”””Ilves FS – FTK-Tornio 1-5 (0-1)

Ilveksen maali: Oma maali

FTK:n maalit: Keränen, Suhonen, Alamikkotervo, Mäki-Iso, Keisu.

Otteluraportti:

Kauden avauspelipäivästä muodostui lopulta kaikkea muuta kuin juhlapäivä. Rajusti uudistunut Tamperelaisjoukkue jäi ottelussa 16.minuutin jälkeen takaa-ajajaksi eikä löytänyt koko 40.minuutin aikana tehoja hyökkäyspäähän.

Ensimmäinen 10.minuuttia ottelussa oli vielä Tamperelaisittain hyvää tekemistä. FTK:n vetäytyessä puoleen kenttään saivat Tamperelaiset rauhassa pyörittää peliä ja etsiä sopivia hetkiä sekä tiloja iskuille. Tässä vaiheessa malttiakin oli vielä matkassa ja epätoivoisia ratkaisuyrityksiä ei vielä nähty. Toki jo alussa nähtiin muutamia huolimattomia menetyksiä joista vieraat saivat vaarallisimmat tekopaikkansa. 16.minuutin alussa vain hetki sitten huollosta päässyt Anna Keränen pääsi läpi ja laukomaan. Ensimmäisen laukauksen torjui Ilves-vahti Emiilia Syvänen, mutta Keränen pääsi laittamaan paluupallon maaliin ja lukemiksi 0-1. Maalin jälkeen Nina Rantala haastoi hienosti laidalta muttei aivan onnistunut tasoittamaan ottelua.

Toiselle puoliskolle Ilves lähti kokeilemaan uusia lääkkeitä FTK:n ”bussia” vastaan. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan Torniolaisten ensimmäisen hyökkäyksen onnistuessa sekoittamaan Ilves-puolustuksen. 0-2 Maalin viimeisteli myös ”kovissa” kontakteissa läpi ottelun kunnostautunut Jenni Suhonen. Pari minuuttia myöhemmin oli puolustuspaketti jälleen aivan sekaisin FTK:n Tuuli Alamikkotervon laukoessa kaukaa 0-3 lukemat. Useiden edustusjoukkueen sopimuspelaajien poissaoloista kärsinyt Ilves oli tässä 24.minuutin kohdalla kaivanut itselleen jo melkoisen kuopan. Viimeisenä esteenä ottelussa mukaan pääsemiseen oli koko ottelun ajan erinomaisia torjuntoja napsinut FTK-maalivahti Senja Keisu. 0-3 tilanteessa hän esti FTK:sta kauden kynnyksellä Ilvekseen siirtyneen Heta Huhtaniskan laukauksen avopaikasta. Ratkaisun makua ottelu sai vieraiden Iida Mäki-Ison päästessä helpohkosti laidasta läpi. Tarkka sijoitus ohi Syväsen laittoi lukemat jo 0-4:ään. Maalin jälkeen Ilves otti aikalisän ja siirtyi lentävän maalivahdin käyttöön (Huhtaniska). Ylivoimapeli tarjoili muutamia todella maukkaita tekopaikkoja, mutta kun ensimmäistäkään ei sisään saatu niin loppukiri jäi täysin ”piippuun”. Sen sijaan loisto-ottelunsa kruunasi FTK-maalivahti Keisu joka laukoi kaukaa lukemat 0-5. Tamperelaiset saivat ainoan ”lohtuosumansa” erikoisesti viimeisellä summerin jo soidessa, kun Syväsen heitto ohjautui FTK-maaliin heidän omasta pelaajastaan. Loppulukemiksi siis 1-5 ja Tamperelaisille paljon mietittävää ennen seuraavaa kamppailua joka pelataan maajoukkuetauon jälkeen 27.10 vieraissa Vantaalla.

Ennakko:

Naisten Futsal-Liigan kausi 19-20 potkaistaan käyntiin Tampereella 12.10 lauantaina klo 13.00. Ilves FS aloittaa sarjan kotonaan Kauppi Sports Centerin huikeissa puitteissa. Vastustajaksi kotiavaukseen matkustaa kaukaa Meri-Lapista Kemi-Torniolainen FTK. Kotijoukkue Ilves saavutti viime kauden päätteeksi pronssia ja on sen lisäksi viimeisen kuuden kauden aikana ollut neljästi mestari ja kerran hopealla. Tamperelaiset lähtevät kirkastamaan mitalia uudistuneella joukkueella. Ensimmäistä kertaa Ilves-paidan pukee liigaottelussa päälleen juuri FTK:sta siirtynyt Heta Huhtaniska. Hänen lisäkseen uusina kasvoina nähdään mm. 2.joukkueesta edustuksen rinkiin nostettu Meri Viljanen (kuvassa, kuvat:Leo Hynninen.) ja muutaman vuoden tauon jälkeen paluun futsaliin tekevä Eini Vesaniemi. Tervetuloa seuraamaan miten uusi kausi käynnistyy!

Liput 6€ / 4€. Kausikortit 30€ jolla kaikki 9 kotiottelua ja alennus mahdollisista pudotuspelien kotiotteluista.