(Kuvissa ylhäältä alas: Pinja Peuramäki, Roosa Sikkilä, Ella Siren, kuvat:Leo Hynninen.)

26.42 2 – 3 Laura Lehtonen 16

30.38 3 – 3 Karoliina Becker 12

38.17 4 – 3 Emilia Kaiser 19

39.28 4 – 4 Tanja Owens 31

Ilves FS/2 matkasi ensimmäisessä naisten Futsal-Ykkösen vierasottelussaan Halikon liikuntahallille, Saloon, jossa vastaan asettui ennakoidun kovatasoinen FC Halikko, joka viime kaudella oli jo lähellä liigakarsintoja.

Tämä näkyikin heti ottelun alkumetreillä kun kotijoukkueen 1. kenttä käynnisti ottelun vahvasti, muttei kuitenkaan päässyt maalintekoon Ilveksen vahvan ja kurinalaisen puolustuspelaamisen ansiosta. Päinvastoin, ottelun alkuminuuteilla Ilves sai rakenneltua muutamia hankalia laukauksia ja maalinedustilanteita FC Halikon maalivahdin, Lotta Hiihtolan (48) vartioimalle maalille.

Ottelun ensimmäinen puoliaika olikin tarkkaa ja varovaista pelaamista puolin ja toisin liukkaalla ja pienehköllä kentällä, joka aiheutti hieman ongelmia vierasjoukkueen pelinrakentelulle. Ilveksen tiivis puolustus piti pintansa ja kotijoukkue ei päässyt pallonhallinnasta huolimatta etenemään vaarallisille maalintekopaikoille. Ensimmäinen puoliaika päättyikin lukemiin 0-0.

Toisen puoliajan alussa Ilves onnistui paremmin pelinavauksessaan ja pelaaminen helpottuikin huomattavasti kun ajassa 20.35, pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun parketeille tehnyt Pinja Peuramäki (17) onnistui paluudebyytissään ja vei vierasjoukkueen 0-1 johtoon, Roosa Sikkilän (20) syötöstä. Sama tutkapari iski ansaitusti uudelleen kun kello näytti aikaa 22.05 ja tulostaululle merkittiin lukemat 0-2.

Vain kuusi sekuntia myöhemmin kotijoukkue osoitti kuitenkin vaarallisuutensa kun Elli Laaksonen (10) pääsi viimeistelemään kavennusosuman 1-2, ajassa 22.11.

Ottelun toinen puoliaika eteni samoissa asetelmissa Ilveksen puolustaessa tiiviisti, pyrkien aktiiviseen puolenkentän prässiin ja iskemään tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Tämä tuottikin tulosta ajassa 24.46 kun Katja Karppinen (6) iski taululle kauden toisen osumansa Pinja Peuramäen syötöstä. Pallo keskipisteelle ja  tilanne 1-3.

Ilveksen maalivahti Ella Siren (11) piti joukkuetta pystyssä esittämällä tärkeitä torjuntoja vaikka seuraava, musta kymmenminuuttinen toikin kolme maalia kotijoukkueelle. Ensin ajassa 26.42, Laura Lehtonen (16) tilanteeseen 2-3, syöttäjänä Karoliina Becker (12) ja sama parivaljakko toi kotijoukkueen tasatilanteeseen

3-3, ajassa 30.38.

Tämän jälkeen Ilves tiivisti kentällisiään ja aikalisän jälkeen hyökättiin hieman aktiivisemmin vastustajan maalille. Valitettavasti tämä kostautui pelikellon näyttäessä 38.17 kun Emilia Kaiser (19) vei kotiyleisön riemuksi, kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoasemaan 4-3. Syötön osumaan tarjoili Laura Lehtonen.

Ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiinkin futsalin jännitystä parhaimmillaan kun tappioasemasta sisuuntunut petolauma pelasi lentävällä maalivahdilla ja erikoiskentällisellä. Lopulta tämä palkittiinkin kellon näyttäessä aikaa 39.28 kun ottelussa hienosti taistellut Ilveksen kapteeni Tanja ”Tane” Owens (31) iski pallon vastustamattomasti verkkoon Petra ”Pedro” Tuomisen (23) tarjoilusta. Näin ottelu päättyi molempien joukkueiden kannalta varmasti ansaittuun pistejakoon 4-4, vaikka hieman jossiteltavaakin ehkä jäi…

Ilveksen parhaana pelaajana palkittiin tehot 2+1 nakutellut pohjapelaaja Pinja Peuramäki. Pinja tullaankin varmasti näkemään taas edustusjoukkueen kokoonpanossa jo lähiaikoina.

Ilves FS/2 pistejahti naisten Futsal-Ykkösessä jatkuu tulevana sunnuntaina 10.11. klo 17.00 Kauppi Sports Centerissä, jolloin Ilves saa vastaansa paikallisvastustaja FC Nokian. Ilves FS/2 -joukkueen ainoa tappio virallisissa otteluissa tuli viime kaudella juuri FC Nokiaa vastaan pelatussa 2.divisioonan ottelussa. Tule katsomaan mitä ensi sunnuntaina tapahtuu, luvassa varmasti jännittävä ja kovatasoinen paikallisderby!

Ilves haki kolmannen peräkkäisen voiton Jyväskylästä.
Ilves kahden maalin verran parempi Tesomalla.