26.1 La, KaDy, Jyväskylä, – Ilves FS, 0-8 (0-5) Jyväskylän monitoimitalo.

Ilveksen maalintekijät: Jokisalo 1’, Herranen 6’, Herranen 13’, Herranen 14’, Häkli 15’, Mäntylä 22’, Pöyry 23’, Jokisalo 24’.

Nollapeli maalissa: Lilli Sandström.

Raportti:

Tällä kaudella tutuksi Ilvekselle tuleva Jyväskylän Monitoimitalo (Riemu, KaDy, Final Four) sopi Riemu-ottelun tapaan erittäin hyvin Tamperelaisille. Laadukkaalla parkettikentällä Ilves sai unelma-alun, kun ensimmäisestä hyökkäyksestä Anni Karelehto laukoi laidasta kohti takakulmaa. KaDy-vahti Martta Perälän torjuntaan ehti ensimmäisenä Emilia Jokisalo joka onnistui maalinteossa 14:ta kertaa peräkkäin tämän kauden liigaotteluissa. Aloituskenttä (Pöyry, Jokisalo, Karelehto, Herranen) olivat lähellä lisämaalia heti perään, mutta niitä saatiin vielä hetki odottaa. Tamperelaiset aloittivat pelin pitkillä kolmen minuutin vaihdoilla. Näin ollen aloituskentällinen palasi takaisin kuudennella minuutilla. Ilveksen sisäisessä pistepörssissä toisena tällä kaudella oleva Matilda Herranen oli yksi avauspuolikkaan hahmoista. Toisen vaihtonsa alkuun Herranen pääsi keskeltä laukomaan ja pallo löysi tiensä maaliin Perälän torjunnan kautta (0-2). KaDy-pelaajista Maiju Syrjälä esitteli osaamistaan tämän jälkeen laidalla, mutta viime viikolla kaksi maalia ACE:lle tehnyt Syrjälä ei tänään osumia hyvästä yrityksestä huolimatta tililleen merkkauttanut. Kotijoukkue antoi ajoittain hyvin painetta ylhäältä Ilveksen pelinavauksiin. Tamperelaiset kuitenkin onnistuivat hyvällä prosentilla rakentelussa ja pitkästä avaukesta jakson puolivälissä Jonna Kykkänen kilautti tolppaan. Upean pitkän heiton Kykkäselle tarjoili maalissa tänään nollapelin torjunut Lilli Sandström. Herranen onnistui toistamiseen maalinteossa 13.minuutin kohdalla Tiina Pöyryn tarjoilemasta poikittaisyötöstä. Herranen laukoi toisella kosketuksella pallon hienosti vasemapaan yläkulmaan. Tätä maalia ennen monessa tilanteessa mukana ollut Herranen ehti ”torjua” Pöyryn varmasti KaDy-maaliin menossa olleen vedon… Viime peleissä Tamperelaiset ovat juhlineet hattutempuilla ja Herranen oli uusin nimi tähän listaan hänen onnistuessaan 14.26 ajassa viemään Ilveksen jo 0-4 johtoon Anni Karelehdon syötöstä. Vain hetki tämän jälkeen ottelu oli voittajan osalta käytännössä paketissa, kun Jenni Häkli pelasi Kykkäsen kanssa hienon kahden pelaajan kombinaation josta Häkli pääsi siirtämään pallon tyhjään KaDy-maaliin. Ensimmäisen puoliajan loppu oli suhteellisen rauhallista pallottelua ilman huipputekopaikkoja.

Toisella puoliajalla Ilves otti heti vaihdosta lisää pelaajia kentälle hyödyntäen täyttä kokoonpanoaan. Puoliajan alku oli tuttuun tapaan tehokasta peliä, kun ajassa 22.07 Maria Mäntylä jatkoi useamman pelin pisteputkeaan ohittamalla hallitulla kosketuksella vastaantulleen KaDy-vahti Perälän (0-6). Syötön tähän paikkaan tarjoili viime sunnuntaina Mäntylän myös monta kertaa löytänyt Kykkänen. Vähän yli minuutti tästä niin asialla oli Pöyry joka onnistui vasemmalla jalalla laukomaan pallon KaDy-verkkoon (0-7). Maaliin syöttäjäksi merkattiin jälleen Karelehto. Samassa vaihdossa Jokisalo laukoi vielä lähietäisyydeltä vapaapotkusta ottelun viimeiseksi jääneen osuman (0-8). Lähellä yhdeksättä maalia käytiin toki useampaan kertaan vielä. Nina Rantalan ja Jonna Hyvärisen hieno kombinaatio näistä yhtenä mainintana. KaDy:n selkeät rikkeet hyvin pois viheltäneen tuomariston ”ansiosta” Tamperelaiset pääsivät harvinaisesti laukomaan vielä 10m:n vapaapotkua jakson lopulla. Laukausta suorittamaan mennyt Jokisalo joutui tosin hämmentymään, kun vielä valmisteluvaiheessa KaDy-pelaajan ollessa liian lähellä palloa Jokisalolle hänelle alettiin laskemaan sekunteja ”kympin” suorittamiseen. 10m:n vapaapotkuissa kun ei ole tätä aikarajoitusta olemassa. Siinä saattaisikin monilla sekunnit loppua kesken riippuen vauhdinottomatkasta… Tamperelaiset pääsivät aikaisin kotimatkalle ottelun kestettyä vain noin 1,5 tuntia. Seuraavan kerran Ilves nähdään ”tositoimissa” vasta helmikuun puolenvälin Final Four lopputurnauksessa samaisella Jyväskylän monitoimitalon parketilla.

Kuva: Jani Virolainen

Ennakko:

Ilveksen viimeinen ottelu ennen Final Four lopputurnausta pelataan Jyväskylässä jossa vastaan tulee pirteästi vuoden 2019 aloittanut Kampuksen Dynamo. Kady on pelannut tammikuussa kaksi ottelua joista se on voittanut yhden Ylöjärven Ilvestä vastaan kolmen pisteen arvoisesti lukemin 1-0 ja viime viikonloppuna joukkue nappasi yhden pisteen mukaan vaikeasta paikasta ACE:n vieraana. Kyseistä ottelua KaDy jopa johti aivan toisen puoliajan lopussa. Jyväskyläläiset ovat nojanneet otteluissaan tiiviseen puolustuspelaamiseen ja viime kohtaamisessa Tampereella ensimmäinen puoliaika meni Ilvekselle ”vain” 1-0 lukemilla. Toisella puoliajalla Ilves sai hanat auki ja rynni jopa 6-0 voittoon. Silti ottelun kuva oli pitkään se, että KaDy pystyi pitämään pelin tiukkana vahvaa kautta pelaavan maalivahtinsa Martta Perälän johdolla. Hyökkäyspäässä KaDy:n tehopisteistä on suurimman osan tehnyt Pivot-pelaaja Maiju Syrjälä (7+2) joka onnistui viime sunnuntaina kahdesti. Viime kaudella Riemussa ”läpilyöntinsä” liigaan tehnyt Anniina Ponkkonen on onnistunut kapteeni Kirsi Airikaisen ohella tekemään tehot 3+3. Tamperelaiset pääsevät pitkästä aikaa otteluun koko joukkueen voimin vaikka jonkin verran on flunssatapauksissa ollut liikkeellä tälläkin viikolla. Syksyn KaDy-ottelussa kaksi kertaa onnistunut Elina Korsumäki palaa myöskin kokoonpanoon.