8.1. Liiga, Ilves FS – JoFU 5-2 (2-1)

Kevään avausviikonlopusta tuli Ilvekselle täydet 6 pistettä sarjatulokas JoFu:n kaaduttua Tesoman palloiluhallissa. Joulukuun vieraspelin tapaan Ilves ei pisteitä helpolla kuitenkaan lunastanut vaan nuori vastustaja piti lukemat pieninä pelin loppuun asti.

“Täydellä” kahdella kentällisellä otteluun saapunut JoFu lähti pelaamaan jonkun verran rohkeammin kuin kotonaan, mutta silti tiiviin puolustuspelin kautta. Ilveksen tavoitteena oli murtaa se tällä kertaa paremmin. Ottelun ensimmäisen hyvän vieraslaukauksen jälkeen Ilveksen Jenni Häkli katkaisi vieraiden kulmapotkun. Seuranneessa vastahyökkäyksessä pallo ajautui Satu Pesoselle jonka läpiajon päätteeksi pallo löysi tiensä verkkoihin. 1-0 maalin jälkeen peliä pelattiin enimmäkseen vieraiden päässä, mutta seuraava maalia saatiin odottaa 13. Minuutille asti. Ilveksen nuorin pelaaja Matilda Herranen pelasi pallon Emilia Jokisalolle ja avasi omalla liikkeellään hyvän paikan ajaa keskeltä läpi. Jokisalo käytti tilan ja laukoi napakasti 2-0 lukemat. Muutama minuutti maalin jälkeen alkoi koko viikonlopun heikoin jakso kotijoukkueelta. Puolustamisessa siirryttiin ryntäilyyn, kävelyyn ja muuhun löysäilyyn. Lilli Sandströmin torjuntojen ja hyvän tuurin ansiosta näytti että takaiskulta vältyttäisiin pukukoppiin asti, mutta ajassa 19.55 vastustaja kavensi kulman jälkitilanteesta kotijoukkueen katsellessa sivusta. Tauolle 2-1 lukemissa tämän hyvin kaksijakoisen puolikkaan jälkeen.

Jälkimmäiselle puolikkaalle kotijoukkue päätti lähteä uudella lähdöllä. Tekeminen terävöityi heti alusta ja rauhallisen pallonhallinnan jälkeen Jonna Kykkänen näki paikan nousta. Kykkänen pelasi pallon Jokisalolle ja jatkoi itse laitaan. Jokisalo otti sieltä seinän ja pääsi sekunnin päästä Kykkäsen syötöstä keskeltä läpi. Vahvaa “läpimurtokautta” pelaava Jokisalo teki iltapäivän toisen maalinsa taas hyvällä laukauksella. Neljän minuutin kuluttua oli Ilveksen “pohjapelaaja” Pesonen jälleen oikeassa paikassa. Satu toimitti Kykkäsen ja Herrasen 2vs1 hyökkäyksen jälkeisestä tilanteesta maalivahdista kimmoneen pallon verkkoihin. Muutamaa hetkeä myöhemmin Pesonen oli lähellä jopa hattutemppua. 4-1 tilanteessa pelin tulos alkoi näyttää varmalta. Kotijoukkue olisi terävämmällä tekemisellä voinut lisätä johtoaan, mutta tänään ei parasta Ilvestä kentällä nähty kummassakaan päässä. 32. Minuutin kohdalla ottelu hölmöiltiin vielä kahden maalin peliksi epäonnistuneesta oman pään sivurajasta lähteneestä tilanteesta. Kavennusmaalin jälkeen jatkettiin lisäosumien yrittämistä. 34.38 ajassa syntyi loppulukemat 5-1 Jenni Häklin toimesta. Pallon Häklille toimitti tänään huippukuljetuksia ja harhautuksiaan esitellyt Jonna Kykkänen.

JoFu-otteluista hallitseville Suomen mestareille siis 6 pistettä tältä kaudelta. Täysi päivätyö nuorta joukkuetta vastaan jouduttiin kuitenkin tekemään molemmilla kerroilla. Futsaliin jatkossa muutamia vuosia vielä enemmän (tai pelkästään) panostaessaan joukkue voisi hyvinkin nousta ylemmäs liigassa. Kokemuksen puute kentällä on tällä hetkellä se isoin syy mikä pitää joukkueen viimeisenä.

Ilves jatkaa tällä viikolla sarjaa FC Nokian vieraana lauantaina. Ottelu alkaa klo 17.00 Nokian Palloiluhallissa. Seuraava kotiottelu 29.1 ja vastaan tulee silloin MuSaFutsal Porista.

Nokialta vieraspisteet Liisa Kuulojan 4:n maalin siivittämänä.
Ilves FS käynnisti vuotensa maalijuhlilla.