18.35 1-0 Katariina Marttila (Laura Lehtonen)

30.25 1-1 Noora Renström (Maria Härkönen)

42.37 1-2 Sanna Rautio (Julia Jokiranta)

42.59 2-2 Katariina Marttila (Laura Lehtonen)

45.00 3-2 vm

Ilves matkusti syyskierroksen viimeiseen otteluun FC Halikon vieraaksi Salohalliin. FC Halikko oli sarjataulukossa kaksi pistettä Ilveksen edellä sijalla kuusi ja Ilves sijalla seitsemän.

Ensimmäinen jakso alkoi molemmilta hermostuneesti ja peliä ei saatu kunnolla kulkemaan. Jakson edetessä Ilves sai pikku hiljaa otetta pelistä luoden muutaman hyvän maalipaikan mutta Halikon maalissa pelannut Pilvi Junnila torjui erinomaisesti. Halikkokin alkoi luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aivan jakson viimeisille minuuteille, kun ajassa 18.35 Katariina Mattila siirtää takakulmalta ohi entisen Halikko maalivahdin Lotta Hiihtolan. Ilves saa luotua vielä vielä viimeisellä minuutilla muutaman hyvän maalipaikan mutta tauolle mennään Halikon 1-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi Ilvekseltä paremmin ja oli koko jakson ajan hallitsevampi osapuoli. Maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta, mutta laukauksia ei saatu suunnattua tarpeeksi kulmiin ja Junnila pelasi maalilla edelleen loistavasti. Jakson puolivälissä Ilves saada rauhoitettua peliä Halikon pienen paineistuksen jälkeen. Pendoliinon nopeudella Härkönen lähtee pohjalta väkevään nousuun keskikaistaa johon saa Veera Räkköläiseltä pallon, pienen kuljetuksen jälkeen ja syöttää vasemmalle laidalle kutosen kulmaan pivotissa pelanneelle Noora Renströmille. Noora malttaa pallon kanssa ja Halikon puolustus odottaa syöttöä maalille. Noora kuitenkin nostaa ohi Junnillan ja peli on tasan 1-1, ajassa 30.25. Maali on luokkaa Urheiluruutu.

Varsinaisella peliajalla ei lisää maaleja nähdä ja ottelussa mennään viiden minuutin jatkoajalle. Jatkoaikaa on pelattu 2.37 kun Julia Jokiranta vääntää väkevästi hyökkäysalueella ja syöttää alaspäin Sanna Rautiolle joka laukoo Ilveksen 1-2 johtoon. Tässä vaiheessa vaikuttaa että Ilves hoitaa kaksi pistettä Tampereella. Valitettavasti Ilveksen valmennus ei ole hereillä kun Halikko ottaa lentävän maalivahdin. Ilveksen maalista ehtii kulua vain 22 sekuntia kun Halikon taktiikkaa puree ja ottelu on tasan 2-2.

Ottelu menee 10 metrin voittomaalikilpailuun. Halikolta onnistuu voittomaalikilpailussa Laura Lehtonen, Annika Peippo ja Elli Laaksonen kun Ilvekseltä onnistuu vain Matilda Herranen ja kaksi pistettä jää Saloon.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Halikolta maalivahti Pilvi Junnila ja Ilvekseltä maalivahti Lotta Hiihtola.

Sarja jää joulutauolle. Tauon jälkeen Ilves matkustaa 7.1.2023 Espooseen EBK:n vieraaksi. Ottelua voi seurata Ruutu+ kanavalta. Seuraava kotiottelun 14.1.2023 Kauppi Sport Centerissä ja vastaan asettuu FC Sport. Tervetuloa.