Laitapelaaja Heta Huhtaniska siirtyi kesän lopussa FTK:sta Ilvekseen vapaalla siirrolla. Huhtaniska ja Ilves pääsivät sopimukseen kaudesta syyskuussa ja Tampereelle tätä ennen jo asumaan muuttanut Huhtaniska on ehtinyt esiintyä kahdessa harjoitusottelussa (YIlves,MuSa) Tällä viikolla lauantaina on edessä liigadebyytti keltaisessa paidassa Kaupissa ja vastassa edelliskauden seura FTK jota Huhtaniska ehti edustaa liigatasolla kolmen kauden verran. Huhtaniska tuo olennaisen lisän edustuksen ryhmään nimenomaan laitapaikan pelaajana ja on varmasti saamassa paljon vastuuta kentällä heti kauden alusta lähtien. FTK:ssa Huhtaniska saavutti joukkueen kanssa kaksi kertaa neljännen sijan ja kertaalleen hopeaa Futsal Final Four turnauksessa. Hän on ollut kertaalleen mukana myös maajoukkueleirillä. Huhtaniskan pelinumero kaudella tulee olemaan 10.

 

Muutama kysymys Hetalle…

Kerro vähän itsestäsi ja pelihistoriastasi Tamperelaiselle futsal-yleisölle?
– Elikkäs oon 20 vuotias positiivinen ja iloinen persoona, joka on syntynyt Kemissä. Ylioppilaaks valmistuin 2018, jonka jälkeen menin vuodeks armeijaan ja nyt viime kesänä pääsin sieltä pois. Armeijan jälkeen halusin maiseman muutosta ja muutin Tampereelle asumaan.
– Pelihistoriaa futsalin puolelta löytyy vähän, mutta kuitenkin jonkin verran. Eli 2014-15 vuonna innoistuin pelaamaan futsalia ja aloitin Fc kemissä. Sieltä sitten siirryin FTK:n riveihin pelaamaan Naisten futsal liigaa, mikä oli kehityksen kannalta hyväksi siinä vaiheessa. FTK: n aikana pääsin samalla käymään Barents winter games (BWG) kalottimaaotteluissa pelaamassa futsalia Murmanskissa vuonna 2016 ja Luleåssa 2018. Molemmista reissuista matkaan tuli hopeeaa. Näiden lisäksi olen päässyt naisten maajoukkueleirille 2018, mikä oli huikea kokemus ja tarkoitus olisi vielä päästä takaisin niihin hommiin. FTK:ssa tuli pelailtua 3 kautta, jonka jälkeen nyt siirryin Ilves Fs:ään.

Minkätyyppinen futsal-pelaaja olet?
– Futsalpelaajana olen rauhallinen ja minulta löytyy jonkinlaista pelisilmää, jota olen saanut futiksen puolelta. Enimmäkseen oikeajalkainen mutta pyrin käyttämään molempia ns sitä ”hyvää ja huonoa jalkaa”

Minkälaisin tavoittein lähdet ensimmäiselle kaudellesi Ilves-paidassa?
– Ensimmäiselle kaudelle tavoitteena päällimmäisenä on tietenkin peliajan saaminen ja pysyä terveenä ilman minkäännäköistä loukkaantumista. Lisäksi tavoitteena on kehittyä pelaajana ja lisätä rohkeutta pelaamiseen.

 Onko Tampereelta löytynyt jo suosikkipaikkoja tai muita käymisen arvoisia kohteita?
– Ehdoton suosikki on Kauppi, koska siellä on niin monipuoliset urheilu mahdolllisuudet, reenien lisäksi käyn välillä siellä potkimassa futista. Sekä Galaxie center, siellä on kiva käydä pelaamassa biljardia sillon tällöin. Käymisen arvoisia kohteita Näsinneula, Torni & Sticky wingers

Huhtaniskan sopimuksen myötä edustusjoukkueen sopimuspelaajia on yhteensä 14 kappaletta. Tällä määrällä lähdetään lauantaina 12.10 klo 13.00 Kauppi Sports Centerissä alkavaan liigakauteen. 

Avausottelu tuskainen, FTK terävämpi molemmissa päissä kenttää.
Ilveksen kulmakivet Pöyry ja Pesonen jatkavat.