Pivot-pelaaja Jonna Uusipaasto nähdään kaudella 19-20 edustuksen mukana heti alusta asti. Viime kaudella hän tuli liigajoukkueen mukaan hieman ennen vuodenvaihdetta ja ehti kerätä puolen kauden aikana tililleen 8 liigaottelua. Ilveksen jalkapallopuolella juniorivuotensa pelannut Uusipaasto oli mukana voittamassa Ilvekselle Futsalissa B-tyttöjen mestaruutta kaudella 2016-17. Tänä vuonna hän on harjoitellut kesästä lähtien Futsalissa ja tulee tarjoamaan mielenkiintoisen vaihtoehdon valmennuksen valittavaksi. Uusipaasto oli maaliskuussa mukana nuorten valtakunnallisella pelaajakehitysleirillä jossa hänet valittiin leirin All Stars kentälliseen.

Muutama kysymys Jonnalle…

Tulit Ilveksen liigajoukkueeseen mukaan kesken viime kauden. Mitkä asiat tai opit jäivät päällimmäisenä mieleen ensimmäisestä kaudesta?

”Sellanen juttu ehkä että ei kannata ressata turhaan jos ei vielä kaikkee futsalista ymmärrä, kokemuksen myötä tähän lajiin pääsee aina paremmin mukaan.”

Edustat lajissa muiden 00-01 ikäisten kanssa ”uutta sukupolvea”. Ikäluokkasi pelaajista monet ovat olleet lajin parissa jo juniorivuosina ja viime keväänä järjestettiin ensimmäinen valtakunnallinen pelaajakehitystapahtuma johon kutsuttiin lupaavia ikäisiäsi pelaajia. Uskotko monen teistä lyövän itsensä läpi liigatasolla jo tällä kaudella?

”Juu tapahtumassa näki, että on paljon hyviä ja taitavia pelaajia kehitymmässä ja tulossa futsaliin mukaan, joten voi hyvinki olla että jo tällä kaudella tapahtuu muutamia ”läpilyöntejä”.”

Mitä kaltaisesi nuoret pelaajat pystyvät tuomaan lajille ja sitä seuraaville katsojille?

Lajille toivottavasti uutta energiaa ja vauhtia kentälle ja sitä kautta vauhdikkaampaa peliä, jota katsojankin on kiva seurata.

Vesaniemi tekee paluun futsaliin.
Tiia Juntikka pelaa Ilveksessä kaudella 19-20!