7.1. Liiga, Ilves FS – Fc Sport j 8-0 (3-0)

Muutaman viikon “Joulutauolta” palannut Naisten Futsal-Liiga jatkui Ilveksen osalta kotiottelulla Vaasalaisia vastaan. Edelliset kohtaamiset Vaasan pienemmässä salissa ovat olleet tiukkoja, mutta tällä kertaa Tesoman “isolla” kentällä nähtiin lähinnä kotijoukkueen onnistuneita suorituksia.

Tauon aikana selvästi tervehtynyt ja piristynyt Ilves oli jo ensimmäisillä minuuteilla vaarallinen. Hyvä liike kentällä aiheutti vieraille välittömästi ongelmia. Pallonhallinta toi Ilvekselle myös erikoistilanteita ja avausmaali syntyikin sellaisesta. Ajassa 5.45 Jenni Häkli toimitti Jonna Kykkäsen maalille kiskaiseman pallon komeasti verkkoihin. Varhainen avausmaali vapautti peliä, mutta hyökkäysten päättämisessä oli edellisotteluiden kaltaisia vaikeuksia. Hyviä paikkoja aiemmin ottelussa tuhlaillut Kykkänen siirsi kuitenkin jakson lopulla kovalla laukauksella (18.26) Ilveksen 2-0 johtoon Emilia Jokisalon taistellessa pallon onnistuneesti Jonnan jalkaan. Tämä ei vielä riittänyt keltapaidoille avausjaksolla vaan kauden parhaan ottelunsa pelannut Maria Mäntylä kääntyi Sportin alueella ja laukoi kuljetuksen perään pallon alakulmaan ohi Sport-vahti Karoliina Muurimäen. Tauolle mentiin 3-0 lukemilla.

Toiselle puoliskolle Ilves lähti vähintään yhtä hyvin kuin ensimmäiselle. Jo ensimmäinen vaihto toi useampia tekopaikkoja ja ajassa 22.32 vastahyökkäyksestä saatiin jo ottelun 4-0 osuma. Häklin syötön laitaan jatkoi maalille Liisa Kuuloja ja viimeistelystä kunnian sai jälleen Kykkänen.

26.15 ajassa Vaasalaisten mahdollisuudet putosivat häviävän pieniksi Häklin tehdessä toisen maalinsa sivurajan tuntumasta annetusta vapaapotkusta. Syöttöpisteen tähän merkkautti itselleen Tiina Pöyry. 30.minuutin kohdalla Ilveksen nuorin pelaaja Matilda Herranen näytti myös osaamistaan komealla haastolla joka ei tällä kertaa valitettavasti tuottanut maalia. Ottelua olleessa jäljellä alle 10. Minuuttia vierailijat ottivat “lentävää maalivahtia” käyttöön. Muutamia tilanteita nähtiin myös Tamperelaisten päädyssä, mutta maalissa pelannut Emiilia Syvänen hoiti nämä kuten myös aiemmatkin tilanteet erittäin varmasti. Vieraiden yrittäessä peliin mukaan ajoittain kovillakin otteilla täyttyi virhetili viimein ajassa 35.40. Kotijoukkue sai kauden ensimmäisen 10m vapaapotkun. Anni Karelehdon laukauksen Muurimäki torjui, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Jokisalo joka muutti lukemat 6-0:aan. Lopussa tyhjään maaliin pääsivät vielä viimeistelemään Häkli (3.maalia tänään) ja Jokisalo.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin laadukkaan ottelun pelannut Tiina Pöyry. Pitkästä aikaa siis suurilukuinen voitto Ilvekselle ja tästä on hyvä jatkaa viikonlopun toiseen kotiotteluun JoFu:a vastaan. Ottelu pelataan siis Su 8.1 Tesoman Palloiluhallissa klo 13.00.

Kuuden pisteen viikonloppu Tesoman palloiluhallilla.