06.31 1-0 Mira Teittinen (Maria Härkönen)

18.14 1-1 Enni Kortesniemi (Sanni Sillanpää)

25.30 3-1 Julia Jokiranta (Veera Räkköläinen)

27.40 3-2 Jessica Karjalainen (Anni Rintanen)

27.50 4-2 Matilda Herranen (Sanni Ryhänen)

30.03 5-2 Matilda Herranen (Maria Härkönen)

39.28 6-2 Sanni Ryhänen

39.39 7-2 Veera Räkköläinen

Ilves FS sai lauantaina vieraakseen FC Sport:n Vaasasta. Edellinen kohtaaminen joukkueiden kesken syyskierroksella päättyi FC Sportin 7-5 voittoon Vaasassa. Tuosta ottelusta Ilveksellä oli kalavelat maksettavana.

Ottelu etenee tasaisesti eikä kumpikaan joukkue saa luotua vaarallisia maalipaikkoja. Ottelun edetessä Ilves alkaa kontrolloimaan hieman enemmän ottelua. Ensimmäinen maali näkee päivän valon ajassa 6.31. Matilda Herranen voittaa oman kaksin kamppailunsa Ilveksen päädyssä. Irtopallon nappaa Maria Härkönen ja lähtee terävään 2-1 hyökkäykseen Mira Teittisen kanssa. Härkönen laittaa loistavan pallon Sportin takakulmalle josta Teittisen on helppo putata pallo maaliin ja ottelu on 1-0. Ajassa 7.59 Sport saa epäsuoran vapaapotkun Ilveksen kuuden metrin rajalta ja saa hyvän mahdollisuuden siirtää ottelun tasoihin: Ilves kuitenkin säästyy vielä takaiskulta. Ottelu soljuu tasaisena aina viime minuuteille asti kunnes Sport iskee. Sanni Sillanpää tuikkaa Sanna Raution jalkojen välistä maalille unohtuneelle Enni Kortesniemelle jolla on helppo työ pistää pallo maaliin ja ottelun tasan 1-1 ajassa 18.14.

Toiselle puoliajalle Ilves tulee voiton halua uhkuen ja saa luotua laadukkaampia maalipaikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ilves nostaa pelin tempoa ja pelaamaan enemmän laitojen kautta ja luomaan 1v1 laitahaastoja, Sportin puolustaessa keskustaa. Haastot alkavat tuottamaan tulosta. Ilveksen maalilla pelannut Heidi Tahvanainen avaa laidalle liikkuneelle Veera Räkköläiselle. Räkköläinen siirtää laidalla kiitäneelle Julia Jokirannalle. Jokiranta on tänään herkällä jalalla liikkeellä. Voittaa haaston laidalla, laukoo kohti takakulmaa, jonka kuitenkin Sportin maalivahti Lotta Rosenström katkaisee. Pallo kimpoaa keskelle, johon kuitenkin Ilveksen Sanni Ryhänen ehtii ensimmäisenä ja peli on 2-1 Ilvekselle. Sportin rajapotkun jälkeen Räkköläinen riistää pallon keskialueella ja Ilves käynnistää nopeasti hyökkäyksen. Räkköläinen haastaa keskikaistalla, siirtää pallon Jokirannalle, kun jalka on herkässä niin tapahtuu loistavia asioita, Jokiranta pistää pallon etukulmasta maaliin ja ottelu on Ilvekselle 3-1. Sport tulee vielä maalin päähän. Anni Rintanen laittaa pitkän syötön kohti Ilveksen maalia, Herranen epäonnistuu katko yrityksessä ja Sportin pivotissa pelannut Jessica Karjalainen käyttää tilaisuutensa ja laukoo pallon maaliin ja ottelu on 3-2, ajassa 27.40. Herranen sisuuntuu tilanteesta, vain 10 sekuntia aloituksen jälkeen, laukoo päättäväisesti, siirtäen Ilveksen 4-2 johtoon.

Ilves nostaa pelitempoa maalin jälkeen ja Sportin maalivahti Rosenström alkaa todellinen iltapuhde, Ilveksen luotua paljon maalipaikkoja. Ottelun toinen puoliaika on puolessa välissä, kun Ilves saa hyökkäysalueella rajapotkun. Herranen laukoo maalia kohti ja pallo kimpoaa Sportin pelaajasta maaliin ja Ilves johtaa 5-2. Sport ottaa aikalisän ajassa 34.38 ja ottaa lentävän maalivahdin kentälle. Ilves puolustaa maltillisesti, eikä Sport pysty hyödyntämään ylivoimaansa. Ilves nostaa prässiään, joka tuottaa tulosta ajassa 39.28. Ryhänen riistää pallon päättäväisesti ja ilmeisesti ei tiennyt mitä tehdä, päätti laittaa pallon maaliin ja Ilves 6-2 johtoon. Sport jatkaa ylivoimaansa ja saa syötettyä pallon maalille, jonka kuitenkin Räkköläinen katkaisee ja laukoo tyhjään maaliin loppunumeroiksi 7-2.

Ilveksen tehokkain pelaaja oli tänään Sanni Ryhänen tehoin 2+1. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Sportilta, Jessica Karjalainen ja Ilvekseltä Maria Härkönen.

Ilveksen seuraava ottelu on naapuripitäjässä Pirkkalassa PJK:n vieraana. Ottelu pelataan keskiviikkona 18.1.2023 Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa klo. 19.30. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 1.2.2023 klo. 19.30. Vierailulle saapuu hallitseva mestari MuSa, Porista. Tervetuloa katsomaan. Ilveksen kaikki ottelut näkyy Ruutu+ palvelusta.