Naisten Futsal-Liiga 27.3.21 La, KaDy, Jyväskylä – Ilves FS 4-2 (2-1), Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy:n maalintekijät: 1′ Parkkinen, 16′ Oma Maali, 31′ Airikainen, 34′ Terävä V

Ilves FS:n maalintekijät: 9′ Pöyry, 22′ Pöyry

Ilves voitti runkosarjan ja kohtaa 10.4-11.4 alkavissa pudotuspeleissä paikallisvastustajansa ACE:n

Ilveksen top5 pisteidentekijät runkosarjassa kaudella 20-21:

Tiia Juntikka 37+19=56  (Pistepörssin ja maalintekijätilaston ykkönen)

Matilda Herranen 20+7=27

Tiina Pöyry 15+11=26

Mira Teittinen 8+14=22

Jenna Oksanen 8+7=15

Raportti KaDy-ottelusta:

Ilves lähti ensimmäistä kertaa sitten alkusyksyn harjoitusotteluiden pelaamaan ilman panosta runkosarjan voiton varmistuttua jo viikkoa aiemmin Salossa. Voittoputken jatkaminen oli toki joukkueella tavoitteena, mutta seuran ennätys liigassa (23) oli vielä tällä ryhmällä kaukana. ”Panokseton” peli ei tällä kertaa näyttänyt sopivan Jyväskylään matkustaneille Tamperelaiselle jotka saivat vastaansa hyvin motivoituneen ja pirteän KaDy:n. Tehtävää ei helpottanut äärimmäisen huono alku, kun jo ajassa 0.22 kotijoukkueen Henni Parkkinen pääsi iskemään Ilveksen pallonkäsittelyvirheestä avausmaalin pitkästä aikaa tolppien välissä Ilves-maalia vartioineen Emiilia Syväsen. Kotijoukkue paineisti tämänkin jälkeen Ilvestä hyvin ja sai pidettyä tälle kaudelle harvinaisella tavalla Tamperelaisten maalipaikat vähissä. Varsinkin pistepörssin voittoa jahdannut Tiia Juntikka oli tiukassa vartioinnissa. Ajassa 8.48 Juntikka onnistui kuitenkin vapauttamaan maalipaikkaan Tiina Pöyryn joka pääsi Juntikan hienosta syötöstä laukomaan KaDy-maalin oikeaan alakulmaan tasoituksen. KaDy:n hyvät erikoistilanteet olivat tiedossa, mutta niihin olisi ehkä ollut syytä käyttää enemmänkin aikaa koska kotijoukkue sai niistä jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Kun peliä oli pelattu 15.33, niin kulmapotkusta tullut laukaus ohjautui Ilves-pelaajan kautta maaliin ja tällä maalilla KaDy pääsi voimaannuttavasti 2-1 johdossa puoliajalle.

Toisen puoliajan alussa Ilves tuli kuitenkin päättäväisesti taistelemaan voitosta Juntikan pelatessa nopean kulman unessa olleen KaDy-puolustuksen ihmetykseksi. Maalilla ollut Pöyry teki itsensä vapaaksi ja viimeisteli jo toisen tasoitusmaalin. Nämä maalit auttoivat luonnollisesti myös Juntikkaa pistepörssin voiton ”varmistelussa”. Tasatilanteessa peliä jatkettiin toisen puoliajan puoleenväliin asti pelin kulkiessa hyvinkin tasaisesti. Ajassa 30.21 ottelun kannalta ratkaiseva maali tuli KaDy:lle kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa Kirsi Airikainen laukoi tarkasti lukemat 3-2:een. Ilveksen toive on, että tässä ottelussa nähtiin loppukauden kimmokkeita tarpeeksi, kun neljäs maali upposi rajapotkusta jonka Vilma Terävä laukoi maalille jossa se kimposi KaDy-pelaajan kautta maaliin. Tuomarit eivät tähän maaliin oikeaa maalintekijää (Pienimäki) nähneet mikä ei varmaankaan 33.minuuttia peliä seuranneille ollut enää mikään yllätys… Kahden maalin tappioasemassa Ilveksen kiri jäi nieman nuhjuiseksi ja katseita alettiin mahdollisesti jossain määrin jo kääntämään kahden viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Hyvää ja kunnianhimoista futsalia pelaavalle KaDy:lle hieno voitto tällä kertaa Ilvestä paremmalla suorittamisella.

Tehoton iltapäivä puolivälieräavauksessa Hervannassa (Raportti)
Ilves tyylillä runkosarjan mestariksi, 15:s peräkkäinen voitto lukemin 9-2 Salohallista (Raportti)