9.11.19, Naisten Liiga: KaDy, Jyväskylä – Ilves FS, 0-4 (0-2) Jyväskylän Monitoimitalo.

Ilveksen maalit: Oma maali 11′, Vesaniemi 14′, Viitanen 28′, Viitanen 35′

Artikkelikuva: Pia Kojo

Raportti:

Lauantai-iltapäivän vieraskamppailu Jyväskylän ”monnarin” erinomaisissa puitteissa lähti vauhdikkaasti käyntiin Ilveksen Tiia Juntikan päästessä heti ensimmäisellä minuutilla puolittaisille tekopaikoille. Ensimmäinen takaisku ei tällä kertaa tullut maalin muodossa vaan loukkaantumisen, kun KaDy:n kulmapotkusta lauottu pallo osui voimalla suoraan Nina Rantalaa kasvoihin. Tämän ”tyrmäyksen” seurauksena Rantala loppupeliksi sivuun. Tamperelaisten edelliskausiin verrattuna pienempi vaihtopenkki joutui siis heti testiin yhden pelaajan pudotessa rotaatiosta pois. Ilves prässäsi ottelussa rohkeasti ylhäältä ja pyrki tekemään kotijoukkueen pelinrakentelun mahdollisimman hankalaksi. Myös KaDy tuli kahden kolmasosa kentän korkeudesta prässille ja Ilveksen tarvitsi edellisen MuSa-ottelun tapaan löytää keinoja ensimmäisen prässilinjan ohittamiseen. Palloliseen pelaamiseen ison vahvistuksen Ilvekselle toi liigakentille paluun vuoden tauon jälkeen tehnyt Pinja Peuramäki. Toista liigaotteluaan Ilves-paidassa pelannut Sanni Ryhänen kävi 5.minuutin kohdalla kentälle tultuaan heti lähellä maalia. Rantalan lyhyeksi jääneen pelin seurauksena myös nuori Roosa Viitanen (kuvassa oik.) tuli jo alkuvaiheessa peliin mukaan ja iltapäivästä muodostuikin muistettava. 0-0 tilanteessa 7-8.minuutin kohdalla oli Jyväskyläläisillä omat hetkensä mennä johtoon, mutta Ilves-maalissa Emiilia Syvänen pystyi pitämään nollan. Yksi Juntikan lukuisista osumista maalipuihin nähtiin pian tämän jälkeen. 11.minuutin kohdalla tulleessa avausmaalissa 0-1 oli sen sijaan onnea mukana, kun Tiina Pöyryn syöttö takatolpalle liikkuneelle Anni Karelehdolle ohjautui KaDy-pelaajasta omaan maaliin. Pian tämän jälkeen Viitanen osui kulmatilanteesta tolppaan. Aina vikkelää Juntikkaa rikkomaan joutunut KaDy joutui maksamaan 14.minuutin kohdalla kovan hinnan, kun Ilves onnistui lähivaparista siirtymään 0-2 johtoon. Eini Vesaniemi laukoi tarkasti verkkoihin Pöyryn siirrosta. Loppu puoliaika mentiin ilman onnistumisia ja tauolle huilamaan 0-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika käynnistyi Ilveksen selvällä pallonhallinnalla. Pieni lisätarkkuus vielä syöttöpelissä tänään olisi varmasti avannut Tamperelaisille enemmän tilaa. Jakson alkuvaiheessa nähtiin KaDy:lta myös erinomainen tilanne, kun vahva Pivot-pelaaja Maiju Horkka pääsi laidalta läpi ja toimitti pallon maalinedustalle. Pallossa ensimmäinen oli kuitenkin loistavan ottelun tänään pelannut Viitanen. Tämän jälkeen ottelu oli KaDy:n hallussa ja kavennus oli ”ilmassa”. Ilves kuitenkin kesti ja pääsi itse paikoille Juntikan osuessa komealla laukauksella suoraan pitkästä syötöstä KaDy-maalin sisätolppaan. Kotijoukkueen vaarallisista laukauksista vastasi edellisottelun tapaan Iita Pienimäki joka on selvästi yksi sarjan kovimpia kaukolaukausuhkia. Pienimäki onnistui hyvin myös puolustuspelissä Juntikkaa vastaan. Kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä Ilveksen pahasta harhasyötöstä, mutta tänään nollapelin torjunut Syvänen ei ollut ohitettavissa. Kun kotijoukkue ei onnistunut tulemaan maalin päähän, niin Tamperelaiset iskivät toisessa päässä kenttää 28. minuutin kohdalla. Juntikan erinomainen sivuraja löysi takatolpalle liikkuneen Viitasen joka ohjasi pallon maaliin ja lukemiksi 0-3. Useampi minuutti tämän jälkeen toisen jakson loppupuolelle asti tasokkaasti viheltänyt tuomarikaksikko ”lahjoitti” KaDy:lle vielä huippupaikan kavennukseen, kun Ryhäsen pallonriistosta tullut kosketus tulkittiin tarkoitukselliseksi syötöksi maalivahti Syväselle joka otti pallon käsiin. Seuranneesta epäsuorasta vapaapotkusta Ilves selvisi ja lopullisen ratkaisun teki Viitanen joka sai toisen maalimerkintänsä lauottuaan paluupallosta KaDy-pelaajan kautta maaliviivan yli lukemiksi 0-4. Tällä kertaa ei nähty ”lentävällä maalivahdilla” pelaamista kotijoukkueen toimesta ja loppu mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ilman pidempää maltillista pelinrakentelua.

Tamperelaiset jatkavat syyskierrosta kotona 16.11. La, klo 16.00 kun vastaan tulee paikalliskilpailija ACE. Kauppi Sports Center toimii jälleen normaaliin tapaan kotiottelun näyttämönä.

Ottelutallenne: Kady / HirvioTV

Ennakko:

Kaksi peräkkäistä ottelua voittanut Ilves matkustaa lauantai aamupäivän aikana kauden neljänteen kamppailuunsa Jyväskylään. Viime kaudella Tamperelaiset olivat ylivoimaisia molemmissa otteluissa voittaen kotona 6-0 ja vieraissa 8-0. Jyväskylässä tulleen 8-0 voiton jälkeen KaDy piristyi ja keräsi loppukevään aikana komean pistesaaliin jonka avulla se säilytti sarjapaikkansa ilman karsintoja. Ilvekselle sen sijaan ottelu oli käännekohta tuloksesta huolimatta useiden loukkaantumisten katkaistessa siihen asti hyvin sujuneen kauden. Tällä kertaa odotettavissa on tasaisempi kamppailu. Tamperelaiset saavat tähän otteluun pitkästä aikaa mukaan Pinja Peuramäen joka palasi kentille viikko sitten 2. joukkueen FC Halikko-tasapelissä.