19.1 La, Ilves FS – FC Sport j, Vaasa 6-3 (2-1), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen maalit: Jokisalo 5′, Häkli 7′, Jokisalo 20′, Kykkänen 26′, Häkli 30′, Häkli 36′

Raportti:

Kahden voittoputkessa olleen joukkueen kohtaamisesta muodostui hyvätasoinen kamppailu jossa molemmilla oli omat hetkensä. Ilves hallitsi erityisesti puoliaikojen alkua ja Sport oli 2-1 kavennusmaalin jälkeen niskan päällä taukoon asti. Avausmaalista Tamperelaisille 5.minuutin kohdalla vastasi jälleen Emilia Jokisalo jonka tarkka laukaus ohitti Sport-maalivahti Karoliina Muurimäen. Maalia ennen Jokisalo ehti osua jo ylärimaan. 2-0 maalin viimeisteli toisessa pelissä putkeen maalinteossa onnistunut Jenni Häkli. Sportin Tiialeena Hakala kavensi pelin 2-1:een sivurajapotkusta ja sen jälkeen vierailijoilla oli otetta pelistä. Tamperelaisten tekeminen parani ja rauhoittui kuitenkin lupaavasti puoliajan lähestyessä ja vieraat eivät onnistuneet muutamista hyvistä paikoista tekemään tasoitusta.Toinen puoliaika käynnistyi salaman lailla Jokisalon tehdessä iltapäivän toisen maalinsa. Syötön läpiajoon Jokisalolle tarjoili jo kauden 10:nen syöttönsä tililleen merkkauttanut Matilda Herranen. 26,minuutilla hienoja avauksia läpi ottelun jakanut Ilves-Maalivahti Emiilia Syvänen löysi pitkällä heitolla Jonna Kykkäsen aivan Sport-päädyssä. Kykkänen viimeisteli taidokkaasti 4-1 ja oli isossa roolissa muutenkin tänään palattuaan loukkaantumisen jälkeen kentälle. Ottelu ei tähän kuitenkaan ratkennut vaan hyviä laukaisutaitojaan läpi ottelun väläytellyt Sportin Pipsa Lahtinen onnistui Kykkäsen tavoin kaventamaan ottamalla haltuun pitkän syötön Ilves-päädyssä. Häkli oli kuitenkin tänään erittäin kovassa iskussa ja vei Ilveksen hienolla laukauksella taas kolmen maalin johtoon (5-2). Piakkoin tästä siirtyivät vieraat pelaamaan ”lentävällä maalivahdilla”. Sport saikin hieman onnekkaan osuman aikaan 34. minuutin kohdalla ja Ilves johti ottelua enää kahdella maalilla. Häklin päättäväisyys tänään kuitenkin varmisti pisteet kotijoukkueelle hänen täydentäessään hattutemppunsa 36.minuutin kohdalla. Pelin lopussa tuomareilta jäi Kaupin kotiotteluille tuttuun tapaan näkemättä muutama turha jälkipelaaminen, mutta onneksi tällä kertaa ei loukkaantumisia näistä seurannut. Sport haki kavennusta loppuun asti YV-pelillä, mutta loppulukemiksi jäivät 6-3 ja Tamperelaiset näin ollen voittivat molemmat kauden runkosarjakohtaamiset. Kun Vaasalaiset eivät tänä vuonna ole mukana Final Fourissa, niin tällä kaudella on mahdollista kohdata enää pudotuspeleissä minne vierailijat edelleen omaavat hyvät mahdollisuudet. Ilves nousi tällä voitolla 7:n pisteen päähän varmasta pudotuspelipaikasta. Pienempikin pistesaalis voisi riittää, mutta tässä kohtaa Tamperelaisten tähtäimessä on varmasti pudotuspelien kotietu.

Ennakko:

Tamperelaisten ensimmäinen haaste viikonloppuna on Ilveksen tavoin vahvassa vireessä ollut FC Sport Vaasasta. Viime kauden pronssimitalistien viimeisin tappio on hankalan kauden alun jälkeen tullut 4.11.18. Viimeisimpänä joukkueen kanssa vaikeuksissa oli ACE joka pelasti kuin ihmeen kaupalla itselleen pisteen Vaasasta oltuaan jo kolmen maalin tappioasemassa 2.puoliajalla. Sport on siis jälleen mukana pudotuspelitaistelussa ja jokainen piste Ilvestä vastaan olisi sille erittäin arvokas. Tuttuun tyyliin vieraiden pistepörssin kärkinimenä on Tiialeena Hakala joka on 10+10 tehoilla koko liigan pörssissä sijalla kolme parhaana laitapelaajana. Maajoukkueenkin leirillä esiintynyt Pipsa Lahtinen on tehnyt eniten maaleja (11) ja useita tärkeitä maaleja tehnyt Vilma Rosenström (9+3) on myös ollut tärkeä osa joukkueen hyökkäystä. Syksyn kohtaamisessa Sport jäi yllättäen nollille Ilvestä vastaan kotonaan (0-1).

Ilves on siis avannut kuuden pisteen kaulan lähimpään uhkaajaan GFT:hen ennen lauantaina pelattavia otteluita. Tamperelaiset ovat saaneet pisteitä kauden jokaisesta ottelusta. Sport-ottelun voittamalla joukkueella olisi jo vähintään pudotuspelipaikka hyvin lähellä. Joukkueella oli tällä viikolla jonkin verran sairastapauksia, mutta niiden vuoksi ei poissaoloja ole tiedossa. Viikonlopun otteluista varmasti poissa on vain Elina Korsumäki. Loukkaantumisesta toipuva Jonna Kykkänen on mahdollisesti mukana viikonlopun otteluissa. Joukkueen tehokkaimpana on edelleen vähintään maalin joka ottelussa tehnyt Emilia Jokisalo (14+4).

Futsal.fi kierrosraportti:

20.1 Su, Ilves FS – FTK, Kemi-Tornio, 6-4 (3-2) Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen maalit: Mäntylä 7’, Kykkänen 8’, Jokisalo 9’, Mäntylä 25’, Mäntylä 25’, Jokisalo 31’

Raportti:

Viikonlopun toinen ottelu toi Ilvekselle myös täyden pistepotin ja samalla käytännössä varmisti Tamperelaisille paikan pudotuspeleihin kahden edellisen kauden tapaan. Ottelu oli kuitenkin erittäin jännittävä ja hyvätasoinen niin kuin kahtena viimeisenä kautena näiden joukkueiden välillä on tullut tavaksi. Molemmat pyrkivät hyödyntämään tutun vastustajan heikkouksia ja maksimoimaan omaa parasta peliään. FTK sai ottelun hyvin käyntiin, kun vahvaa ensimmäistä täyttä kautta liigassa pelaava Maria Ollila onnistui siirtämään pallon sivurajasta alkaneesta hässäkästä seuranneesta paikasta Ilves-maaliin. Ilves pysyi kuitenkin hyvin viileänä tästä ja paransi omaa peliään minuutti minuutilta. Yksi kauden upeimmista tehohetkistä osui 7.38-9.39 väliin, kun Tamperelaiset osuivat ensin Maria Mäntylän toimesta 1-1:een. Viikonloppuun tärkeänä palasena toipunut Jonna Kykkänen laukoi keskeltä ohi FTK-vahti Senja Keisun 2-1:een ja 3-1 maali syntyi jälleen kerran maalinteossa onnistuneen Emilia Jokisalon toimesta. Tämän pätkän jälkeen FTK otti tarpeellisen ”huilaustauon” aikalisän muodossa. Aikalisä paransi vieraiden tekemistä vaikka Ilves oli hyvällä pelipäällä. Sitkeä ja kurinalaisena pysynyt FTK sai kavennuksensa ennen taukoa, kun Anna Keränen oli nopeimpana syötönkatkosta kimmoneessa pallossa ja viimeisteli 3-2 lukemat taululle.

Toisella puoliajalla ottelu käynnistyi tasaisena, mutta Tamperelaiset iskivät tällä kertaa kaksi kertaa 10:ssä sekunnissa ajoissa 25.05 ja 25.15. Jonna Kykkänen tarjoili kaksi kertaa putkeen upean syötön FTK-maalille liikkuneelle Maria Mäntylälle joka sai näillä maaleilla hattutempun täyteen. FTK jatkoi kuitenkin pelaamista ja joukkue näytti miksi se on tehnyt eniten maaleja liigassa. Se onnistui ensimmäisenä tekemään Ilvekselle 4 maalia tällä kaudella. Sarjan pistepörssikärki Tiia Juntikka ohjasi Sanna Raution laukauksen maaliin ajassa 27.09 ja Juntikka onnistui myös 34.minuutilla 6-4 kavennuksessa. Näiden maalien välissä Ilveksen tilannetta tukevoitti Jokisalo joka päätti pallonriistosta saamansa paikan hienolla laukauksella FTK:n verkkoon. Eilisen tapaan loppupeli kului vastustajan pelatessa”lentävällä maalivahdilla”. Maalin päähän vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja summerin soidessa Ilves pääsi tuulettamaan jälleen kerran kolmea pistettä

Ennakko:

Sunnuntaina tuplaviikonlopun toisessa osassa Kauppiin astelee sarjan pohjoisin joukkue FTK. Lauantaina vierailija FTK pelaa myös kohdatessaan Ylöjärven Ilveksen Ylöjärven urheilutalolla klo 17.00. Vierailijat johtivat kotikentällään peliä Ilvestä vastaan aivan loppuminuuteilla, mutta silloin Tamperelaiset nousivat ”lentävällä maalivahdilla” tasoihin. Lopulta Ilves voitti sen historian ensimmäisen 10m voittolaukauskisan. FTK on liikkeellä etelässä laadukkaalla kokoonpanolla, josta erityisesti pistepörssin kärki Tiia Juntikka, maajoukkueessakin tuttu Anna Keränen, uudempi tulokas Maria Ollila ja pohjapelaajien kärkipäähän noussut Sanna Rautio ovat takuuvarmoja nimiä seurattavaksi.

Ilves selvisi lauantain ottelusta ilman suurempia kolhuja ja pääsee otteluun täydellä kokoonpanolla. Sport-ottelussa joukkue sai vaihdosta aloittaneilla pelaajilta vahvan panoksen ottelussa ja tuplaviikonloppuna samaa tarvitaan varsinkin sunnuntain ottelussa. Tervetuloa Kauppi Sports Centeriin sunnuntaina klo 14.

Ilves tyrmäsi KaDy:n jo ensimmäisellä puoliajalla.
Toinen maalin voitto Team VanPa:a vastaan, Sarjajohto kuuteen pisteeseen.