4.02,   0-1 Julia Jokiranta (Mira Teittinen)

5.20,   1-1 Emma Frantti (Tiia Juntikka)

16.28, 1-2 Matilda Herranen (Maria Härkönen)

23.27, 1-4 Minna Kivelä (Maria Härkönen)

26.40, 2-4 Emma Frantti (Ida Jaako)

32.19, 2-5 Nella Hartikainen (Minna Kivelä)

33.53, 3-5 Vera Koskenranta (Tiia Juntikka)

Lauantain voitokkaan HIFK pelin jälkeen oli lyhyt valmistautuminen yhteen tämän sarjan pahimmalle vieraspaikkakunnalle Putaan liikuntahallille FTK:n ja äänekkään kotiyleisön vieraaksi. Viikolla ehdittiin harjoitella vain kahdesti kun jo perjantaina matka pohjoista alkoi. Otteluun oli tarkoitus jälleen lähteä parantamaan omaa peliä.

Ensimmäisen puoliajan alkaessa näytti että pitkä matkustaminen oli jättänyt jälkensä ja valmistautuminen otteluun ei ollut edellisen pelin tasolla. Jalka ei liikkunut, syöttöjen laatu oli heikohkoa ja peli oli ajoittain hukassa ja sekavaa molemmilla joukkueilla.

Ensimmäistä maalia tässäkään ottelussa ei tarvinnut montaa minuuttia odotella kun alkoi verkot heilua. Maalivahti Ida Ala-Kauhaluoma avaa pitkällä heitolla pivotissa pelaavalle Mira Teittiselle hyökkäyspään kutosenalueen tuntumaan jossa Mira ottaa taikurimaisesti pallon kontrolliin ja parilla harhautuksella saa FTK:n maalissa pelanneen Senja Keisun maahan ja siirtää pallon vierelle kiitäneelle Julia Jokirannalle joka saa rauhassa putata pallon tyhjään maaliin ja tilanne on ajassa 4.02 Ilvekselle 0-1. Avausottelussa Ilves teki kaikki maalinsa erikoistilanteista mutta tällä kertaa historia ei toistanut itseään. Ilveksen antaessa kulmaa FTK:n Emma Frantti katkaisee kulmasta tulleen syötön jatkaen pallon Tiia Juntikalle. Kaksikko lähtee nopeaan 2v0 vastahyökkäykseen. Juntikka syöttää pallon Frantille kutosenalueelle joka laittaa pallon tyhjään maaliin ja peli oli tasan 1-1 ajassa 5.20. Tasoituksen jälkeen Ilves alkoi saamaan enemmän otetta pelistä, nostaen pelitempoa ja liikuttamaan palloa nopeammin. Välillä paine oli Ilveksen päässä FTK:n luoden muutaman vaarallisen maalinteko tilanteen, kuitenkaan saamatta johto-osumaa Ilveksen puolustaessa uhrautuvasti. Maalipaikkoja luotiin vuorotahtiin molempiin päihin kunnes ajassa 16.28 Maria Härkönen antaa syötön keskustaan Nella Hartikaisella joka jatkaa toiseen laitaan Matilda Herraselle ja laukoo toisesta kosketuksesta takakulmaan ja tilanne on Ilvekselle 1-2. Aikaa ehtii kulua vain 28 sekuntia kun Sanna Rautio saa ison poikittaissyötön Sanni Ryhäseltä ja Sanna leikkaa keskellä ja laukoo vasemmalla jalalla n. 12 metristä maalin takakulmaan, Teittisen tehdessä maskin Keisun eteen ja tilanne on jo 1-3 ajassa 16.56. Kumpikaan joukkue ei tee enempää maaleja ja tauolle siirrytään Ilveksen johtaessa 1-3.

Tauolla Ilves teki pikku muutoksia otteluun ja toisen jakson alkaessa oltiin selvästi paremmalla jalalla liikkeellä ja peli alkoi näyttämään jo paremmalta. Tämän kauden otteluissa Ilves on alkanut jo jaksojen alusta pöllyttelemään verkkoja. Toista jaksoa oli ehtinyt kulua ainoastaan 3.27 kun Ilves siirtyy 1-4 johtoon kun Minna Kivelä tekee pohjalta väkevän pystyjuoksun keskikaistaa johon Mari Härkönen laittaa hallitusti pikku noston ja Kivelällä helppo työ pienen harhautuksen jälkeen pistää pallo maaliin pelikellon näyttäessä 23.27. Tämän jälkeen molemmat joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja joista seuraavan teki FTK. Ilves menettää pallon keskialueella, riiston jälkeen FTK:n Ida Jaako maltillisesti siirtää pallon vapaaksi jääneelle Emma Frantille joka taidokkaasti laittaa pallon Ala-Kauhaluoman jalkojen välistä maaliin kaventaen ottelun 2-4 pelikellon näyttäessä 26.40. Seuraavaa maalia saadaan odottaa jokunen minuutti kun keskiviivan tuntumassa Kivelä katkoo liukumalla Juntikalle tarkoitetun syötön joka napsahtaa Nella Hartikaiselle joka ei aikaile ja laukoo erittäin laadukkaan vedon ja ottelun ajassa 32.19 Ilvekselle 2-5. Aikaa ei kerkiä kulua kahta minuuttia kun aina vaarallinen Juntikka syöttää Vera Koskenrannalle ja ottelun 3-5 ajassa 33.53.

FTK ottaa ottelun loppuminuuteilla lentävän maalivahdin yritttäen kavennusta mutta Ilves puolustaa omaa maalia uhrautuvasti ja näin enempää maaleja ei synny ja BOOM, kolme pistettä matkaa Tampereelle. Ottelun parhaina palkittiin FTK:lta kaksi maalia tehnyt Emma Frantti ja Ilvekseltä Sanna Rautio.

Seuraavaksi Ilves matkustaa Espooseen 8.10. GFT:n vieraaksi ja ottelua voi seurata Ruutu+ kanavalta. GFT ottelun jälkeen alkaa maaottelutauko, kun Naisten Futsal-maajoukkueella alkaa EM-karsintaturnaus Vantaan Energia-areenalla 19.-22.10.