Naisten SuperCup: Ilves FS (liigamestari) – ACE, Tampere (Cup-voittaja)

Futsal-kausi 2017-18 lähtee naisten osalta virallisesti käyntiin nyt lauantaina Pirkkalassa. Pirkkalan liikuntatalo toimii tänä vuonna sekä miesten ja naisten SuperCup-otteluiden näyttämönä. Ilves-naisilla on mukavia lähimuistoja kyseisestä hallista joukkueen voittaessa siellä GFT:n kevään ensimmäisessä loppuottelussa. Tämän syksyn SuperCup on Ilvekselle 4:s perättäinen ja ensimmäinen jossa vastassa ei ole naisten kilpailussa myös hyvin menestynyt GFT/Prinsessat. Tällä kertaa vastustaja on tuttu paikalliskilpailija ACE. Mustissa pelaava paikallisvastustaja ylsi viime kaudella seuran toiseen pronssimitaliin. Runkosarjan voittokin oli lähellä, mutta aivan viimeisillä kierroksilla Ilves pääsi tasoihin ja oli lopulta parempi maalieron turvin. ACE:n peli oli viime kaudella parhaimmillaan Futsal Cupin lopputurnauksen kohdilla helmikuussa, kun joukkue kaatoi Ilveksen finaalissa lukemin 2-1.

Ottelusta voidaan hyvällä syyllä odottaa tasaista. Viime kaudella molemmat sarjapelit sekä cupin finaali ratkesivat yhden maalin erolla. Voitot menivät ACE:lle 1-2. Viime viikon LiittoCup finaali lyhennetyllä peliajalla päättyi ACE:n voittoon rankkareilla.

Molemmilta joukkueilta löytyy erinomaisia maalivahteja ja puolustuspelaamisessa nämä joukkueet ovat Suomen ehdotonta eliittiä. Ilveksen isoimpia haasteita tulee olemaan ACE:n hyvän prässin purkaminen ja pallon saaminen vaaralliselle alueelle. Maalipaikoille päästessään Ilvekseltä löytyy laatua viimeistelyyn.

Kummallekin joukkueelle on tullut tälle kaudelle uusia pelaajia joita mahdollisesti nähdään tositoimissa heti. Ilveksen uusi tulokas Nina Rantala on esiintynyt lupaavasti harjoituskaudella ja tuo päävalmentaja Jaakko Laitiselle mieluisen lisän kokoonpanoon. Viime kevään ulkomailla opiskelleet Jenni Häkli ja Anni Karelehto tekevät myös tervetulleen paluun.

Varmoja poissaolijoita Ilvekseltä ovat pitkästä loukkaantumisesta vielä kuntoutuva Mira Teittinen ja myös vasta vähän loukkaantumisen jälkeen harjoitellut maalivahti Emiilia Syvänen.

Tervetuloa Palloliiton ja PJK:n järjestämään otteluun lauantaina klo 15 Pirkkalan liikuntatalolle!

SuperCup ACE:n juhlaa.
Ilves FS neljänteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen!