1.2.2023, Naisten Futsal-liiga, Ilves FS – MuSa FS

Kauppi Sport Center, Tampere

23.26 0-1 Jasmin Ylikraka (Sini Lauermaa)

37.45 0-2 Netta Hannula

Ilves sai helmikuun ensimmäiseen otteluun vieraaksi hallitsevan Suomen mestarin MuSa Futsalin. Ennakoasetelmat oli selvät ottelun alkaessa, että MuSa tulee hallitsemaan ottelua. Ilves lähti otteluun puolustuspeli edellä ja ehjä 40 minuuttinen.

Ensimmäinen puoliaika on tasaista vääntöä, MuSan ollen hiukan niskan päällä luoden muutaman hyvän maalipaikan. Ilveksen maalilla Heidi Tahvanainen torjuu erinomaisesti pitäen Ilvestä pelissä mukana. Ilves ei saa luotua kunnon maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Maaleja ei nähdä ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mennään 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla käsikirjoitus ottelussa on lähes sama kuin ensimmäisellä. Ilves jatkaa hyvää puolustuspelaamista, MuSan kiristäessä hiukan ruuvia prässipelaamisessa ja saa pelattua Ilveksen vastahyökkäykset pois. Ensimmäinen maali näkee syntyy ajassa 23.26, kun MuSa saa kulmapotkun. Sini Lauermaa toimittaa pallon suoraan Ilveksen maalille. Ilves pelaa tilanteen hiukan pehmeästi ja Jasmin Ylikraka ohjaa pallon maaliin ja tilanne on 0-1. Ilves ei pääse luomaan hyökkäyksiä ja MuSan maalivahdilla Siiri Lilja pääsee helpolla. Ottelua on viisi minuuttia jäljellä kun Ilves ottaa aikalisän kautta lentävän maalivahdin peliin mukaan. Ylivoimasta huolimatta Ilveksen laukaukset jää piippuun, lukuun ottamatta Liisa Kuulojan tolppalaukausta. MuSalla on tähdet kohdillaan, kun hieman onnekkaasti pallo pomppii Ilveksen maalin edessä Netta Hannulalle ja ottelu on 0-2 ajassa 37.45. Näin kolme pistettä matkaa Poriin.

Ottelun parhaina pelaajina palkitaan MuSalta Siiri Lilja ja Ilvekseltä loistavan pelin pelannut Heidi Tahvanainen.

Ilveksen seuraava ottelu on sunnuntaina 12.2. klo 13 Kauppi Sport Centerissä ja vastaan tulee viime kauden hopeajoukkue FTK.