2.4.18, Naisten liigan 1. loppuottelu GFT/Prinsessat – Ilves FS, 8-1 (3-0)
Otteluvoitot 1-0 GFT:lle. Kahdella voitolla mestaruus.

GFT piti kiinni kotiedustaan vahvalla esityksellä. Tamperelaiset eivät olleet tällä kertaa finaalipelin vaatimalla tasolla ottelun avauskymppiä lukuunottamatta. Jouulukuun kotiottelun tapaan taas ajoissa aloitetulla YV-pelilläkään ei päästy lähemmäksi. 48 tunnin päästä mestaruus on jo katkolla Tampereella Espoolaisille, joten paljon ei ole aikaa muutoksiin.

Ottelun ensimmäinen kymppi mentiin siis hyvin tasaväkisissä merkeissä. Molemmat joukkueet saivat muutamia hyviä vetopaikkoja. Ilveksen huippupaikat osuivat Matilda Herraselle ja Emilia Jokisalolle. Molempien laukaukset osuivat tällä kertaa tolppaan. GFT kävi äärimmäisen lähellä avausosumaa Maiju Hirvosen päästessä vastahyökkäyksen jatkotilanteesta laukomaan tyhjään maaliin. Ilveksen Elina Korsumäki onnistui torjumaan laukauksen aivan maaliviivalta. GFT:n aikalisän jälkeen kotijoukkue pelasi vahvan vaihdon ja sai palkinnon, kun Kiia Laine laukoi kulmapotkusta pallon tarkasti Ilves-maaliin kattoon (1-0). Seuraava osuma tuli vain pari minuuttia myöhemmin GFT:n esittäessä pelättyä nopeata vastahyökkäyspeliään. Petra Häkkisen pitkä avaus kimposi Ilves-pelaajien kautta Daniela Tjederille joka ehti palloon ensin Ilves-vahti Lilli Sandströmiä ja sai siirrettyä pallon verkkoihin(2-0). Ilves pyrki pääsemään peliin mukaan, mutta hyökkäyspäässä pallon liikuttaminen ja erityisesti pallottomien liike oli hidasta. 2-0 tilanteesta olisi vielä ollut helpompi lähteä toiselle puoliajalle, mutta paha menetys omalla alueella jakson päätösminuutilla vei Espoolaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Syötönkatkossa kunnostautui Ilvestä ja TJK:ta aiemmilla kausilla menestyksekkäästi edustanut Elina Myllymäki joka pelasi tänään ensimmäisen Futsal-liigapelinsä sitten viime vuoden toisen finaalin.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kuromaan eroa kiinni maali kerrallaan ensin normaalilla 5vs5 pelillä. Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin nopeasti, kun GFT:n Laine teki jo kolmannen maalinsa Ilveksen oman alueen vaikeuksien jälkeen. 4-0 tilanteessa Tamperelaiset ottivat ”lentävän maalivahdin” jo käyttöön. Pitkä ajanjakso lentävällä pelaamista ei tällä kertaa tuottanut positiivista tulosta. Prinsessat sen sijaan olivat parantaneet selkeästi alivoimapeliään edellisestä kohtaamisesta ja Ilves ei kesken pelin löytänyt lääkkeitä sen avaamiseen riittävällä tehokkuudella. Paikkoja toki saatiin, mutta myös omassa päässä kolisi puoliajan aikana vielä neljästi. Tamperelaisten ainoan kavennusosuman viimeisteli 27.minuutin kohdalla Jenni Häkli.

Ilvekselle siis synkin 8-1 lukemin tappio joka on pudotuspelien suurinumeroisin häviö joukkueelle. Playoffseissa maalierolla ei tosin ole minkäänlaista merkitystä vaan tärkeintä on nyt se mitä Tamperelaisilta löytyy keskiviikon otteluun joka alkaa klo 18.15 Kauppi Sports Centerissä.

Ennakko:
Viime kevään ensimmäisten naisten liigan pudotuspelien uusinta käynnistyy tiiviisti. Ensimmäinen ottelu pelataan 2.4 ma ja seuraava ottelu jo 4.4 keskiviikkona Tampereella.
Kyseiset joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa ”vain” kaksi kertaa. Molemmat joukkueet ottivat vieraskentillä voitot. Espoossa kauden avauspelissä YLE:n TV-lähetyksessä Ilves järjesti upean näytöksen ottaen selkeän voiton. Tampereella taas GFT oli ensimmäisellä puoliajalla suvereeni. Tamperelaiset nousivat silloin maalin päähän toisella puoliajalla ”lentävän maalivahdin” avulla.

Ottelusta suora lähetys palloliiton huuhkaja.tv kautta.