13.10.21, Liiga, Ilves FS – KaDy, Jyväskylä 3-2 (1-0), Kauppi Sports Center, Tampere.

Ilves FS:n maalintekijät: 9′ Herranen, 27′ Owens, 28′ Uusipaasto

KaDy:n maalintekijät: 26′ Terävä V, 34′ Airikainen

Raportti: Viime kausina hyvin poikkeuksellisiksi jääneet arkiottelut runkosarjassa palasivat tällä kertaa kuvioihin yhden kierroksen ajaksi maajoukkuetauon johdosta. Arki-ilassa oli pitkästä aikaa kuitenkin suuren juhlapäivän tunnelmaa, kun Ilves FS:n kotiavaukseen pääsi paikalle pitkästä aikaa myös yleisöä jota olikin saapunut paikalle mukavanlaisesti. Otteluun oltiin lisäksi otettu myös Roosa-nauha teema ja sekä Ilves että KaDy kantoivat nauhoja esittelyssä sekä pelin jälkeen otetussa yhteiskuvassa. 

Itse ottelusta tuli odotetun tiukka kamppailu pisteistä. Molemmat joukkueet pyrkivät läpi ottelun prässäämään korkealta. Vierasjoukkue KaDy:lta ottelusta pois loukkaantumisen vuoksi jääneen Laura Toivasen poissaolo ehkä helpotti hieman Tamperelaisten urakkaa Toivasen oltua vaikea pideltävä kuukauden takaisesssa harjoitusottelussa Tesomalla. Silti KaDy:n pelinpyöritys ei ollut mitenkään epävireessä vaan Tamperelaiset saivat urakoida läpi ottelun pitääkseen vierailijan kauempana maaliltaan. Tasaisen ensimmäisen puoliajan huippuhetki koettiin ajassa 8.41, kun maajoukkueen karsintaturnaukseen Ukrainaan valitun Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin pitkä avaus löysi lähelle KaDy-maalia liikkuneen myös Ukrainaan ensi viikolla lähtevän Matilda Herrasen joka jatkoi pallon KaDy-maalin yläkulmaan täysillä tyylipisteillä. Komea johtomaali toi Ilvekselle paljon lisäpuhtia ja ensimmäisen jakson toisella kympillä se loi useitakin hyviä tekopaikkoja lisää. KaDy vastaavasti jauhoi hyvällä pallon liikuttamisellaan ajoittain vaaran paikkoja, mutta viimeistely ontui ja Sandström sekä Ilves-puolustus selvittivät useimmat tilanteet. Puoliajalle mentiin 1-0 lukemissa.

Erikoistilanteet olivat varsinkin vieraiden parasta antia ja niitä tulikin iso määrä Tamperelaisten joutuessa ajoittain puolustamaan syvällä omalla alueellaan. Ajassa 25.01 syntyi viimein ensimmäinen maali Ilves-päätyyn tällä kaudella, kun Vilma Terävän laadukas laukaus rajapotkukuviosta ohjautui Ilves-pelaajan kautta maaliverkkoihin. Kotijoukkue kuitenkin palautui nopeasti ja ”ikinuori” Tanja Owens näytti nuoremmilleen mallia kuljettamalla lähes koko kentän mitan Ilona Mikkelältä saamaansa palloa ja viimeistelemällä tarkasti KaDy-maalivahti Maria Halla-ahon jalkojen välistä. Kyseessä oli todellinen ”tahtomaali”. Vain pari minuuttia myöhemmin Owens toimi tällä kertaa syöttäjänä löytäessään laitaa pitkin Pivot-pelaaja Jonna Uusipaaston. Uusipaasto pääsi laukomaan laidalta vapaasti ja terävä kärkkäri yllätti Halla-ahon tilalle vaihdetun Aliisa Terävän. 3-1 tilanteessa oli hetken helpompi hengittää, mutta vierailijat eivät luovuttaneet vaan osuivat ajassa 33.00 jälleen erikoistilanteesta Kirsi Airikaisen laukauksen ohjautuessa taas kerran Ilves-pelaajasta omaan maaliin. Kavennusmaali tiesi äärimmäisen jännittävää loppua otteluun, mutta Ilves tarkensi omaa peliään ja selvitti varsinkin KaDy:n YV-pelin todellisella varmuudella. Näin kolme pistettä jäi kotiavauksessa Tampereelle ja Ilves on näin aloittanut kautensa täysillä pisteillä sarjan jäädessä hetkeksi maajoukkuetauolle. Ilveksestä maajoukkueeseen on valittu Herrasen ja Sandströmin lisäksi myös Tiina Pöyry. 

Seuraava kotiottelu on edessä 31.10 sunnuntaina, kun sarjaan myös unelmalähdön saanut nousijajoukkue RaiFu saapuu Kaupin parketille.

 

Ennakko: Molemmat joukkueet avasivat kautensa vierasvoitoilla. Ilves taisteli kolme pistettä Helsingistä kovan IFK:n vieraana lukemin 0-1 Sanna Raution maalilla. Päivän vierailija KaDy pääsi helpommalla pyöritellessään Vaasassa tällä hetkellä aivan luokatonta FC Sportia lukemin 0-8. Tämän vuoden puolella vierailija KaDy on ollut terävämpi keskinäisissä otteluissa. Keväällä Jyväskylässä KaDy katkaisi Ilveksen uskomattoman 16:ta ottelun voittoputken juuri ennen pudotuspelejä lukemin 4-2 ja syksyllä pelatussa harjoitusottelussa Dynamo haki Tesomalta 3-0 voiton. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa panokset ovat molemmilla kohdallaan näin runkosarjan alkuvaiheessa ja odotettavissa on jännittävä taistelu pisteistä.

Ilvekseltä poissa kauden kotiavauksesta ovat vielä toipumassa olevat Jenna Oksanen ja Mira Teittinen. Koko kauden sivussa tulee valitettavasti olemaan Kiia Laine joka loukkaantui syksyllä pelatussa harjoitusottelussa. 

Yleisölle tervetuloa pitkästä aikaa Kauppi Sports Centeriin! Otteluun sisään aikuisilta 6€ ja alennusryhmiltä 4€. 

Ilves tehokkaana sarjanousija RaiFu:a vastaan (raportti)
Kausikortit myynnissä kaudelle 21-22!