17.3.18. 1.Välierä. Ilves FS – FTK, 3-2 (1-1) Kauppi Sports Center, klo 15.00
Ilveksen maalit: Herranen 3′ ja 21′, Korsumäki 28′
Otteluvoitot Ilvekselle 1-0, Kahdella voitolla loppuotteluun.

Raportti:
Naisten Futsal-Liigan kaksi kovakuntoisinta joukkuetta tämän vuoden tulosten perusteella pelasivat numeroiden valossa tasaisen ottelun. Kenttätapahtumien perusteella lukemat olisivat voineet tällä kertaa olla selvemmät kotijoukkueelle. Tamperelaiset loivat molemmilla puoliajoilla erinomaisia tekopaikkoja ja puolustivat hyvällä tasolla. Toki FTK sai ”tuttuun tapaan” useamman vaarallisen vastahyökkäyksen joista selvittiin osin tuurilla ja maalivahti Emiilia Syväsen hyvillä torjunnoilla.

Ilves sai otteluun hyvän lähdön luoden heti vaarallisia tilanteita. Viime ottelussa vähemmillä minuuteilla pelannut Matilda Herranen pääsi nyt kentälle heti alussa ja oli lähes välittömästi oikeassa paikassa ohjaten näyttävästi Emilia Jokisalon n.25 metrin päästä lähettämän pitkän syötön ohi FTK-maalivahti Senja Keisun(1-0).
Avausmaalin jälkeen Ilves janosi lisäosumia, mutta unohti 9.minuutin kohdalla tarkan puolustuspelaamisen. Niin kuin aina on tapana FTK:ta vastaan pelatessa, niin silloin iskee Tiia Juntikka. Juntikka sai pallon haltuunsa kulmasta kutosen alueen sisälle ja onnistui taiteilemaan pallon verkkoihin(1-1). Tasoitusmaalin jälkeen avauspuoliskon toisellla kympillä Ilves loi useampiakin toinen toistaan parempia tekopaikkoja, mutta pukukoppiin mentiin hieman tuskaisissa tunnelmissa maalipaikkojen tuhlaamisen ja muutamien kotijoukkueen mielestä selvien viheltämättä jääneiden virheiden vuoksi.

Tasalukemissa ei kuitenkaan jatkettu pitkään toisella puoliskolla, kun päivän ottelun sankarinviitan nappasi itselleen Herranen. Hienosti pallon vastustajan puolustuslinjojen välistä hakenut Herranen harhautti pallon saatuaan vastaan tulleen FTK-puolustajan ja laukoi komean 2-1 osuman. Syöttöpiste tähän maaliin jälleen kerran vahvaa kevättä pelaavalle Maria Mäntylälle. Johtoasemassa Tamperelaisten peli oli vapautuneempaa ja ratkaisevan tuntuinen 3-1 maali saatiin 28.minuutin kohdilla, kun Jenni Häklin laukauksesta ja maalivahdin torjunnasta kimmonneseen palloon reagoi FTK-pelaajaa paremmin Tiina Pöyry joka sai siirrettyä pallon takatolpalla odottaneelle Elina Korsumäellä joka teki Tamperelaisille todellisen ”pudotuspelimaalin”. Ottelu ei kuitenkaan ollut näin ”helposti” ohi. Vierasjoukkue lisäsi yritystä aikalisän jälkeen ja Ilves sen sijaan pyrki tasapainottelemaan aktiivisen hyökkäyspelin ja taktisesti tarkan pelitilanne pelaamisen kanssa. FTK pääsi ottelussa maalin päähän 31.minuutin paikkeilla, kun Ilves-maalivahti Syväselle sattui harvinainen virhe pallon haltuunotossa jalalla. Tämä harmittava takaisku ei kuitenkaan saanut kotijoukkuetta sekaisin ja varsinkin Syvänen otti pelin loppupuolella useamman tärkeän torjunnan. Vain pari minuuttia ennen loppua tullut Juntikan läpiajo niistä isoimpana. Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin harvinaisen onnistunutta pallon suojaamista ja kellon poispelaamista, kun Ilveksen Mäntylä ja Korsumäki onnistuivat yhteistyössä suojaamaan ja pitämään pallon käytännössä koko viimeisen minuutin ajan vieraiden päädyssä. FTK ei nöin ollen saanut aivan lopussa enää edes ylivoimapeliä käyntiin ja Tamperelaisille avausvoitto Kaupin summereiden soidessa.

Seuraava välieräottelu pelataan 24.3 ja Ilves matkaa silloin Tornioon. Mahdollinen kolmas välieräottelu on sitten ohjelmassa 30.3 Pe Tampereella.

Palloliiton otteluseuranta

Ennakko:
Viime kauden tapaan Ilves kohtaa pudotuspelien välierävaiheessa Kemi-Torniosta kotoisin olevan FTK:n. Tällä kaudella on tätä ennen kohdattu jo kolmesti ja Ilves on voittanut näistä otteluista kotipelinsä tammikuulta ja Final Four loppuottelun helmikuulta. FTK oli puolestaan vahvempi kotikentällään viime vuoden puolella. Vuosi sitten välierät olivat erittäin tasaiset Ilveksen onnistuessa kääntämään molemmat ottelut niukasti voitokseen. Silloin saman viikonlopun aikana pelatut ottelut olivat kova haaste pelaajille ja nyt onkin pelin tason jne. kannalta hienoa, että toinen ottelu pelataan vasta viikon kuluttua Torniossa. Mahdollinen kolmas ottelu on ohjelmassa 30.3 pitkäperjantaina Tampereella.

Pudotuspelit jatkuvat lauantaina Torniossa.
Viimeisen kierroksen derbyvoitolla runkosarjan kakkostila.