Edelliskauden pistepörssin voittaja sekä sarjan parhaana pelaajana palkittu Tiia Juntikka edustaa kaudella 19-20 Ilvestä naisten Futsal-liigassa. Juntikka siirtyy Tamperelaisten riveihin Kemi-Torniolaisesta FTK:sta tulevan kauden loppuun asti kestävällä lainasopimuksella. Normaaliin määräaikaiseen siirtoon liittyvien ehtojen mukaisesti hän ei saa kaudella pelata emoseuraansa vastaan virallisissa otteluissa.

Juntikka on peliurallaan ollut yksi liigan kiistattomia tähtipelaajia. Hänen pääsääntöinen pelipaikkansa on ollut ”Pivot-pelaajana”. Henkilökohtaisia saavutuksia hänelle on kertynyt mm. vuoden pelaajavalintojen muodossa sekä pistepörssin voittoina useampaan otteeseen. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä julkaistulla Futsalplanetin Goldenshoe listalla hän saavutti Euroopan laajuisessa maalintekijälistauksessa sijan 11. FTK:ssa hän on ollut mukana voittamassa joukkueelle kahta suomen mestaruutta, kahta Suomen Cupin hopeaa, yhtä SM-pronssia ja Final Four turnauksen hopeaa. Juntikka on nähty aiemmin Ilves-paidassa kahtena kesänä hänen vahvistaessaan Tamperelaisia (epävirallisissa) kansainvälisissä turnauksissa Ranskassa ja Unkarissa. Naisten maajoukkueen lyhyen otteluhistorian aikana (13 peliä) on hän ollut mukana jokaisessa maaottelussa ja johtaa Suomen maalintekijätilastoa 10:llä osumalla.

Tervetuloa Tiia Ilvekseen!

Mikä sai sinut siirtymään tulevalle kaudelle Ilvekseen ja muuttamaan Tampereelle? 

”Tarve mennä eteenpäin elämässä ja kova halu kehittyä pelaajana. Ilveksellä on hyvä ”pössis” päällä ja organisaatio on sellainen, minkä koen palvelevan tavotteitani. Lisäksi se on tuntunut aina jotenkin kotoisalta ja mikä parasta tyypit siellä ovat mahtavia, niin taustalla kuin pelikentälläkin. 

Millainen joukkue Ilves on ollut vastustajana ja mitä uskot, että se on tällä kaudella? 

”Pelit Ilvestä vastaan ovat aina olleet kovia ja täynnä hyvätasoista futsalia. Odotan tältäkin kaudelta hyvää tekemistä, laadukasta taktista osaamista ja peli-iloa.”

Olet ollut kaudesta toiseen pistepörssin kärkinimenä ja myös maajoukkueessa olet osunut tehokkaimmin. Mitkä asiat ovat tehneet sinusta vastustajalle niin vaikeasti pidettävän hyökkääjän ja mitä asioita toivot saavasi Ilveksestä lisänä peliisi?

”Mä teen asiat aina isolla sydämellä ja nautin siitä kun pääsen pelaamaan. Lähden aina tekemään sitä parasta suoritusta. Mulla on ollut paljon loistavia valmentajia ja uskon, että Ilveksessä saan taas lisää uutta oppia, erilaisia reenejä ja näkökulmaa asioihin. Näiden seikkojen odotan monipuolistavan tekemistäni kentällä ja edesauttamaan nopeampaan ja vastustajan kannalta vaikeammin luettavaan pelityyliin. Onhan siellä myös loistavia pelikavereita keiden kanssa on kiva päästä punomaan juonia ja tekemään yhdessä mahtavaa kautta.”

Ilveksen päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit huippusiirrosta:

”On todella iso asia itselle valmentajana, joukkueelle ja Ilvekselle seurana saada tämän tason pelaaja meidän mukaan alkavalle kaudelle. Hän on kaudesta toiseen todistanut kykynsä Suomen liigassa ja viime vuosina myös maajoukkueessa. Näen hänen siirtymisensä Ilvekseen luottamuksen osoituksena sitä kohtaan, että meillä pelaaja pystyy edelleen kehittymään ja ottamaan askelia eteenpäin urallaan. Olen kiitollinen siitä, että Tiia tuo oman panoksensa seuraamme ensi kaudella. Toivon että tämä pelaajasiirto tuo samalla nostetta naisten liigan profiilille ja myös lisää kiinnostusta lajia kohtaan Tampereen seudulla.”

”Lisäksi haluan kiittää FTK:ta tämän lainasopimuksen mahdollistamisesta. Arvostan joukkuetta ja heidän toimijoitaan hyvin korkealle erityisesti seuran pitkän lajihistorian ja naisfutsalin eteen tehdyn työn vuoksi. Lukuisia kausia ja otteluita seuran paidassa esimerkillisellä tavalla edustaneelle pelaajalle oli mielestäni enemmän kuin kunnioittavasti tehty antaa mahdollisuus tässä kohtaa siirtyä elämässä eteenpäin ja samalla jatkaa lajia hyvissä olosuhteissa.”

Naisten Futsal-Liigan kausi 19-20 käynnistyy 12.10 lauantaina.

Kaikki tiedot Ilveksen otteluista, lipuista ja kausikorteista löydät täältä

Kuvat 1 ja 2: Leo Hynninen, Kuva 3. Jani Virolainen

 

#9 Tiia Juntikka
Rantonen toiselle kaudelle Ilveksessä, Teittinen tekemässä paluuta liigakentille.