24.9.2022, Naisten Futsal-Liiga, Ilves FS – HIFK FS, Helsinki
Kauppi Sports Center, Tampere

3.16, 1-0 Sanna Rautio (Julia Jokiranta)
4.26, 2-0 Liisa Kuuloja (Matilda Herranen)
9.51, 2-1 Hanna Halonen (Dali Meller)
22.29, 3-1 Matilda Herranen
32.23, 4-1 Nella Hartikainen (Maria Härkönen)

Pitkään ja hartaasti odotettu naisten Futsal-Liiga pyörähti vihdoin lauantaina 24.9. käyntiin viiden ottelun voimin. Ilves FS on uusiutunut vahvasti aina päävalmentajaa myöten, mutta joukkueen pre-season on sujunut erinomaisesti ja joukkuepelaaminen on kehittynyt askel askeleelta eteenpäin. Arpa toi Ilveksen ensimmäiseen kotiottelun vieraaksi viime kaudella kolmanneksi sijoittuneen HIFK FS:n Helsingistä, joten erittäin kova tason mittaus oli odotettavissa heti avausotteluun.

Keltavihreiden ottelu alkoikin erinomaisesti kun ajassa 3.16 hyökkäysalueen sivurajasta Sanna Rautio pääsi lataamaan pallon takayläkulmaan Julia Jokirannan pienestä siirrosta ja kotiyleisön riemuksi samaa maalilaulua soitettiin heti seuraavalla minuutilla kun paluumuuttaja Liisa Kuuloja niittasi pallon maaliin takatolpalta Matilda Herrasen millintarkasta syötöstä sivurajalta.

Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi selkeästi kokovalkoisissa pelanneelle vierasjoukkueelle ja paine tuotti tulosta ajassa 9.51 kun Hanna Halonen laukoi pallon taka-alakulmaan Dali Mellerin syötöstä ja tulostaululle kirjattiin kavennusosuma 2-1 syntyneeksi. Muutamaa sekuntia myöhemmin vieraiden valmennus reagoi tilanteeseen aikalisällä ja tämän jälkeen HIFK nosti prässitasoaan, joka tuotti lisävaikeuksia kotijoukkueelle ja vain maalivahti Heidi Tahvanaisen elastinen torjuntatyöskentely ja maalitolpat pitivät Ilveksen niukassa johdossa. Tamperelaiset saivat rauhoitettua tilannetta omalla aikalisällään ajassa 13.13 ja ensimmäisen puoliajan loppupuolella ei lisämaaleja nähty vaikka molemmille joukkueille muutamia vaarallisia tilanteita rakentuikin.

Toista puoliaika oli ehditty pelata 2,5 minuuttia kun tamperelaisten Kuuloja revittiin kylmin katsein nurin oikealla laidalla ja tästä seurannutta vapaapotkua asettui juonimaan Italian visiitiltä takaisin keltavihreisiin palannut Herranen sekä HIFK:n paidassakin esiintynyt Noora Renström. Renströmin liike laitaa pitkin avasi muuria ja Herrasen kova laukaus löysi tiensä läpi vieraspuolustuksen aina maaliin asti ja näin Ilveksen kolmas täysosuma näki päivänvalon.

Tämän jälkeen ottelu eteni aaltoillen päästä päähän eikä lisäosumia nähty ennen kuin ajassa 32.23 Maria Härkösen ja Nella Hartikaisen telepatia toimi. Samalla kun Härkönen asettui antamaan sivurajaa keskialueelta oli Hartikainen hiippaillut vastalaidalla puolustuksen selustaan ja korkea kaaripallo tavoitti Hartikaisen, joka jatkoi pallon silkinpehmeästi päällään maaliin ohi vieraiden maalivahti Tytti Mikkolan. Ilves siirtyi näin jo hieman turvallisempaan 4-1 johtoasemaan, mutta peliä oli vielä yli 7 minuuttia jäljellä ja peli oli kaikkea muuta kuin taputeltu. Vierasjoukkue reagoi tilanteeseen välittömästi ottamalla aikalisän kautta lentävän maalivahdin ja ryhtyi jahtaamaan kavennusta 5v4 ylivoimapelin kautta. Ilveksen periksiantamaton puolustus kuitenkin kesti lähentely-yritykset ja helsinkiläisten ylivoimapelaaminen ei tällä kertaa tuottanut tulosta ja näin kotijoukkueelle kirjattiin helpottavat 3 pistettä sarjataulukkoon kauden ensimmäisestä liigaottelusta.

Ottelun tulos oli kotijoukkueelle kolmea pistettä suurempi palkinto, joka paistoikin koko joukkueesta ja lisää varmasti uskoa ja luottamusta omaan päivittäiseen tekemiseen harjoituskentällä. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Liisa Kuuloja ja HIFK:n Hanna Halonen. Seuraavaksi Ilves FS valmistautuu kohtaamaan FTK-Tornion Putaan Liikuntahallilla lauantaina 1.10. klo 15.00. Kauaa ei keltavihreät ehdi upeasta kauden avauksesta nauttimaan sillä valmistautuminen pohjoisen matkaan alkaa nopeasti.

BOOM!!! Kolme pistettä pohjoisesta
Toinenkin puolivälierä ja välieräpaikka FTK:lle, Ilveksen kauden loppusijoitus kuudes.