2.10.21 La, Naisten Futsal-Liiga, HIFK FS – Ilves FS 0-1 (0-0), Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki

Ilveksen maalintekijä: 39′ Rautio

Raportti: Uudelle kaudelle huomattavasti uudistunut Ilves matkusti ennalta yhteen haastavimmista vieraspeleistään heti avauskierroksella. Pirkkolan  tahmaisella parketilla vastaan asettui viime kauden hopeajoukkue HIFK FS joka oli vahvistunut tälle kaudelle mm. liigan yhdellä kirkkaimmalla tähdellä Daniela Tjederillä. Ilveksen rosterissa oli kesän aikana tapahtunut useita muutoksia joista huomattavimpana pistepörssin viime kaudella voittaneen Tiia Juntikan siirtyminen takaisin FTK-Tornion riveihin. Myös pitkäaikaisen pohjapelaajan Anni Karelehdon lopetuspäätös on aiheuttanut keltavihreille omat haasteensa kokoonpanon osalta. Kuitenkin uusia liigatason vahvistuksia saatiin joukkueeseen mukaan jokaiselle pelipaikalle ja näin kauteen on voitu lähteä positiivisilla odotuksilla. Preseasonilla pelatut harjoitusottelut eivät vielä antaneet ainakaan tulosten muodossa kovin valmista kuvaa Tamperelaisjoukkueesta ja näin Helsinkiin lähdettiinkin hienoisessa haastajan roolissa varsinkin, kun viime kaudelta oli vielä hyvin muistissa hankala vierasottelu ”tähtirintoja” vastaan joka päättyi silloin kotijoukkueelle 2-1.

Tälläkin kertaa ottelu oli kaikkea muuta kuin helppoa ja mukavaa. Tahmea kenttä teki heti alusta selväksi sen ettei varsinkaan pallon kuljettaminen kentällä olisi kovin sujuvaa. Myös ottelun kova tempo molempien prässätessä ylhäältä ja kotijoukkueen pelatessa erikoistilanteitaan nopeasti loivat tästä erittäin haastavan avauskamppailun. Ilves oli kuitenkin käyttänyt preseasonin viimeiset viikot huolelliseen valmistautumiseen ja se näkyi etenkin puolustuspään otteissa. Tottakai myös motivaatio ja asenne olivat selkeästi korkeammalla kuin harjoitusotteluissa mikä nyt luonnollista onkin. Suurin takaisku koettiin ottelun alussa maalivahti Heidi Tahvanaisen loukatessa itseään, niin ettei hän pystynyt ottelua enää jatkamaan. Vaihdosta kentälle tuli kuitenkin maajoukkuepaikoista vahvasti koko kesän taistellut ja tässä ottelussa kapteenina toiminut Lilli Sandström joka pääsi hyvin pelin vaatimalle tasolle heti alusta lähtien huolimatta yllättävästä kutsusta torjuntatoimiin. Sandström ottikin ottelussa muutaman todella loistavan pelastuksen HIFK:n päästessä ajoittain laukomaan vaarallisesti. Tamperelaiset olivat vaarallisimmillaan nopeissa hyökkäyksissä joista saatiin uhkaavia laukauksia, mutta ensimmäisellä puoliajalla varsinkaan niistä ei aiheutunut riittävästi uhkaa IFK-maalivahti Tytti-Maria Mikkolalle. Ottelu eteni tasaisena kamppailuna jossa ajoittain nähtiin varoituksen arvoisiakin otteita molemmilta vaikka niitä ei lopulta kertynytkään kuin kotijoukkueelle kaksi kappaletta. Jatko-ottelu olisi varmasti Tamperelaisia tyydyttänyt enemmän kuin kotijoukkuetta ja IFK hakikin aktiivisemmin voittomaalia lopussa. Tällä kertaa kuitenkin kotijoukkueen pelaajan pallonmenetys kostautui Ilveksen päästessä 3-1 vastahyökkäyksen puolesta kentästä. Tiina Pöyryn jatko Sanna Rautiolle ei avannut tilannetta vielä kuin 1 vs 1 haastoksi, mutta aiemmin useita haastoja oikealle jalalle ottanut Rautio päättikin lautoa vasemmalla jalallaan ja pallo löysi komeasti oikean yläkulman. Tässä vaiheessa ottelua oli enää 94 sekuntia jäljellä ja kotijoukkueella ei enää aikalisääkään apuna. Siitä huolimatta aivan lopussa IFK:n Hanna Halonen oli lähellä tasoitusta, mutta Ilveksen onneksi laukaus yli maalin ja pisteet matkasivat Tampereelle. Lilli Sandström palkittiin ansaitusti vieraiden parhaana. 

 

Kauden ensimmäinen kotiottelu on vuorossa 13.10 keskiviikkona klo 19.30 Tampereella, kun arkiotteluun saapuu KaDy Jyväskylästä

 

Kausikortit myynnissä kaudelle 21-22!
Kausi päättyi katkeraan tappioon huippujännittävän puolivälieräkamppailun jälkeen (raportti)