19.3.22, Liiga, FC Halikko, Salo – Ilves FS 4-3 (2-1), Salohalli

FC Halikon maalintekijät: 5′ Haapanen, 14′ Peippo, 27′ Lehtonen, 30′ Saukkio

Ilves FS:n maalintekijät: 7′ Mikkelä, 31′ Hartikainen, 36′ Huhtaniska

Raportti: Runkosarjan päätöskierros vei Ilveksen Saloon FC Halikon vieraaksi. Tamperelaiset olivat varmistaneet pudotuspelipaikkansa edellisellä rankalla kolmen ottelun viikolla, mutta tarvitsivat vielä kolmen pisteen voittoa kotiedun varmistamiseksi puolivälieriin. Kotijoukkue Halikko taas oli hyvällä kevätkierroksella nostanut itsensä suoran säilyjän paikalle, mutta tarvitsi vielä pisteitä riippuen FC Sport- MuSa ottelun tuloksesta. Ilvekselle pitkästä aikaa ns. paineeton ottelu ei näyttänyt sopivan yhtään. Härkäviikon jälkeen kone ei lähtenyt kunnolla käyntiin vastustajan puolustaessa tiiviisti omalla alueella ja keskittymällä nopeisiin hyökkäyksiin. Kotijoukkue iski avausmaalin neljännellä minuutilla millintarkan syötön löytäessä tiensä Ilves-puolustuksen selustaan. Olivia Haapanen laukoi tarkasti etuyläkulmaan ohi vastaan tulleen Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin. Tästä Ilves toipui kuitenkin tälle kaudelle uskolliseen tyyliinsä nopeasti Tamperelaisten parasta tänään esittäneen Ilona Mikkelän toimiessa tasoituksen maalintekijänä Heta Huhtaniskan syötöstä. Ottelun avaimet olivat tämän jälkeen Ilveksellä, mutta pallollinen peli vastustajan oman alueen puolustusmuotoa vastaan ei noussut tänään missään vaiheessa tarpeeksi laadukkaalle tasolle. Kotijoukkueen maalivahtina pelannut Lotta Hiihtola myös vaikutti vahvasti tulokseen pelastamalla useamman lähes varmalta maalilta näyttäneen laukauksen. 14.minuutin kohdalla kesken Ilveksen hyvän painostusjakson Halikko sai puolen kentän prässillä riistettyä pallon ja 2 vs 1 hyökkäyksen aikaan. Annika Peipon laukaus löysi tiensä maaliin Sandströmin käsien kautta ja kotijoukkue sai kuin varkain johtoasemansa takaisin. Toisella puoliajalla Ilves ei löytänyt pisteisiin vaadittavaa laatua myöskään joukkueena puolustamiseen ja kotijoukkue pystyi jatkuvasti uhkaamaan pitkillä palloilla Ilvestä. Ilveksen maalialueen kaaren kulmalta seuranneesta vapaapotkusta Halikon kovapotkuinen Laura Lehtonen laukoi ensin lukemiksi 3-1, ja siitä kaksi minuuttia myöhemmin – Hiihtolan torjuessa välissä Ilveksen erinomaiset kavennuspaikat – Nella Saukkio viimeisteli vastahyökkäyksestä lukemat jo 4-1:een ohi toiselle puoliajalle maaliin vaihdetun Heidi Tahvanaisen. Tamperelaiset lähtivät tämän jälkeen pyörittämään YV-peliä ja se oli ainoa osa-alue tänään missä Ilves pystyi esittämään kärkitason otteita. 10.minuutin loppupeliaikana  Tamperelaiset pitivät huolellisesti palloa ja rakensivat runsaasti hyviä tilanteita. Ajassa 30.57 kiri oli virallisesti alkanut, kun Nella Hartikainen toi Ilveksen kahden maalin päähän ja ajassa 35.00 Heta Huhtaniska oli vuorossa kaventaen lukemat 4-3:een. Enempää Ilves ei kuitenkaan pystynyt maaleja iskemään ja pisteet jäivät kotijoukkueelle näillä lukemilla. Tappio pudotti Ilveksen sijoituksen kuudenneksi, ja tarkoittaa luonnollisesti sitä että vieraskentällä on voittoja tultava pudotuspeleissä jos kautta halutaan jatkaan vielä pidemmälle kevääseen. Ensimmäinen puolivälierä pelataan kuitenkin Tamperelaisten kotikentällä 3.4. sunnuntaina klo 19.00 ja vastaan tulee FTK-Tornio jonka kanssa Ilves jakoi runkosarjan pisteet 3-3 molempien voittaessa vieraskentällä.

Toinenkin puolivälierä ja välieräpaikka FTK:lle, Ilveksen kauden loppusijoitus kuudes.