Lopputulos: 0 – 3 (0-2)

Maalit: 01.50 0 – 1 Sini Sulonen 11

11.10 0 – 2 Senni Viren 2

20.27 0 – 3 Lotta Hautamäki 43

Isänpäivän paikallisderbyssä ja naisten Futsal-Ykkösen kärkitaistossa Kauppi Sports Centerissä Ilves FS/2 sai vieraakseen naapurikaupungin ylpeyden, FC Nokian. Ennakkoasetelmien mukaan luvassa oli tasainen ja vähämaalinen kamppailu kahden tarkkaan puolustavan joukkueen välillä. Viimeaikaisten loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi keltavihreät joutuivat kuitenkin marssittamaan kentälle vajaamiehistöisen joukkonsa.

Heti ottelun alussa kävi selväksi, että ottelusta on tulossa kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin helppo Isänpäivän iltapuhde. Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvalla puolustuspelillä, jonka vuoksi Ilves ei päässyt etenemään maalintekosektorille toivotulla tavalla vaan hyökkäykset katkeilivat Nokian vahvaan keskikentän peliin. Ajassa 01.50 vierasjoukkue pääsikin heti johtoasemaan Sini Sulosen (11) iskiessä pallon maaliin Senni Virenin (2) syötöstä. Näin pistepörssissäkin vahvasti esillä olleet nokialaispelaajat pääsivät jälleen kohentelemaan pistesaldojaan.

Ottelun edetessä Ilves ei päässyt rikkomaan Nokian vahvaa puolustusasetelmaa. Tasaisen hyvin joka sektorilla pelannut Nokia pääsi muutamaan otteeseen tosissaan hätyyttelemään Ilveksen maalivahdin Ida Ala-Kauhaluoman (36) maalia ja vierailijoiden toinen osuma näki päivänvalon ajassa 11.10 kun Senni Viren niittasi pallon Sofia Hautasen (4) syötöstä toistamiseen Ilveksen verkkoon. Ottelun ensimmäisen puolikkaan lopulla Katja Karppinen (6) pääsi hyvälle laukaisusektorille ja tälläsi pallon kylmin katsein maalin ylärimaan, mutta maalinteko ei kuitenkaan onnistunut. Näin tauolle siirryttiin vieraiden 0-2 johtoasemassa.

Ottelun tauon aikana voittamaan tottunut Ilves kokosi selvästi rivejään ja lähti tosissaan haastamaan Nokian johtoasemaa, mutta märkä rätti iskeytyi vasten tamperelaiskasvoja heti toisen puoliajan alussa, ajassa 20.27 kun Lotta Hautamäki (43) viimeisteli kauden kolmannen täysosumansa Elli Koivulan (15) syötöstä. Toisen puoliajan ensimmäisen puolikkaan aikana peli aaltoili puolelta toiselle Nokian lievässä pallonhallinnassa. Ilves-pelurit eivät kuitenkaan löytäneet toisiaan kunnolla varsinkaan tärkeässä hyökkäyspään maalineduspelaamisessa ja hyökkäysten rakentelu ontui läpi koko ottelun vaikka lähes koko viimeisen kymmenminuuttisen lentävällä maalivahdilla pelannut kotijoukkue luonnollisesti hallitsi kenttätapahtumia. Vierasjoukkueen maalivahti Emmi Kortesmaa (1) esiintyi ottelussa edukseen napsiessaan palloja ja pääsikin useamman kerran yrittämään maalintekoa Ilveksen tyhjään maaliin siinä kuitenkaan onnistumatta. Ilves sai painostuksensa ansiosta pallon Kortesmaan taakse kertaalleen, mutta pallo ei kuitenkaan koskaan ylittänyt maaliviivaa.

Näin paikalliskamppailu päättyi FC Nokian ansaittuun 0-3 vierasvoittoon ja sarjataulukon kannalta tuikitärkeät kolme pistettä matkasivat Nokialle. Ottelu jättikin Ilveksen valmennukselle paljon pohdittavaa, koska jo ensi viikon sunnuntaina Ilves suuntaa Espooseen, Leppävaaran urheilutalolle, jossa Ilves FS/2 kohtaa EBK:n, joka FC Nokian tapaan on avannut kauden ilman pistemenetyksiä.

Seuraava Ilves FS/2:n kotiottelu pelataan Kauppi Sports Centerissä 24.11. klo 17.00, jolloin keltavihreälle areenalle astelee Mad Max Valkeakoskelta.

Ilvekselle voitto tasaisesta Tampereen derbystä.
Ilves haki kolmannen peräkkäisen voiton Jyväskylästä.