Liigakauden alkuun on noin kuukausi ja on viimein aika esitellä Ilveksen naisten edustusjoukkueen kaikki sopimuspelaajat kaudelle 20-21. 

Tampereelle takaisin muutaman Porissa vietetyn vuoden jälkeen muuttanut Jenna Oksanen pelaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa sitten juniorivuosiensa futsalia Ilveksen väreissä. Oksanen edusti viimeiset kolme kautta MuSaFutsalia joka oli viime keväänä kauden jäädessä kesken sarjan kärjessä. Futsalissa Oksanen on nähty pelaamassa sekä laidalla, että pohjapelaajan paikalla. Mieleenpainuvin suoritus Ilves näkökulmasta on tähän mennessä liigassa kaudelta 18-19, kun Oksanen viimeisteli Porissa pelatussa MuSa-Ilves FS ottelussa kaikki kotijoukkueen kolme maalia. Ottelu päättyi silloin lukemiin 3-1. 

 

Oksasen kommentit sopimuksesta ja tulevasta kaudesta:

”Parin Porissa vietetyn vuoden jälkeen on tuntunut hyvältä palata takaisin kotiin Tampereelle. MuSa:ssa sain paljon oppia futsalista ja oli selvää, että halusin jatkaa lajin parissa myös takaisin muuton jälkeen. Tulevan kauden tavoitteena on pysyä terveenä, kehittyä taas lisää futsal-pelaajana ja sitä myöten auttaa joukkuetta menestymään. Suurimpana henkilökohtaisena tavoitteena näen maajoukkueen edustamisen lähitulevaisuudessa.” 

Tähän mennessä Oksanen on päässyt kokeilemaan taitojaan maajoukkueleireillä kahteen otteeseen. Tulevalle 19.9 La Tampereella pidettävälle päivän leirille hänet nimettiin varalle. 

Oksanen tulee Ilveksen joukkueeseen uutena pelaajana, mutta futiksen puolella hänen kanssaan on samassa joukkueessa pelannut mm. Lilli Sandström. 

Oksanen itse kommentoi joukkueeseen mukaantuloa seuraavasti:

“Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä meno päällä enkä voi liikaa korostaa hyvän joukkuehengen tärkeyttä. Minut on otettu joukkueeseen todella hyvin mukaan. Entuudestaan tunsin joukkueesta jo aika monta pelaajaa ja on ollut hienoa tutustua myös uusiin tyyppeihin. Ennestään tuntemattomista pelaajista varsinkin maalivahti Emiilia Syvänen on toiminut “esimerkillisenä” joukkuekaverina ja hänen kanssaan on vapaa-ajallakin nähty tänä alkukautena. Joukkue on mielestäni täynnä ihan mahtavia ihmisiä taustat mukaanlukien!

Päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentit sopimuksesta:

“Kun kuulimme tänä keväänä Oksasen varmistuneesta paluusta Tampereelle olimme luonnollisesti kiinnostuneita saamaan hänen tasoisensa pelaaja meidän edustukseen mukaan. Entistä hienommaksi asian tekee Jennan tausta Ilves-kasvattina ja haluamme luonnollisesti tarjota futsalissa erityisesti ns. oman seuran kasvateille mahdollisuuksia edustaa junnuvuosiensa seuraa korkeimmalla sarjatasolla. Oksanen on viime kausina noussut jo kolkuttelemaan maajoukkueen portteja ja itse näen hyvin motivoivana haasteena hänen valmentamisensa sitäkin tavoitetta kohti.” 

Jenna Oksasen pelinumero Ilveksessä tulee olemaan 20.

——————

Laitapelaajan paikalla pääsääntöisesti viihtynyt Oona Jaatinen on toinen uusi pelaaja tälle kaudelle ilman aiempia esityksiä keltavihreässä peliasussa futsal-liigassa. Edelliset kolme kautta Tampereella opiskeleva Jaatinen on tullut tutuksi paikallisvastustaja ACE:n riveistä. Ennen sitä oli lajikokemusta tullut jo kotipaikalta Lapualta tunnetun yleisseuran Lapuan Virkiän kanssa. Maajoukkueen paidassa Jaatinen on päässyt esiintymään kahteen kertaan Tsekkiä vastaan “läpimurtokautensa” 2018-19 päätteeksi. Kyseisellä kaudella Jaatinen iski komeat 19 maalia runkosarjassa ja oli yksi tärkeimpiä pelaajia ACE:n liigahistorian parhaassa kampanjassa joka päättyi hopeamitaleihin GFT:n viedessä mestaruuden suoraan kolmella otteluvoitolla. 

Jaatinen kommentoi alkanutta kautta Ilveksessä seuraavasti:

“Vielä ei ole kovin monia harjoituksia takana ja vähän on vielä hakemista, mutta siihen nähden olen päässyt ihan hyvin mukaan. Tietysti on vielä paljon totuttelua uuteen joukkueeseen.”

Kysyttäessä mikä on Jaatisen mielestä futsalissa kaikista haastavinta? 

“Aikaa ja tilaa on aina vähän. Pitää pystyä tekemään nopeita ratkaisuja. Omista pienistäkin virheistä voi vastustaja päästä rankaisemaan nopeasti.”

Tavoitteistaan kaudelle Jaatinen kertoo:

“Pitää ensimmäisenä päästä mukaan joukkueen pelitapaan ja oppia joukkuekavereiden pelityylejä”

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit sopimuksesta:

“Oona on Jennan tavoin juuri sen tyyppinen pelaaja joita joukkueemme on etsinyt. Viime kausina meiltä on siirtynyt ja lopettanut useita kovan luokan pelaajia joiden tilalle ei ole ollut helppoa löytää uusia varsinkaan merkittävää liigakokemusta omaavia pelaajia. 97-syntyneenä Oksasen tapaan on hänellä halutessaan todella paljon pelivuosia lajissa vielä edessä. Muutaman liigakauden aikana hän on jo ehtinyt tehdä erittäin positiivisen vaikutuksen aina kentällä ollessaan. Meidän tavoitteemme on ensinnäkin saada hänet hiljalleen mukaan joukkueeseen ilman turhaa kiirettä tai painetta. Lajiharjoitteluun joukkueen kanssa hän pääsi mukaan vasta elokuun puolessavälissä, mutta onneksi liigakauden alkuun on vielä viikkoja aikaa. Oonan päästessä kunnolla kuvioihin sisään on hänellä ehdottomasti kaikki edellytykset ottaa hyvinkin iso rooli joukkueessa tällä kaudella.” 

Oona Jaatisen pelinumero Ilveksessä tulee olemaan 17.

Tanja Owens ja Sanni Ryhänen reservijoukkueesta edustuksen sopimuspelaajiksi
Preseason-ottelut jatkuivat kotivoitolla.