vaike31.10.21, Liiga, Ilves FS – RaiFu, Raisio, 7-4 (5-2), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 4’Hartikainen, 4′ Owens, 8′ Mikkelä, 8′ Herranen, 19′ Mikkelä, 27′ Herranen, 32′ Huhtaniska

RaiFu:n maalintekijät: 11′ Lehtonen, 14′ Ketola S, 34′ Hakanen. 35′ Mäki

Raportti pelistä: Kaksi kautensa tappioitta aloittanutta joukkuetta kohtasivat sunnuntaina Tampereella, kun kotijoukkue Ilves FS sai toiseen kotiotteluunsa vieraaksi nousijajoukkue RaiFu:n. Ennen tätä ottelua molemmat olivat voittojen lisäksi myös pystyneet pitämään päästetyt maalit hyvin vähissä, mutta tänään ei pelistä vähämaalista tullut. Heti alusta vieraat lähtivät koko alkukauden tapaan ennakkoluulottomasti haastamaan kestomenestyjä Ilvestä. Ensimmäiset vaaralliset tilanteet nähtiinkin Ilves-päädyssä, mutta puolustus maajoukkueen karsintareissulta palanneen maalivahti Lilli Sandströmin johdolla kesti nämä uhittelut. Neljän minuutin kohdalla Ilves iski Nella Hartikaisen pelatessa pivot-pelaaja Ilona Mikkelän kanssa hyvän kombinaation josta Hartikainen viimeisteli tyylikkäästi kauden ensimmäisen osumansa. Vain hetki tämän jälkeen Tanja Owens katkaisi Raisiolaisten hyökkäyksen ja purjehti tästä päättäväisesti 25 metriä kenttää ylöspäin viimeistellen komeasti takatolpan kautta lukemiksi 2-0. Seuraava osuma kotijoukkueelle tuli myös syötönkatkon jälkeen kahdeksannella minuutilla. Tiina Pöyry nappasi RaiFu:lta pallon ja pelasi Mikkelän tekopaikkaan kutosen kaarellle. Mikkelä hallitsi hienosti tilanteen ja tuloksena oli avausmaali Ilves-paidassa. Aivan tämän jälkeen peli tuntui jo ratkeavan Ilveksen ilotulitukseen, kun Matilda Herranen laukoi kaukaa vapaapotkusta lukemiksi jo 4-0. Vieraat kuitenkin tiedostivat hyvin sen kuinka paljon kellossa oli aikaa ja yritteliäisyys toi tulosta, kun vahvasti kauden aloittanut Tiiu Lehtonen onnistui takatolpalta kulmatilanteesta siirtämään pallon maaliviivan yli. Pari minuuttia myöhemmin vieraat tulivat rajapotkukuviosta kahden maalin päähän Sanja Ketolan ohittaessa tarkalla laukauksella Sandströmin. Ennen taukoa Tamperelaiset saivat kuitenkin helpottavan kolmen maalin johdon takaisin, kun päivän parhaana palkittu Mikkelä ohjasi Sanna Raution kulmapotkulaukauksen ohi RaiFu-maalivahti Eveliina Koskelan.

Toisen puoliajan maalitehtailut käynnisti Ilveksen Herranen joka otti erinomaisesti kontrolliin maalivahti Sandströmin pitkän avauksen. Herranen siirsi pallon keskelle josta hän laukoi noin 12 metristä vaikeasta asennosta erinomaisen kudin jolle RaiFu:n Koskela ei mahtanut mitään. Tämä maali riitti Koskelalle jonka tilalle maalinsuulle siirtyi penkiltä Elsa Leppälä. Vahvasti kentällä iltapäivän suorittanut Heta Huhtaniska sai ansaitun tehomerkinnän ajassa 31.57, kun pallonriiston jälkeen avopaikkaan päässyt Huhtaniska laukoi tarkasti takakulmaan ja Ilveksen johto oli jo käytännössä saavuttamaton 7-2. Vieraat laittoivat kuitenkin peliin vielä pientä jännitystä osumalla kahdesti Ilves-päädyssä, mutta 7-4 lukemia lähemmäksi ei loppukiri tällä kertaa kantanut.

Ilves jatkaa näin ollen puhtaalla pelillä, ja matkustaa seuraavana lauantaina Espooseen missä vastaan asettuu GFT. Muistutuksena että kaikkia otteluita voit seurata tällä kaudella suorina lähetyksinä Ruutu Plussan kautta.