08.29 1-0 Julia Säppi (Mathilda Carpelan)

18.43 2-1 Mathilda Carpelan (Sanni Keränen)

23.52 2-2 Maria Härkönen (Mira Teittinen)

27.47 2-3 Mira Teittinen (Matilda Herranen)

28.17 2-4 Maria Härkönen (Liisa Kuuloja)

Ilves aloitti kevätkierroksen EBK:n vieraana Espoon Opinmäessä. Tauon jälkeen oli ennakkoon odotettavissa hankala ottelu. Ilves lähti otteluun tarkoituksenaan pitää tempoa ja olla hallitsevampi osapuoli ottelussa.

Ottelun ensimmäinen vaihto jo näytti ottelun suunnan. Vajaassa kahdessa minuutissa maalikehikot kolisi kolmeen otteeseen ja pienellä onnella pallo olisi saatu verkonperukoille. Ilves loi vaihdosta toiseen maalipaikkoja ja hallitsi ottelua. EBK oli kuitenkin tehokkaampi maalipaikoissaan ja tekikin ottelun ensimmäisen maalin ajassa 8.29. Ilveksen kulman jälkeen EBK pääsi loistavaan vastahyökkäykseen Ilveksen huonon puolustamisen avulla ja tilanne oli 1-0. Ilves tulee tasoihin ajassa 12.49, kun Noora Renström voittaa kaksinkamppailun syvällä EBK:n kenttäpuoliskolla. Noora toimittaa kovan pallon maalilla josta palloa kimpoaa EBK:n puolustajasta juuri kentälle tulleelle Sanna Rautiolle ja Sannalla on helppo työ toimittaa pallo tyhjään maaliin ja ottelu on tasan 1-1. Ottelu etenee Ilveksen tahtipuikon mukaan mutta pienen vaihtosekoilun ansiosta Mathilda Carpelan siirtää EBK:n 2-1 johtoon ajassa 18.43.

Puoliajalla Ilves tekee pikku viilauksia ottelusuunnitelmaan jonka ansiosta Ilves saa paremmin ottelusta kontrollin ja alkaa löytämään paremmin välejä hyökkäyssuuntaan ja puolustuspelaaminen on parempaa kuin avausjaksolla . Toista puoliaikaa on pelattu 3.52 kun Ilves tasoittaa kulman jälkeen Maria Härkösen maalilla tilanteeksi 2-2. Ilves jatkaa myllytystä EBK:n päässä ja jälleen kulman jälkitilanteesta Matilda Herranen laukoo maalia kohden ja MIra Teittinen ohjaa pallon takakulmaan ja Ilves siirtyy ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 2-3 kun kellotaulu näyttää aikaa 27.47. Kellossa ehtii kulua 20 sekuntia kun Matilda Herranen zippaa linjan taakse laitaan liikkuneelle Liisa Kuulojalle. Liisa syöttää erittäin hienon syötön maalilla päivystävälle Maria Härköselle ja ottelu on tilanteessa 2-4.

EBK ottaa ajassa 35.41 aikalisän ja lentävän maalivahdin kentälle. Tällä kertaa Ilveksen valmennuskin on hereillä ja Ilves ei anna EBK:lle mahdollisuuksia tehdä lisämaaleja. Näin kolme pistettä matkaa Tampereelle.

Ottelun parhaina pelaajina palkitaan EBK:lta Mathilda Carpelan ja Ilvekseltä paljon töitä tehnyt Matilda Herranen.

Ilveksen seuraava ottelu pelataan 14.1.2023 klo. 13 Kauppi Sport Centerissä ja vastaan tulee FC Sport.

Ilves toivottaa mahdollisimman paljon yleisöä paikan päälle. Jos et pääse paikalle niin ottelun voi katsella Ruutu+ palvelusta