Laita/Pivot-pelaaja Maria Mäntylä on tehnyt jatkosopimuksen alkavalle kaudelle. Mäntylä on noussut kausi kaudelta suurempaan rooliin Ilveksen riveissä. Lisääntynyt vastuu ja sen onnistuneesti kantaminen kaikista kovimmissa otteluissa on nostanut Mäntylän myös ”maajoukkueen rinkiin”. Tänä vuonna hän on ollut jo kahdella leirillä ja keskiviikkona 18.7 hän pääsi kentälle Ruotsia vastaan Tesoman Palloiluhallissa.

Pari pelaajakysymystä:

1. Monet ovat sanoneet, että sinun kanssa on helppoa pelata samassa ”ketjussa”. Mistä luulet tämän johtuvan?

”Mukava kuulla! Se varmaankin voi johtua siitä, että teen paljon ”näkymätöntä työtä” kentällä ja ajatuksena on juosta aina kurinalaisesti alaspäin puolustamaan, jos tulee menetyksiä. Ehkä myös joukkuekaverit tykkää pelata samassa ketjussa, kun useammin syötän maalipaikoissa muille kuin vedän itse 🙂 …”

2. Olit maajoukkueen mukana huhtikuun viikonloppuleirillä ja kesäkuun yksittäisessä leiripäivässä. Nyt olet mukana myös Ruotsi-leirillä. Millaiset valmiudet Ilveksessä harjoittelu ja pelaaminen mielestäsi antavat maajoukkuetapahtumia ja kansainvälisiä otteluita varten?

”Ilveksessä treenaaminen on ehdottomasti kehittänyt eteenpäin omaa hommaa, kun on saanut treenata yhdessä hyvien pelaajien kanssa. Oon saanut myös lisää kovuutta sen kautta, että omissa harjoituksissa pitää vääntää tosissaan tilanteiden voittamiseksi. Siitä on varmasti hyötyä maajoukkuetapahtumissa ja KV-peleissä.”

(Haastattelu tehty ennen maaotteluita)

Päävalmentaja Jaakko Laitisen kommentit:

Mäntylä on tehnyt kovasti töitä koko sen ajan kun hän on Ilveksessä ollut. Matka selkeäksi runkopelaajaksi kovassa joukkueessa ei missään nimessä ole ollut helppo, mutta hän on näyttänyt mitä hyvällä harjoittelulla ja sitkeydellä voi saada aikaan. Mäntylä on meille tärkeä pelaaja koska häneltä löytyy kykyä ”puhtaaseen” laitapeliin ja sen lisäksi Pivot-pelaamiseen. Tavoite on, että hän kehittyy meillä lisää tulevina kausina ja uskonkin että Mäntylän huipputaso on vielä näkemättä.

 

Matilda Herranen Ilveksen yhdeksäs sopimuspelaaja alkavalle kaudelle.
Suomen naiset ensimmäisissä kotimaaotteluissa 17.7 Ti ja 18.7 Ke, Tampereella.