Viimeksi kaudella 15-16 Ilvestä futsalissa edustanut Eini Vesaniemi on tehnyt sopimuksen tulevasta kaudesta 19-20 edustusjoukkueen kanssa. Vesaniemi on neljän vuoden takaisen futsal-ajan jälkeen kuulunut jalkapallossa Ilveksen edustusjoukkueen vakiokokoonpanoon viime kesää lukuunottamatta jonka hän piti taukoa urheilusta. Nyt Vesaniemi on siis taas mukana ja sopivalla hetkellä. Laitapelaajan paikkaa futsalissa pelaava Vesaniemi tulee mutkaan hetkellä, kun Ilvekseltä on siirtynyt useita laitapelaajia seurasta pois. Muutamissa harjoitusotteluissa jo lupaavasti esiintyneelle Vesaniemelle on tarjolla siis isoa roolia heti kauden alussa. 

(Kuva: Leo Hynninen, Vesaniemi vasemmalla.)

 

Pari kiperää kysymystä Einille…

Palasit muutaman vuoden tauon jälkeen Futsal-kuvioihin. Kerro vähän tämän hetken ajatuksistasi lajin ja tulevan kauden suhteen?

Innolla palaan futsalin ja kilpaurheilun pariin. Pidän lajissa erityisesti sen intensiivisyydestä, loogisuudesta sekä pelin vauhdikkuuden mahdollistavasta lajispesifisisestä pallonkäsittelystä ja pallottomana tehtävistä liikkeistä. Tulevasta kaudesta odotan pelillisesti ja tuloksellisesti nousujohteista. Henkilökohtaisesti toivoisin pystyväni auttamaan joukkuetta voittamaan hyödyntämällä omia pelillisiä vahvuuksiani, kuten pallonkäsittelyä ja nopeutta.

Mitkä asiat korostuvat mielestäsi eniten Futsalissa esimerkiksi jalkapalloon verrattuna?

Futsalissa korostuu mielestäni erityisesti sen taktinen puoli. Joukkueet voivat tehdä aika hyvääkin tulosta, vaikka yksittäisten pelaajien taito-ominaisuudet eivät olisikaan viimeisen päälle hiottuja. Pelin intensiivisyyteen liittyen kentällä täytyy olla koko ajan hyvässä peliasennossa ja ”hereillä”. Askelkin jäljessä tai edellä on jo paljon, kun ollaan käytännössä koko ajan murtautumassa maalintekotilanteeseen.

 

 

 

Ilveksen kulmakivet Pöyry ja Pesonen jatkavat.
Jonna Uusipaasto ensimmäistä täyttä kautta edustuksessa.