5.12.21, Liiga, Ylöjärven Ilves – Ilves FS 3-1 (3-0), Ylöjärven Urheilutalo

YIlveksen maalintekijät: 13′ Viren, 15′ Linjamaa, 20′ Rauhala

Ilves FS:n maalintekijä: 29′ Rautio

Raportti: Lauantain voitokkaan PJK-ottelun jälkeen oli edessä toinen paikallistaisto tällä kertaa Ylöjärven Ilveksen kotiluolassa. Ilves joutui otteluun ilman eilisessä ottelussa loukkaantunutta Matilda Herrasta, mutta pääsi muuten täydellä kokoonpanolla otteluun edellisestä ottelusta puuttuneen Heta Huhtaniskan palatessa rosteriin. Ylöjärven Ilves oli selvinnyt edellisen päivän ottelustaan helpommalla joukkueen tyrmätessä FC Nokian täydellisesti lukemin 0-9. YIlveksen hyvä vire jatkuikin myös sunnuntaina ja Tamperelaiset joutuivat ensimmäistä kertaa nykymuotoisessa liigassa toteamaan loppusummerin soidessa Ylöjärveläiset paremmiksi lukemin 3-1. Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkueen Senni Viren joka laukoi vahvan kuljetuksen päätteeksi pallon ohi Ilves-maalissa ensimmäistä kertaa liigaottelussa pelanneen Ida Ala-Kauhaluoman. Vierasjoukkue Ilves FS ei päässyt missään kohtaa mukavuusalueelle pienellä kentällä ja kotijoukkue oli herkeämättä paikalla tilanteessa kuin tilanteessa. Maalipaikkoja ottelun haltuun ottamiseen syntyi siitä huolimatta, mutta laukausten laatu ei ollut riittävän hyvä yllättämään vahvan viikonlopun YIlveksen maalilla torjunutta Helena Unkuria. Ilveksen päässä Ala-Kauhaluoma piti Ilves FS:n pitkään mukana pelissä erinomaisilla torjunnoillaan. Ottelu alkoi kuitenkin luisua pahasti kädestä kotijoukkueen mennessä rajapotkusta 2-0 johtoon Heidi Linjamaan ohjatessa maalilta pallon verkkoihin. Ja paha takaisku nousun kannalta nähtiin viimeisillä sekunneilla, kun Emmi Rauhala taisteli pallon vielä kerran ohi Ala-Kauhaluoman. Taukolukemista 3-0 oli Tamperelaisilla jo paljnon tekemistä nousta. Toisella puoliajalla minuutit menivät Ilveksen kannalta tuskallisen nopeasti, mutta toivo heräsi vielä 29.minuutin kohdalla Sanna Raution laukoessa Heta Huhtaniskan tarjoilemasta rajapotkusta kavennusmaalin. Viikonlopun maalisaldo ei kuitenkaan tästä karttunut vaan Tamperelaiset eivät lopun YV-pelissäkään päässeet enää maalin päähän ja jäivät tällä kertaa pisteittä seuraamaan kotijoukkueen juhlintaa.

Ilves FS:lle viikonlopun paikallisderbyistä saldoksi siis voitto ja tappio. Joukkueet ovat pelanneet eri määrän otteluita, mutta Tamperelaiset ovat tällä hetkellä sijalla neljä tasapisteissä GFT:n kanssa. Seuraavan kerran pistepussia on mahdollista kasvattaa 11.12 lauantaina klo 16.00, kun vuoden 2021 viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi FC Halikko.

2. joukkue vierasvoittoon Mäntsälässä (Raportti)
Tiukasta paikallisderbystä kolme pistettä (Raportti)