Laitapelaaja Tiina Pöyry ja pohjapelaaja Satu Pesonen pelaavat Ilveksessä myös viikon päästä (12.10 VS FTK.) alkavalla kaudella. Molempien kanssa sopimukseen jatkosta päästiin jo aiemmin syksyllä. Näiden kahden Ilvestä pitkään edustaneen pelaajan kokemus Tamperelaisille on mittaamattoman arvokasta. Varsinkin joukkueen kohdatessa suuriakin muutoksia pelaajistossa tälle kaudelle on tärkeää se että pohja ja laitapelaaja ”osastoille” löytyy myös jatkuvuutta. Molemmat ovat erinomaisia esimerkkejä vuosien kovasta työstä lajin parissa.    

Tiina Pöyry on pelannut Ilveksessä sen koko liigataipaleen ajan. Viime kaudella hän oli yhtä peliä lukuunottamatta kaikissa otteluissa mukana. Tehopisteissä hän oli Ilveksen viiden parhaan joukossa. Vahvan seuraedustamisen lisäksi Pöyry on kantanut maajoukkuepaitaa ensimmäisistä maaotteluista asti ja on sinivalkoisissa väreissä onnistunut 4 kertaa maalinteossa. Niistä unohtumattomin tähän mennessä nähtiin karsinnoissa, kun Pöyry iski Portugalin verkkoon tehdyn ainoan maalin.

Pari kysymystä Tiinalle. 

-Mitkä ovat tunnelmat näin liigakauden lähestyessä?

”Hyvät ja odottavaiset tunnelmat. Mukava päästä kokeilemaan ja toteuttamaan yhdessä harjoiteltuja asioita liigapeleissä”

Mitä asioita pitää eniten painottaa tekemisessä, kun lähdetään rajusti uudistuneella joukkueella liigaan?

”Tärkeää on varmasti yhteisen pelitavan löytäminen ja omaksuminen. Harjoituspeleissä on ollut hyvä ja kannustava ilmapiiri, jonka merkitys on myös suuri. Jokaisella joukkueeseen uutena tulleella pelaajalla on omia henkilökohtaisia vahvuuksiaan, joita on hyvä pyrkiä tukemaan ja hyödyntämään”

-Pari viime kautta olet pelannut pelkästään laitapelaajan paikkaa. Sitä ennen pelasit Ilveksessä kaikkia pelipaikkoja aina sen hetkisen tilanteen mukaan. Onko siitä ollut hyötyä futsal-pelaajana kehittymisen kannalta?

 ”On varmasti ollut hyötyä. Muilla pelipaikoilla pelaaminen on auttanut ehkä ymmärtämään, miten laitapelaajana voi olla avuksi (tai haitaksi) joukkuekavereilleen.”

Satu Pesonen on kantanut jo monta kautta suurta vastuuta pohjapelaajan paikalla. Hän on ollut tärkeä osa peliä ”tasapainottavana” voimana ja yksi iso syy siihen ettei Ilvekselle ole viime kausina maaleja liigassa paljon tehty. 

Pari kysymystä Sadulle…

Mitkä ovat mietteet kun jälleen yksi liigakausi on käynnistymässä?

”Tulevasta kaudesta on positiivisesti jännittyneet odotukset. Joukkue on muuttunut huomattavasti enemmän kuin aikaisemmilla kausilla, mutta olemme saaneet uusia hyviä pelureita kentälle ja samalla koppiin lisää huipputyyppejä. Uskon, että hyvä tästä tulee! ”
 
Missä asioissa näkisit, että olet Ilves-pelivuosina kehittynyt pelaajana eniten? Missä haluaisit vielä kehittyä lisää esimerkiksi tällä kaudella?
 
”Uskoisin, että eniten kehitystä on tapahtunut taktisella puolella ja olen saanut pelaamiseen myös enemmän itsevarmuutta. Haluaisin tällä kaudella kehittyä hyökkäyksien tukemisessa ja tekemään vaikeissa tilanteissa nopeampia ja ”parhaimpia” ratkaisuja.”

 

Huhtaniska täydentää edustuksen paletin lauantaina alkavalle kaudelle.
Vesaniemi tekee paluun futsaliin.