19.44 2 – 1 Enni Kivioja 23

31.30 2 – 2 Roosa Sikkilä 20

34.11 3 – 2 Niina Mäenpää 23

34.54 3 – 3 Meri Viljanen 13

Naisten Futsal-Ykkösen sunnuntain ottelussa Ilves FS/2:n matkan määränpäänä oli Espoo ja Leppävaaran urheilutalo, jossa ottelua emännöi kauden puhtaalle pelillä aloittanut EBK. Ilveksen riveissä debytoi tänään laitapelaaja Anette Nieminen (66) ja myös pari viimeistä kautta sivussa ollut, edustusjoukkueemme monivuotinen luottopelaaja Mira Teittinen (15), joten luvassa oli varmasti tämänkin vuoksi erittäin  mielenkiintoinen ottelu.

Ilves lähti otteluun pelisuunnitelman mukaisesti, rohkealla hyökkäyspelillä ja tiiviillä puolustuksella ja saikin rakenneltua useita vaarallisia tilanteita EBK:n maalille, mutta viimeistely ja ajoitukset hyökkäystilanteissa varsinkin vastustajan 6 m:n alueen sisäpuolella aiheuttivat keltavihreälle joukkueelle haasteita. EBK:n vahvasti jalkapallotaustaisten pelureiden fyysisyys ja osittain hieman aggressiivinenkin pelitapa aiheutti myös haasteita Ilveksen hyökkäyspelille, jossa olisikin ollut tarvetta vieläkin nopeammalle pallonkierrätykselle ja liikkeelle. Ajassa 07.30 kotijoukkue EBK siirtyi ottelussa 1 – 0 johtoon Miia Koppasen (10) maalilla, syöttäjänä Niina Mäenpää (23).

Ensimmäisen puoliajan aikana molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä, jolloin pallo pyöri selvästi vastustajan kenttäpuoliskolla. Ilveksen avausmaali syntyi ajassa 14.01 kun ykköskentällisen pohjapelaaja Tanja Owens (31) pääsi viimeistelemään kauden kuudennen tehopisteensä ja korjailemaan taululle lukemat 1 – 1.

Pelikellon näyttäessä aikaa 15.19 kotijoukkueen Niina Mäenpää ajautui pelitilanteessa Ilveksen 6 m:n alueen kaaren tuntumassa vaarallisen oloisesti Ilveksen Mira Teittisen (15) selkään, mutta onneksi tilanne ei ollut lähellä seinustaa ja pahemmalta loukkaantumiselta vältyttiin. Ottelun tuomari kaivoi taskustaan varsin aiheellisen keltaisen kortin varoituksen merkiksi. Puoliajan lopulla, ajassa 19.44, kotijoukkue sai vielä kulmapotkun, jota asettui antamaan Miia Koppanen, joka siirsi pallon Enni Kiviojalle (5), joka pääsikin laukaisemaan matalan pallon vieraiden Ida Ala-Kauhaluoman (36) maalille ja näin Ilveksen puolustuksen pienoisesta nukahduksesta Kivioja pääsi kuittaamaan kotijoukkueen 2 – 1 taukojohtoon.

Ottelun tauolla Ilves muokkasi hieman kentällisiään ja sai pelinavaukseensa enemmän toivottua liikettä ja vauhtia, jonka ansiosta EBK joutui tekemään enemmän töitä ja pallonhallinta siirtyi enemmän Ilvekselle. Tämä palkittiin ajassa 31.30 kun Roosa Sikkilä (20) sai ansaitusti apinan selästään kauden neljännessä ottelussaan ja niittasi kauden ensimmäisen täysosumansa EBK:n tolppien väliin. Näin tulostaululle veivattiin lukemat 2 – 2.

Kotijoukkueen kuittaus tasoitukseen nähtiin kuitenkin jo muutaman minuutin kuluttua ajassa 34.11 Niina Mäenpään siirtäessä Emilia Jaatisen (13) syötöstä kotijoukkueen jälleen yhden maalin karkumatkalle. Tämä ei kuitenkaan sopinut Ilvekselle ja joukkueen tehokaksikolle Meri Viljanen (13), Tanja Owens kun vajaan minuutin kuluttua edellisestä, ajassa 34.54 tutkapari siirsi ottelun jälleen tasatilanteeseen 3 – 3. Tällä kertaa maalista vastasi Meri Viljanen ja syöttäjänä Tanja Owens.

Näin Espoossa päädyttiin vaiherikkaan ottelun jälkeen pistejakoon ja seuraava Ilves FS/2:n kotiottelu pelataan Kauppi Sports Centerissä tulevana sunnuntaina 24.11. klo 17.00, jolloin keltavihreälle areenalle astelee Mad Max Valkeakoskelta.

Herrasen viimeisen sekunnin maalilla piste Vaasasta.
Ilvekselle voitto tasaisesta Tampereen derbystä.