17.12 Liiga JoFu – Ilves FS 1-2 (0-2) Haapajärvi

Syyskierroksen päätteeksi Ilves hyppäsi bussiin ja matkusti Haapajärvelle kohtaamaan sarjatulokas JoFu:n. Lähtökohdat olivat tavallista haastavammat usean pelaajan kärsiessä flunssasta pitkin viikkoa ja vielä lauantainakin. Siitä huolimatta kaikki käytettävissä olevat pelaajat pääsivät mukaan reissuun.

Vastustajalla oli myös ollut samoja huolia ja jälleen Ilveksellä oli vastassa vähäisillä vaihtopelaajilla otteluun lähtenyt joukkue.

Ottelun kulku on helppo tiivistää muutamaan lauseeseen. Ilves hyökkäsi, piti palloa, loi paikkoja, mutta ei onnistunut kuin kahdesti maalinteossa. Kotijoukkue puolusti ihailtavasti koko ottelun. Maalivahti Sofiia Wennström venyi myös useaan ”ihmepelastukseen”. Tolppalaukauksia JoFu:n päähän kertyi vähintään viisi. Yhtenä niistä heti 2. minuutin jälkeen sisätolpassa käynyt Emilia Jokisalon kuti. Jokisalo onnistui kuitenkin vain minuuttia myöhemmin toimittamaan pallon läheltä maaliin. Syöttöpiste merkittiin Jonna Kykkäselle. Aikainen avausmaali toi hyvänolontunnetta joka hiljalleen muuttui pelin kuluessa tuskastumiseen kun hallinnasta huolimatta ei lisäosumia tullut. Varsinkin 11.minuutin kohdalla tulleet Jenni Häklin kaksi perättäistä tolppaosumaa saivat vieraat ihmettelemään ”syntyjä syviä”. Kotijoukkue pystyi palloa ajoittain myös pitämään, mutta kovin vaarallisiin tilanteisiin se ei etenkään ensimmäisellä jaksolla päässyt. 16.56 ajassa Ilves pääsi jo siinä kohtaa ratkaisevalta tuntuneeseen 2-0 johtoon Jonna Kykkäsen päästessä puolustuksen keskelle Maria Mäntylän syötöstä. Kykkäsen laukaus kilahti tällä kertaa tolpasta sinne paremmalle puolelle.

Toisella puoliajalla oli Tamperelaisten tavoitteena pitää oma puolustus ja tehdä pari lisämaalia, mutta toisin kävi. Oikeastaan ottelun ainoasta pahemmasta oman pään sekoilusta JoFu onnistui kaventamaan lukemat 1-2:een. Ilves-maalissa tänään harvoja vetoja  kohdannut Lilli Sandström ei voinut läheltä tulleelle maalilaukaukselle mitään. Toisen jakson loppupuolella Sandström torjui ja hoiti muutamat vastustajat puolittaisen tilanteet hyvin. Ilves haki lähes ottelun loppuun asti lisämaaleja ”vakuutukseksi”, mutta tyytyi lopussa varjelemaan kolmeen pisteeseen riittävää maalin johtoaan.

Ilves pääsi näin ollen Joulutauolle hyvistä asetelmista. Pisteitä kerättiin 20 kappaletta 27:stä mahdollisesta. Kevätkierros tulee asettamaan paljon haasteita kolme vuotta putkeen mestaruuden vieneelle joukkueelle, mutta loppuratkaisuissa eli pudotuspeleissä tullaan tällä tahdilla olemaan mukana vaikkakin sitten vaihtelun vuoksi haastajina.

Kausi jatkuu vuodenvaihteen jälkeen kahdella kotiottelulla Tesoman Palloiluhallissa.

7.1 vastaan tulee FC Sport Vaasasta ja 8.1 Tampereella vierailee tänään kohdattu JoFu.

Ilves FS käynnisti vuotensa maalijuhlilla.