2.11. La, Ilves FS – MuSaFutsal, 4-2 (3-2) Tesoman Palloiluhalli, Tampere.

Ilveksen maalit: Karelehto 9′, Pesonen 13′, Pöyry 16, Pöyry 28.

MuSa:n maalit: Rajamäki 9′, Oksanen 19′

Raportti:

Joukkueet tarjosivat heti alusta alkaen vauhdikasta futsalia. Siitä huolimatta korostui koko ottelun myös erittäin taktinen pelaaminen molemmilta erityisesti puolustamisen suhteen. Ottelun alku lähti vierailijoilta paremmin liikkelle, mutta Ilves pääsi pian paremmin mukaan. Eini Vesaniemi ja Anni Karelehto kävivät lähellä onnistumisia. Vieraiden Elli Helander pääsi myös tekopaikkaan, mutta Ilves-maalissa torjunut Emiilia Syvänen kesti. Ajassa 9.12 Tamperelaiset onnistuivat. Kulmapotkusta alkaneesta tilanteesta pallo saatiin Tiia Juntikalle puolustuksen keskelle lähelle MuSa:n maalia. Juntikka taiteili pallon maalin kulmalle nouseelle Anni Karelehdolle joka ohitti laukauksellaan vierasmaalivahti Siiri Liljan. (1-0) Johtoasema ei kestänyt pitkään, kun MuSa:n Milla Ljungman pelasi pitkän pallon Ilves-vartioinnista irronneelle Minna Rajamäelle joka ohjasi pallon tyylikkäästi päällä ohi Syväsen. (1-1) Hetkeä myöhemmin vieraiden lupaava Jasmin Ylikraka osui tolppaan. Toisessa päässä Tiina Pöyryn yrityksen läheltä esti Lilja. Ajassa 13.05 vahvalla pelipäällä olleet Vesaniemi ja Satu Pesonen löysivät toisensa. Vesaniemi katkoi keskellä vieraiden syötön ja pitkän laidasta laitaan kuljetuksen päätteeksi lähetti loistavan pallon takatolpalle liikkuneelle Pesoselle joka ohjasi kotijoukkueelle 2-1 johtolukemat. 16.41 kohdilla keltapaidat iskivät jälleen tilanteenvaihdosta keskialueella. Matilda Herranen siirsi pallon syötönkatkonsa jälkeen laidassa vapaana olleelle Pöyrylle joka laukoi maalin takakulmaan lukemiksi 3-1. Tavallista kapeammalla vaihtopenkillä liikkeellä ollut Ilves toi jakson lopulla mukaan kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa nyt pelanneen Sanni Ryhäsen. Puoliajan lopussa Ilvekselle sattui harmittava virhe kulmapuolustuksessa jonka vierailija hyödynsi armotta. Jenna Oksasella oli helppo työ siirtää pallo verkkoihin Ilves-maalin eteen pelatusta kulmapotkusyötöstä. (3-2)

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 3-2 johdosta. Kun ensimmäisestä jaksosta selvittiin lähes täysin ilman kumuloituvia virheitä, niin toinen olikin eri tarina. Molemmat joukkueet lisäsivät fyysisyyttä peliin ja kamppailu pisteistä ”alkoi todenteolla”. Ilveksen hyvän hässäkän jälkeen nähtiin iltapäivän ikävin tapahtuma, kun MuSa:n vastahyökkäystä käynnistänyt Ylikraka astui pallon päälle ja loukkasi tilanteessa nilkkansa. Toivottavasti tämä pirteä pelaaja palaa pian pelikentille. MuSa:n Oksasen ollessa myös peluutuksesta sivussa alkoi Tamperelaisille olla vahvempi ote kenttätapahtumista. Erityisesti vastustajan lyhyeillä avauksilla aloitettua pelinrakentelua prässättiin hyvin pois. Ajassa 28.35 Tamperelaiset saivat tärkeällä hetkellä neljännen osuman. Vieraat pystyivät tänään pitämään Juntikan ilman maalia, mutta tehottomaksi hän ei jäänyt saalistaessaan toisen syöttöpisteensä neljännessä maalissa. Juntikka riisti pallon ja sai tuikattua laukauksen joka kuitenkin osui tolppaan. Paluupallossa paikalla oli Pöyry joka siirsi tarkalla keskittymisellä pallon maalilinjan ylitse (4-2). Odotetusti jo noin kuusi minuuttia ennen loppua vieraat lähtivät hakemaan kavennusta ”lentävällä maalivahdilla” (Netta Hannula). Luonnollisesti Tamperelaismaalilla nähtiin muutamia tiukkoja tilanteita, mutta aina laadukasta MuSa:n ylivoimapeliä vastaan Ilves kesti tällä kertaa erittäin hyvin. Pisteet jäivät tällä kertaa Tampereelle. Ottelun parhaana Ilveksestä palkittiin yhden maalin tehnyt ja tuttuun tapaan vahvasti puolustanut Satu Pesonen.

Seuraava ottelu Tamperelaisilla on ensi lauantaina Jyväskylässä.

Ottelutallenne:

Ottelukuvat: Jani Virolainen facebook.com/futsalkuvaajani

Ennakko:

Naisten liigan kolmannella kierroksella Ilves FS pelaa toisen kotiottelunsa. Ottelu pelataan tällä kertaa Tesoman Palloiluhallissa kauden ainoana poikkeuksena runkosarjassa. Tamperelaisten vastustaja MuSaFutsal on avannut kautensa ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä. Ilves avasi pistetilinsä sunnuntaina Vantaalla 5-1 voitolla. Ensimmäisen liigaottelunsa Ilves-paidassa pelannut Tiia Juntikka onnistui heti 2+2 tehoilla. Muu Ilves-joukkue paransi myös reippaasti avausottelusta ja lauantaina lähdetään pisteistä kamppailemaan luottavaisin mielin. Tervetuloa Tesomalle viettämään lauantai-iltapäivää hyvässä seurassa.
Näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat aina futsalia parhaimmillaan!