10.12 Liiga, Ilves FS – FTK 5-1 (2-0)

Hattulan Juteiinikeskuksen LH.

Poikkeuksellisesti kotipelinsä Hattulan uudessa Veikkauksen tuella rakennetussa hallissa pelanneet Ilves Naiset aloittivat pikkujoulutapahtuman futsalin osalta. Myöhemmin illalla myös Ilveksen miehet olivat tulessa Tervareita vastaan samalla kentällä.

Itse ottelussa vastassa oli kauden erinomaisesti aloittanut FTK Kemi-Torniosta. Tamperelaisten tavoin loukkaantumisista kärsinyt FTK ei ollut kovin isolla nipulla liikenteessä, mutta tarjosi silti hyvän vastuksen.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves sai pitää palloa rauhassa vieraiden keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen. Keltapaidoilla oli muistissa viime kaudella pelattu niukka 2-0 voitto vieraissa. Onneksi tällä kertaa Ilves sai avausmaalin jo 10.39 ajassa, kun Jenni Häkli onnistui laukomaan komeasti ilmasta Jonna Kykkäsen syöttämästä kulmapotkusta lukemat 1-0:aan. Maali antoi Ilvekselle uskoa ja rauhallisuutta hyökkäyspeliin. Puoliskon toinen osuma tuli ajassa 16.22 lyhyen loukkaantumisen jälkeen kentälle palanneen Kykkäsen ajettua keskeltä läpi Tiina Pöyryn syötöstä.

Toisella puoliajalle Ilves lähti samoilla kuvioilla ja olikin heti alussa vaarallinen Emilia Jokisalon lyödessä kaasun pohjaan koko kentän nousussa. Valitettavasti veto suuntautui hieman ohi FTK-maalin. Vähän tämän jälkeen FTK sai parhaan otteensa pelistä ja pakotti Ilveksen rikkomaan omassa päässä. Seuranneesta vapaapotkusta FTK ”legenda” Tiia Juntikka laittoi pallon tarkasti verkkoihin. Kavennuksen jälkeen paikkoja oli molemmissa päissä. Kykkänen ei aivan onnistunut MV Emiilia Syväsen huippusyötöstä ja omassa päässä Ilves sai purettua pienet paniikinpoikaset. Helpottava 3-1 osuma tuli Satu Pesosen jalasta. Ilmassa tulleen syötön maaliin tarjoili Häkli. FTK otti 36.minuutin kohdilla ”lentävän” maalivahdin mukaan, mutta epäonnistui pelinavauksessa heti alussa. Jokisalo prässäsi pallon pois ja sijoitti tyhjiin 4-1. Tämän jälkeen vieraat jatkoivat vielä YV-pyöritystä, mutta tällä kertaa kotijoukkue kesti uhittelut ja onnistui itse kertaalleen. Vahvan pelin pelannut Kykkänen pääsi ajassa 39.03 sijoittamaan 5-1 tyhjiin viime peleissä huikeaksi ”syöttökoneeksi” äityneen Häklin syötöstä.

Loppujen lopuksi hieno tapahtuma, josta kiitokset paikallisille tekijöille ja Veikkaukselle.

Ilveksen pelit jatkuvat vielä ennen Joulua Haapajärven vierailulla. Siellä vastaan asettuu sarjatulokas JoFu.