23.11.19, FC Sport j – Ilves FS, 5-4 vm. 4-4, 4-4 (1-2) Vamian Hansakampus, Vaasa

Ilveksen maalit: Pöyry 1’, Juntikka 16’, Pöyry 38’, Herranen 39’
10m voittomaalikilpailu: Vesaniemi

Sportin maalit: Vitikka 15’, Rosenström 30’, Rosenström 31’, Lahtinen 36’.

10m voittomaalikilpailu: Vitikka, Kiviniemi.

Ottelutallenne:

Raportti:

Ennen ottelua kunnioitettiin hiljaisella hetkellä poismennyttä Vaasalaista jalkapallovalmentajaa ja entistä pääsarjatason pelaajaa Marjo Ikolaa. Ilves FS ottaa osaa tähän suureen suruun…

FC Sportin muistokirjoitus:

Mukavan runsaslukuinen katsomo (115) sai nähdä vauhdikkaan ja loppuun asti jännittävän ”futsal-näytöksen. Iltapäivän ensimmäisestä maalista vastasi Ilves. Ajassa 1.54 Anni Karelehto pelasi pallon ylös pivot-pelaaja Tiia Juntikalle joka jatkoi kahdella kosketuksella pallon laitaa pitkin nouseelle Tiina Pöyrylle. Pöyryn tuikkaus kohti maalinedustaa muutti suuntaa Sport-pelaajan jalasta ja yllätti maalivahti Karoliina Muurimäen.(1-0) Tuttuun tapaan Vaasassa nähtiin myös Ilvekseltä enemmän suoraviivaisuutta pelinrakentelussa pienemmästä kentästä (36x18m) ja toki myös varsinkin toisella puoliajalla Sportin hyvästä prässistä johtuen. Ensimmäinen Sportin huippuvaarallinen paikka nähtiin ajassa 5.40, kun myös maajoukkueesta tuttu Pivot-pelaaja Pipsa Lahtinen tarjoili Anni Rintaselle paikan kuuden metrin kaarelle. Rintasen laukaus kimposi Pöyryn kautta Emiilia Syväsen vartioiman maalin tolppaan ja paluupallossa itse ollut Lahtinen ei saanut pidettyä laukaustaan tarpeeksi matalana säästäen Ilveksen tässä vaiheessa vielä takaiskuilta. Tämän jälkeen vihreissä pelanneet Tamperelaiset olivat lähellä osua useasta Syväsen hyvästä pitkästä avauksesta, mutta hyökkäyspäässä oltiin usein puoli sekuntia jäljessä tai palloa ei aivan saatu kontrolliin. Tasaisesti mutta vauhdikkaasti edenneessä kamppailussa saatiin seuraavaa maalia odottaa aikaan 15.56 asti, kun FC Sportin Maarit Vitikka onnustui kulmasta tasoittamaan ottelun (1-1). Minuutin myöhemmin Ilves siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon (1-2) pallon päädyttyä Pinja Peuramäen kautta Juntikalle joka maltillisesti siirsi pallon verkkoihin. Tauolle Tamperelaisittain hyvillä fiiliksillä lukemin 1-2.

Toisella puoliajalla kotijoukkue Sport tiivisti peliään ja teki ajoittain pelin avaamisen hyvin hankalaksi. Ilves ei löytänyt keinoja pidempiin pallonhallintajaksoihin vaan peli aaltoili hyvin katkonaisesti. 28.minuutin kohdalla pivotissa tänään erinomaisesti uurastanut Nina Rantala kävi todella lähellä osumaa, mutta Muurimäki sai laukauksen torjuttua kulmaksi, ja kun Tamperelaiset eivät onnistuneet paikoistaan, niin Sport löysi tasoitusmaalin 30.minuutin kohdalla. Maalia edelsi jo yksi Lahtisen huippupaikka jonka Syvänen pelasti erinomaisella refleksitorjunnalla. 2-2 maali tuli Ilveksen oman alueen pallonmenetyksestä josta Lahtinen pelasi pallon maalin edessä vapaana olleelle Vilma Rosenströmille jonka veto meni sisään Syväsen käsien kautta. Tasoitus käänsi ottelua kotijoukkueelle entisestään ja vain minuutti myöhemmin Rosenström teki 3-2 Lahtisen jälleen maalille toimittamasta pallosta Ilveksen puolustaessa heikosti. Sportin virhetilin täyttyminen toi kuitenkin lisää uskoa Ilvekselle. Tasoitusta lähdettiin hakemaan ”lentävällä maalivahdilla” (Pöyry) n. 4 minuuttia ennen loppua. Lupaava alku ylivoimapelille tyssäsi Lahtisen karattua laitaa pitkin ylös josta tarkka laukaus takakulmaan yllätti vihreäpaidat. Peli ei kuitenkaan ollut ohi ja innokkaasti pelissä elänyt kotikatsomo sai nähdä Ilveksen ensin kaventavan pelin Pöyryn toimesta ja kaikkien hämmästykseksi aivan viimeisellä sekunnilla Matilda Herrasen matala laukaus löysi tiensä verkkoihin (4-4) Varsinainen peliaika päättyi siis 4-4 ja seuranneella jatkoajalla Sport joutui edelleen varomaan virheitä Ilveksen ollessa aktiivisempana. Johtomaalin tiellä oli kuitenkin Sport-puolustus ja hyviä torjuntoja napsinut Muurimäki. Maalittoman jatkoajan jälkeen lauottiin 10m voittolaukauksia reipas määrä. Ilves oli lähellä voittoa jo kolmen vetäjän jälkeen, mutta Herrasen laukaus osui tolppaan. Vesaniemi oli onnistunut Ilveksen ensimmäisenä vetäjänä. Sportin Niina Kiviniemi oli lopulta ratkaisijana ja kotijoukkue sai loppujen lopuksi juhlia voittoa vaikkakin Tamperelaiset saivat itselleen Herrasen laukauksella pisteen.

Tamperelaisten seuraava ottelu on kotikentällä 30.11, klo 13 ja vastaan tulee FC OPA.

Ennakko:

Jatkoajalle venyneen paikallisottelun voittanut Ilves FS jatkaa syyskierrosta Vaasassa jossa se kohtaa viime kauden nelosen Vaasan Sportin joka on aloittanut kautensa 8:lla pisteellä viidestä ottelusta ja on tällä hetkellä viidentenä. Tasaisesti alkaneessa sarjassa 7:n ensimmäistä joukkuetta mahtuvat neljän pisteen sisään. Viime kaudella Ilves otti Vaasassa äärimmäisen niukan voiton 1-0 lukemilla. Runkosarjan kotiottelussa pisteet tulivat 6-3 lukemilla ja kauden päättäneessä pronssiottelussa Ilves juhli myös lukemin 4-2.

2.joukkueelta kauden parasta peliä Mäxejä vastaan.
Kakkosjoukkue tasoitti kolmesti ja toi pisteen Espoosta.