Lauantaina 4.12. Ilves FS/2 suuntasi Mäntsälään tutulle Riihenmäen koululle, jossa vastassa aina hankala Mäntsälän Urheilijat. Sarjataulukko osoitti, että kotijoukkueen voittosarake näytti toistaiseksi nollaa ja tähän ei haluttu muutosta tapahtuvan. Kotijoukkue MU oli saanut riveihinsä viime kaudella Futsal-Liigaa pelanneen Kiia Laineen (25), jonka kova laukaus oli tiedossa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän kunnes ajassa 5.34 kotijoukkueen Karoliina Moilanen riisti pallon keltavihreiltä omalla puolustusalueellaan ja purjehti puolittaiseen läpiajoon, Ilves-varmistuksen puuttuessa ja laittoi pallon takakulmaan ohi Futsal-Ykkösessä debytoineen Ilves-vahti Karen Kariniemi-Lehtosen (77) ja tilanne 1-0. Ottelu eteni tasaissa merkeissä aina ensimmäisen puoliajan puoliväliin saakka kun tamperelaisten Oona Vuoltee (25) sai pelattua pallon vauhdikkaasti vasemmalta laidalta eteenpäin Sofia Peltolalle, jonka matala laukaus pomppasi kotijoukkueen maalivahti Ilona Möttösen (1) jalasta ja jatkoi matkaansa kohti maalia ja niin teki myös Vuoltee, joka oli kelannut vauhtia omalta 10 metrin pisteeltä saakka ja pysähtyi yhdessä pallon kanssa vasta vastustajan maaliverkkoihin ja näin syntyi tasoitusosuma 1-1. Vain parisen minuuttia tästä kotijoukkueen hyökkäyspään sivurajasta pallo Laineelle, joka kiitti ja painoi kovan pallon riman alle ja tilanteeksi 2-1. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

23.34 Ilveksen vaarallisen 3v2 ylivoimahyökkäyksen jälkitilanteesta Vuoltee iski jo ottelun toisen osumansa 9 metrin etäisyydeltä ja jälleen Peltolan syötöstä. Ja kolmisen minuuttia tästä lisää löylyä Vuolteen toimesta kun pallo jo kolmannen kerran vastustajan verkossa, hattutemppu oli valmis ja taululla lukemat 2-3. Kahdeksan sekuntia tästä ja Siri Rosendahl (23) pääsi omasta syötönkatkostaan laidalta irti ja matala pallo maalivahdin puikoista maaliin ja taululle numerot 2-4. Ajassa 32.47 Mäntsälä sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta 6 m:n alueen tuntumasta, josta Laine ei erehtynyt, pallo jälleen riman alle ja tulostaululle kavennusosuma 3-4. Viimeisten kolmen minuutin aikana MU pelasi vielä ”lentävällä maalivahdilla”, mutta tällä kertaa tuloksetta ja näin Ilves korjaa arvokkaat kolme pistettä vierasvoitolla. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueelta Kiia Laine ja vierasjoukkueelta kolme maalia viimeistellyt Oona Vuoltee.

Seuraava kotiottelu Kauppi Sports Centerissä lauantaina 11.12. klo 19.00 kun vastassa sarjanousija PEPO Lappeenrannasta. Samana päivänä edustusjoukkueemme kohtaa kotiottelussaan klo 16.00 FC Halikon.

Tervetuloa paikalle kannustamaan keltavihreät kotivoittoihin!

Edustus jälleen vahva kotikentällä, Halikko vartissa pakettiin (raportti)