22.11.20, Naisten Futsal-Liiga, HIFK FS – Ilves FS, 2-1 (1-0) Pirkkolan Urheilutalo

HIFK FS:n maalintekijät: 2′ Halonen, 22′ Siren

Ilves FS maalintekijä: Juntikka 40′

Raportti:

Ilves pääsi pelaamaan jälleen yhden väliviikonlopun jälkeen hyvissä tunnelmissa kahden hyvän harjoitusviikon päätteeksi. Hyvä olo tyssäsi kuitenkin nopeasti Helsingissä, kun jo etukäteen tahmaiseksi epäilty Pirkkolan urheilutalon parketti paljastui odotettuakin vaikeammaksi pelialustaksi. Toinen syy tukalaan oloon oli myös vahvalla latauksella otteluun tullut kotijoukkue HIFK joka taisteli ensihetkistä loppuvihellykseen asti raivoisasti pisteistä. Molempien puoliaikojen ensihetket koituivat pisteiden kannalta kohtalokkaiksi, kun punapaitainen IFK osui molemmissa noin kahden minuutin jälkeen. Avausjakson 1-0 osumasta vastasi kotijoukkueen Hanna Halonen. Seuraavaksi jobinpostia Tamperelaisille toi Jenni Rantosen loukaantúminen IFK-pelaajan rikkeestä selkäpuolelle pallonsuojaustilantessa. Liisterimäinen kenttä tuo suuren riskin juuri näihin tilanteisiin jalan jäädessä helpommin kentän pintaan kiinni. Tavallista pienemmällä rosterilla mukana ollut Ilves joutui heti sekoittamaan suunniteltua peluutustaan ja kuormitus nousi kovaksi. Ylhäältä prässäämistä pidettiin kuitenkin päällä ja ajoittain siitä saatiin erinomaisia paikkoja vastahyökkäyksille. Kotijoukkueen maalissa EX-Ilves Tytti Mikkola oli alkukauden tapaan erinomaisella pelipäällä ja torjui välillä maalitolppienkin avustuksella melkein nollapelin. Kotijoukkueen puolustus myös peitti tukun hyviä laukauksia. Ottelussa nähtiin myös paljon rikkeitä ja Ilves keräsi niitä varsinkin toisella puoliajalla. Kylmä suihku toisen puoliskon alkuun oli myös harjoituspelissä Ilvestä vastaan onnistuneen Tuula Sirenin 2-0 maali joka nosti kotijoukkueen fiilistä entisestään. Ilveksen virhetilin täyttyessä meni ajoittain myös hermo Tamperelaisten epätasaisena pitämään tuomarilinjaan. Suurin osa rikkeistä ei toki jättänyt tulkinnanvaraa. Kamppailun kovuudesta kertoo kuluneet jääpussit  ja huoltoa kentän puolella tarvinneiden pelaajien suuri määrä. Ilveksen hyökkäyspeli parani ottelun loppua kohden, mutta kavennusmaalia ei saatu sekuntien juostessa. Loput noin viisi minuuttia tasoitusta haettiin ”Lentävällä maalivahdilla” ja tulosta tuli ajassa 39.15 Tiia Juntikan osuessa Jenna Oksasen syötöstä. Sen jälkeen nähtiin IFK:n Jasmine Stubben ”tavaramerkki” valealoitus joka jostain syystä vei kaksi sekuntia kellosta. Toimitsijoiden tarkkuus pallon liikkeiden seuraamisessa varsinkin viimeisillä minuuteilla olisi toivottava asia jotta näiltä tilanteilta vältyttäisiin. Kovan kriitikin myötä sekunnit saatiin kuitenkin palautettua ja ne melkein riittivät Ilvekselle kun aivan viime hetkillä aikalisän jälkeen pelatusta rajapotkusta pallo pomppi IFK:n maalin edustalla mutta sitä ei siitä saatu sohittua sisään. Näin monesti maalilla Ilvekselle hävinnyt kotijoukkue (ent. Team VanPa) oli tänään voittoisa ja piti pisteet Helsingissä.

Ilveksen pelit jatkuvat vierasottelulla jo tulevana lauantaina 28.11 Ylöjärven Urheilutalolla jossa paikallisottelussa vastaan asettuu YIlves.

Ennakko: Tamperelaiset matkaavat ensimmäistä kertaa Helsinkiin liigamuotoisen sarjan merkeissä, kun Team VanPa:n paikan ottanut HIFK FS emännöi Ilvestä. Kotijoukkue HIFK on aloittanut ”tulokaskautensa” erinomaisesti kahdella kotivoitolla ja päästäen vain yhden maalin. Ottelusiirtojen vuoksi joukkue on ehtinyt vasta kahden ottelun verran esiintyä kentällä. Ilves on tähän mennessä saanut pelata kaikki ohjelmassa olleet ottelunsa ja on kerännyt viidestä kamppailusta 12 pistettä. Helsingin otteluun Tamperelaiset joutuvat ensimmäistä kertaa lähtemään hieman vajaammalla kokoonpanolla, kun Ilveksen riveistä ovat poissa Tanja Owens ja Nina Rantala. Pitempiaikaisia poissaolijoita ovat edelleen Heta Huhtaniska ja Oona Jaatinen. Kakkosjoukkueessa vahvasti kauden aloittanut ja edustuksen ringissä säännöllisesti harjoitteleva Roosa Viitanen on jälleen kokoonpanossa mukana ja aiempaa isommassa roolissa.

Vaasasta kaksi pistettä plakkariin (raportti)
Juntikka osui kahdesti Teittisen tarjoiluista, Ilvekselle ensimmäisen paikallisottelun voitto