13.1.19 Team VanPa – Ilves FS, 1-2 (0-1) Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Ilveksen maalit: Jokisalo 15’, Häkli 30’

Raportti:

Sarjanousija Team VanPa osoittautui kauden toisessakin kohtaamisessa hankalaksi vastustajaksi. Ilves onnistui avauspuolikkaalla vain kerran ja jätti oven auki kotijoukkueelle joka onnistui nousemaan toisella puoliajalla tasoihin. Jenni Häkli onnistui kuitenkin taikomaan Ilvekselle 2-1 voittomaalin jolla kolme pistettä matkasi Tampereelle.

Ilveksen sunnuntai-ottelu Tikkurilassa oli varsinkin alussa hyvin kontrollissa. Tamperelaiset pelasivat pitkillä vaihdoilla ja hallitsivat enimmäkseen avauspuolikkaan tapahtumia. Sarjan ehkä isoimmalla kentällä riitti tilaa, ja sitä saatiin ajoittain hyvin hyödynnettyä oikeilla ratkaisuilla vastustajan tilanneprässiä vastaan. Johtomaalia saatin odottaa kuitenkin 15.minuutille asti, kun Emilia Jokisalo onnistui laukomaan Anni Karelehdon puskusyötöstä 0-1 johtolukemat taululle. Pari minuuttia tätä ennen ”Joksun” laukaus kävi VanPa-maalin ylärimassa. Ilves ei tuskastunut maalien vähyyteen, mutta kotijoukkueen sitkeys ja kova kaksinkamppailupelaaminen toivat ajoittain vaikeuksia tekemiseen. Tauolle mentiin 0-1 Ilves-johdossa.

Toisella puoliajalla Vantaalaiset laskivat prässiään ja keskittyivät selkeämmin vastaiskuihin ja tarkkaan puolustamiseen. Ilvekselle avautui kuitenkin useita hyviä paikkoja jo jakson alussa, mutta VanPa-maalivahti Maija Huupponen oli tänään hyvässä torjuntavireessä. Kesken Ilveksen hyvän jakson kotijoukkue tasoitti Anette Stubbin vartalo-ohjauksella kovaan syöttöön lähietäisyydeltä. Tätä maalia koko ottelun varmasti Ilveksen veräjällä pelannut Emiilia Syvänen oli voimaton estämään. Tasatilanteessa Ilves lisäsi vauhtia hyökkäyspeliinså, mutta kotijoukkue tuntui kestävän kaikki yritykset. Lopulta Jenni Häkli onnistui laukomaan Ilveksen johtoon MV Syväsen hänelle pelaamasta pallosta. Tampereen ottelun tapaan VanPa sai lopussa muutamia hyviä tilanteita mistä Ilves jälleen kerran selvisi säikähdyksellä ja sai näin mukaansa kolme pistettä.

Seuraavana viikonloppuna edessä on kaksi kotiottelua joihin lähdetään sarjajohdossa.

Ennakko:

Kevätkierros jatkuu Ilveksen osalta uudessa peliympäristössä, kun Tamperelaiset vierailevat ainakin nykymuotoisen yksilohkoisen liigan aikana ensimmäistä kertaa Vantaan Tikkurilassa. Tästä joukkueesta enemmän kokemusta kyseisestä hallista löytyy lähinnä päävalmentaja Jaakko Laitiselta joka voitti kyseisessä hallissa keväällä järjestetyssä FKKI-35 turnauksessa kultamitalin joukkueensa kanssa. Parkettialusta Tikkurilassa kuitenkin takaa varmasti sen ettei Ilveksellä tule hallin suhteen olemaan vaikeuksia oman pelaamisensa kanssa.

Syyskierroksella Tamperelaiset selvisivät Team VanPa:n väkevästä loppukiristä säikähdyksellä, kun 3-2 johto piti loppusummeriin asti. Tällä kertaa Ilveksen tavoite on varmasti ratkaista ottelu jo aikaisemmin, mutta ennakkoluulottomasti kaikkia joukkueita tänä kautena haastanut Vantaalaisryhmä tulee sanomaan siihen varmasti oman sanansa. Kotijoukkue Team VanPa on voittanut tällä kaudella kolme kymmenestä pelaamastaan ottelusta. Joukkue on GFT:n ja Riemun lisäksi ainoa joka ei ole pelannut yhtään jatko-ottelua tällä kaudella. Vain paria ottelua lukuunottamatta joukkue on pelannut paljon tiukkoja otteluita. Paras hetki pisteiden valossa osui joukkueelle marraskuulle, kun se keräsi silloin kaikki yhdeksän pistettään. Sarjapaikan varmistamiseksi ensi kaudelle riittää tällä hetkellä Jyväskylän joukkueiden pitäminen takanaan ja yksikin voitto keskinäisten otteluiden lisäksi voi tämän jo toteuttaa. Tehotilaston ja myös nähtyjen peliesitysten suhteen pirteimmin on tällä kaudella VanPa:lta esiintynyt Jasmine Stubbe joka on 4+3 tehoillaan Anna-Kaisa Hannukselan 6+1 ohella sisäisen pistepörssin kärjessä ja on pohjapelaajana ollut joukkueen kaikissa otteluissa tärkeänä osana mukana.

Ilves aloitti vuoden maukkaalla 5-2 voitolla viime kauden mestarista GFT:stä. Viikonlopun kierrokselle lähdettäessä keltapaidat ovat vahvan suorittamisensa ansiosta viisi pistettä edellä kaksikkoa ACE ja MuSa. Tamperelaiset saivat pitkästä aikaa täyden harjoitusviikon alleen Joulun ja Uuden vuoden viettojen jälkeen ja pääsevät otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Varmasti poissa ottelusta on Elina Korsumäki. Laitapelaaja Jonna Kykkäsen pelikunto on epävarma GFT-ottelussa koetun kovan taklauksen aiheuttaman loukkaantumisen vuoksi. Edellisestä ottelusta poissaollut pohjapelaaja Satu Pesonen palaa Vantaalla kokoonpanoon.