M21.3.21, Naisten Futsal-Liiga, FC Halikko – Ilves FS, 2-9 (0-6), Salohalli

FC Halikon maalintekijät: 26′ Peippo, 31′ Haapanen

Ilves FS:n maalintekijät: 6′ Owens, 9′ Pöyry, 9′ Herranen, 13′ Juntikka, 18′ Juntikka, 19′ Karelehto, 23′ Herranen, 27′ Ryhänen, 36′ Hartikainen

Raportti:

Ilves lähti runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun hyvistä asemista. Runkosarjavoiton ainoana uhanneen MuSafutsalin hävittyä lauantaina GFT:lle tiesivät Tamperelaiset yhdenkin pisteen riittävän runkosarjan voittoon. Tämän ottelun lähtökohtiin sillä ei kuitenkaan suurempaa vaikutusta ollut, koska tulosta oli kuitenkin Halikosta saatava ja sitä lähdettiin hakemaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Ottelun alussa näkyi ehkä hieman viikonlopun pitkä odotus ja Ilvekselle uusi pelipaikka. Yhdessä liigan hienoimmista halleista (Salohalli) peli ei alkuun lähtenyt pyörimään aivan totutulla tavalla. Kotijoukkue FC Halikko sai ensimmäisellä viisiminuuttisella muutaman hyvän paikan mennä johtoon Ilveksen koneen käynnistyessä. Maalissa torjunut Lilli Sandström oli kuitenkin terävällä päällä ja pelasti Ilveksen aikaiselta takaiskulta. Pääpaino oli kuitenkin Halikon päädyssä ja hyökkäysten vyöryessä kotijoukkueen päätyyn oli vain ajan kysymys, koska tulostakin alkaa tulemaan. Avausmaali ajassa 5.59 tuli kuitenkin vastahyökkäyksestä, kun Tanja Owens katkaisi Halikon pelinrakentelun ja toi pallon vahvasti maalintekosektorille. Halikon maalivahti Lotta Hiihtola torjui ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallosta Owens onnistui viimeistelemään 0-1. Pelikellossa oli 8.25, kun nuorelle kotijoukkueelle kävi lähes samalla tavalla. Tiina Pöyry katkaisi Halikon hyökkäyksen ja pallon talteen korjannut Tiia Juntikka ajoi kotijoukkueen alueelle. Maltilla Juntikka tarjoili vielä mukaan ehtineelle Pöyrylle pallon takatolpalle josta pallo maaliviivan yli. Vain 18 sekuntia myöhemmin olivat vieraat jo kolmen maalin karkumatkalla, kun Heta Huhtaniskan hankkimasta vapaapotkusta lähietäisyydeltä Matilda Herranen tykitti pallon kotijoukkueen maalin kattoon. Vieraiden puolustuspelikin tiivistyi huomattavasti ensimmäisen puoliajan edetessä ja ottelu oli vahvassa otteessa. Seuraavat kaksi maalia Ilvekselle iski pistepörssin kärkeen takaisin tämän ottelun myötä noussut Juntikka. Jälkimmäinen näistä osumista oli samalla Ilves FS:n kauden 100:s tehty maali. Hieman yli minuutti oli jäljellä pelikellossa, kun nähtiin vielä vieraita kovasti riemastuttanut hetki, kun pohjapelaaja Anni Karelehto onnistui avaamaan kauden maalitilinsä ohjaamalla Herrasen matalan kudin ohi Hiihtolan. Syöttöpisteissä ja vahvassa puolustuspelissä tälläkin kaudella kunnostautunut Karelehto pääsi näin myös maalien makuun sopivalla hetkellä ennen pudotuspelejä joissa ratkaisijoita toivotaan aina löytyvän laajalti.

Toiselle puoliajalle Ilves otti penkiltä lisää pelaajia käyttöönsä. Sanni Ryhänen ja nuoret Roosa Viitanen sekä Nella Hartikainen tulivat mukaan peluutukseen. Toinen puoliaika käynnistyi erinomaisesti Ilveksen siirtyessä jo 0-7 johtoon hienolla hyökkäyskuviolla pivotin kautta. Maalintekijäksi itsensä merkkautui toisen kerran tänään Herranen Juntikan syötöstä. Tässä jo käytännössä varmassa johtoasemassa ote hieman herpaantui ja kotijoukkue oli valmis heti iskemään. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Annika Peippo onnistui ohittamaan Sandströmin ja kaventamaan lukemiksi 1-7. Ilves oli kuitenkin päättänyt voittaa myös toisen puoliajan ja se näkyi Ryhäsen taistellessa pallon maaliin Juntikan syötöstä. Kotijoukkue kavensi vielä Olivia Haapasen osumalla, mutta viimeiset tuuletukset kentällä kuuluivat Tamperelaisille Nella Hartikaisen tehdessä ensimmäisen liigamaalinsa Jonna Uusipaaston taidokkaasta syötöstä.

Loppulukemat 2-9 varmistivat siis Ilvekselle runkosarjan voiton. Viime kaudella Ilves ei olisi runkosarjan voittoon enää pystynyt, kun kausi keskeytettiin ennen viimeistä kierrosta, mutta sitä edellisellä kaudella 18-19 Tamperelaiset onnistuivat edellisen kerran tässä saavutuksessa. Viimeisellä kierroksella Tamperelaisilla ei ole enää panosta runkosarja sijoituksen suhteen Jyväskylässä KaDy:n vieraana. 15:n ottelun voittoputkelle kuitenkin lähdetään varmasti hakemaan jatkoa ja joka tapauksessa ottelu toimii tärkeänä valmistautumisena ennen huhtikuun puolella pelattavia pudotuspelejä.

Artikkelikuva: Väinö Leppänen (Kuvan käyttäminen ilman lupaa kielletty.)

Valokuvaaja: Väinö Leppänen

(Kuvan käyttäminen ilman lupaa kielletty.)

Tiia Juntikka voitti liigan pistepörssin! Runkosarja päättyi pitkän voittoputken katkaisseeseen tappioon
Ilves sai revanssin HIFK:sta, voittoputki jo 14:n ottelun mittainen (Raportti)