimitettua lukuisista erikoistilanteistakin huolimatta kotijoukkueen maalille asti. Jakson puolivälissä turvauduttiin aikalisäänkin mikä hieman selkeytti tekemistä. Silti kotijoukkue onnistui jakson loppupuolella ”joka kerta” Ilvestä vastaan maalin tekevän Vilma Rosenströmin toimesta siirtymään 2-1 johtoon. Puoliajalla Ilveksellä riitti paljon korjattavaa ja kaikkien iloksi toisessa puoliajalla saatiin ns. kone käyntiin. Puolustaminen parantui huomattavasti ja vastustaja saatiin pidettyä paljon paremmin poissa hyviltä tekopaikoilta. Ajassa 28.40 Jenna Oksanen toi Ilveksen helpottavasti tasoihin Anni Karelehdon syötöstä. Loppua kohden Tamperelaiset löivät lisää painetta ja hakivat kolmea pistettä erittäin aktiivisesti. Nolla pistettä oli myös viime hetkillä lähellä kotijoukkueen missatessa muutaman avopaikan. Jatko-ottelussa Tamperelaiset hyökkäsivät entistä rohkeammin ja se palkittiin Matilda Herrasen voittomaaliksi jääneellä 2-3 osumalla jo minuutin jälkeen. Ilves haki vielä lisämaalia varmuudeksi, mutta joutui lopulta puolustamaan vastustajan ylivoimapeliä selvittäen sen kuitenkin hyvällä puolustuspelillä. Loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin sai kunnian viimeistellä Juntikka Mira Teittisen syötöstä. Ilveksen parhaana palkittiin yllättäen maaliin ”komennettu” Syvänen ja Tamperelaiset säilyttivät paikkansa sarjan kärjessä ottaen huomioon hyvin erilaiset pelimäärät joukkueiden välillä tämän kauden sarjassa. Seuraava kamppailu pisteistä on edessä Kauppi Sports Centerissä 13.12.Su klo 13.00. Tätä kirjoittaessa oli vielä epäselvää saako otteluun päästää yleisöä.

Ennakko:

Ilves päättää kolmen vierasottelun putkensa Vaasaan kohtaamalla vasta kolmessa ottelussa tällä kaudella esiintyneen FC Sportin. Kotijoukkue Sportilta siirtyi viime viikonlopulta kaksi ottelua jotka oli tarkoitus pelata pääkaupunkiseudulla. Viikkoa ennen tätä kotijoukkue oli tyly emäntä sarjanousija FC Halikkoa vastaan voittaen lukemin 9-2. Viime kauden keskinäinen ottelu Vaasassa venyi aina 10metrin voittolaukauskilpailuun jonka kotijoukkue voitti.

Ilveksen rutiini liikaa KaDy:lle, Pistetili kasvoi kolmella (Raportti)