16.11.19, Ilves FS – ACE, 2-1 ja. 1-1, (1-1), Kauppi Sports Center.

Ilveksen maalit: 18’ Vesaniemi, 40’ Juntikka

Parhaat pelaajat: Vesaniemi (Ilves), Koskinen (ACE)

Ottelutallenne:

Kuvat: Jani Virolainen / futsalkuvaajani Facebook.

Raportti:
Tamperelaisten paikalliskohtaaminen käynnistyi palkitsemisella, kun Ilvekseen tälle kaudelle siirtynyt Tiia Juntikka sai tunnustusta pelaajayhdistyksen valittua hänet Lokakuun kuukauden pelajaaksi. Palkinnon hänelle ojensi futsalin Tampereen piirin kilpailupäällikkö Jouni Pihlaja. Itse ottelu tarjosi varmasti hyvää viihdettä paikalliskamppailua seuraamaan tulleille katsojille. Näiden kahden joukkueen pelatessa oli toki odotettavissa myös tarkkaa ja taktista pelaamista, mutta tempo ottelussa oli vähintäänkin hyvää liigatasoa. Ottelun avausmaalista vastasi vierailija ACE joka hyvien Ilves-minuuttien jälkeen siirtyi 5:llä minuutilla 0-1 johtoon kapteeni Sini Lauermaan maalilla. Lauermaa katkaisi Ilves-hyökkäyksen omalla alueella ja päätti yli 20 metrin kuljetuksensa tarkkaan sijoitukseen alakulmaan ohi Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin. Pari minuuttia myöhemmin Ilves kävi lähellä tasoitusta, kun Anni Karelehto laukoi Juntikan syötöstä vähän yli maalin. Seuraava huippupaikka osui Ilveksen Sanni Ryhäselle jonka puskuun lähietäisyydeltä onnistui reagoimaan ACE-maalivahti Leena Lepikonmäki. 17.minuutin kohdalla vierailijat kävivät todella lähellä lisäosumaa, kun Susanna Savijoen ensimmäisen yrityksen torjui Sandström ja toisen pelasti melkein maaliviivalta Nina Rantala. Ajassa 18.19 keltapaidat viimein onnistuivat maalinteossa Juntikan katkaistessa Lepikonmäen jalalla pelatun avauksen. Juntikka siirsi pallon loistopelin pelanneelle Eini Vesaniemelle joka taiteili lukemiksi 1-1. Tauolle pelitapahtumiin nähden ”oikeutetuissa” lukemissa 1-1.

Toinen puoliaika käynnistyi ottelun viihdyttävyyden kannalta lupaavasti, kun molemmat onnistuivat tuomaan hyökkäyksiään toisen maalille asti heti avausminuutilla. Erinomainen tekopaikka oli avautua 21.40 Juntikalle, kun tämä pääsi ohi ACE:n Lauermaasta, mutta Lauermaa onnistui jotenkin kampeamaan vielä Juntikan kumoon ja tuomarit eivät nähneet kyseisessä tilanteessa rikettä. Isosti tänään urakoinut Ilveksen Tiina Pöyry pääsi vasemmalta laidalta kahteen otteeseen hyvin etenemään, mutta ACE-puolustus kesti. Pian Pöyry tarjoili loistosyötön ilmassa maalineteen ”unohtuneelle” Juntikalle, mutta tämän ohjaus suuntautui ohi ACE-maalista. Tämän jälkeen pelissä nähtiin Ilvekseltä selkeästi hermostuneempi vaihe ja mustapaitainen ACE sai enemmän otetta tapahtumista. 30.minuutin kohdalla pelitapahtumat taas tasoittuivat molempien kytätessä erityisesti hyviä paikkoja syötönkatkoihin ja vastahyökkäyksiin. 33.55 ajassa Ilves kävi todella lähellä johtomaalia, kun Ryhänen ei aivan ylettänyt maalin edustalle Pöyryltä saamaan syöttöön. 35.52 ajassa oli vuorostaan Pöyryllä paikka ratkaista, mutta nosto ei mennyt tällä kertaa maalipuiden väliin. 38.52 Ilves osui sivurajasta pelatusta tilanteesta vielä tolppaan Vesaniemen toimesta, mutta  Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-1 ja Ilveksen ottelu meni ensimmäistä kertaa tällä kaudella 1×5.minuutin jatkoajalle.

Jatkoajalla Ilveksen sankariksi nousi pistepörsin kärki Juntikka joka onnistui Rantalan oman pään sivurajasta pelaamasta pallosta kääntymään ja iskemään lukemiksi 2-1. Loppu jatkoaika n.4 minuuttia meni pitkälti ACE:n käyttäessä lentävää maalivahtia joka ei tällä kertaa tuonut tasoitusta kotijoukkueen puolustuksen kestäessä kapteeni/maalivahti Sandströmin johdolla. Ilvekselle siis kauden ensimmäisestä ”derbystä” voitto ja 2 pistettä. Muiden viikonlopun otteluiden jälkeen Tamperelaiset nousivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjan kärkeen tosin yhden ottelun GFT:tä enemmän pelanneina. Seuraava kamppailu on ensi lauantaina 23.11 Vaasassa.

Ennakko:

Kauden ensimmäinen Tamperelaisten liigajoukkueiden välinen paikallisottelu pelataan Kauppi Sports Centerin tilavassa hallissa joka tarjoaa ottelulle erinomaiset puitteet niin pelaajien kuin katsojienkin kannalta. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vähintään tyydyttävästi. Ilves lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa ja vierailija ACE ei ole vielä jäänyt ilman pisteitä yhdessäkään kolmesta pelaamastaan ottelusta. Viime kauden päätteeksi ACE saavutti hopeaa ja Ilves jäi pronssille. Tämän jälkeen molempiin joukkueisiin on tullut kesän aikana useita muutoksia pelaajistoon. Tänä syksynä joukkueet eivät kohdanneet edes harjoituspelissä joten ennakkoasetelmia on tavallista vaikeampi arvioida. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen kamppailu pisteistä. Tervetuloa seuraamaan ottelua!