4.12.21, Liiga, Ilves FS – PJK, Pirkkala 2-1 (1-1), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 9′ Herranen, 35′ Pöyry

PJK:n maalintekijä: 19′ Kivelä

Raportti: Ilveksen tuplaviikonloppu käynnistyi kotikentältä lauantaina, kun vieraaksi oli saapunut ensimmäistä kertaa liigassa PJK Pirkkalasta. Joukkue otti täksi kaudeksi Ilveksen perinteisen paikallisvastustajan ACE:n paikan korkeimmalta sarjatasolta. Seuran muuttumisesta huolimatta sama paikallisottelun tunnelma oli jälleen läsnä ja ottelusta tulikin lähes yhtä jännittävä kuin viime kevään pudotuspelikohtaamisista joissa silloinen ACE järjesti Ilvekselle aikaisen kesäloman puolivälierissä.

Ilves lähti vahvasti ensimmäiselle kympille ja otti ottelussa jossain määrin hallinan itselleen vieraiden kuitenkin puolustaessa tarkasti ja pyrkiessä pitämään Ilves-pelaajat puolustusmuodon ulkopuolella. Tanja Owens ja Sanni Ryhänen olivat erityisen pirteällä jalalla liikkeellä luoden Ilveksen ensimmäisiä parhaita tilanteita joista ei kuitenkaan vielä vieraiden maalivahti Tiia Ropasta yllätetty. 9.minuutin kohdalla nollat taulussa lopulta särkyivät, kun Matilda Herranen hyödynsi paikan haastaa keskelle Tiina Pöyryn tarjoilusta. Laukaus löysi tiensä verkkoihin ja Ilves 1-0 johtoon. Seuraavan kerran oltiin lähellä Herrasen laukauksen jälkitilanteessa jossa Ryhäsellä oli huippupaikka ohjata Manta Räsäsen tarjoilusta, mutta pallon jäädessä jalkoihin vieraiden puolustus ehti vielä siivoamaan. Vieraat saivat huippupaikan Ilveksen pelaajien törmäillessä, mutta Anne Riekin laukaus osui kotijoukkueen onneksi vain Lilli Sandströmin vartioiman maalin tolppaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa PJK sai vapaapotkun 10 metristä ja pelasi erinomaisen aikalisällä sovitun kuvion joka yllätti Tamperelaiset täysin ja lopulta Minna Kivelä sai tasoituksen tulostaululle lähietäisyydeltä. Toisella puoliajalla ei tasatilanteessa nähty ensimmäisen puoliajan tapaan samaa määrää huippupaikkoja. Ilveksen peli koki myös kovan kolauksen Herrasen loukkaantuessa haastotilanteessa. Herranen joutui jättämään ottelun tähän tilanteeseen. Vieraat olivat äärimmäisen lähellä johtomaalia Sanna Koskisen noustessa ylös ja saatuaan pallon takaisin epäonnistuneen purun kautta itselleen. Nosto maalivahti Sandströmin yli näytti olevan varma maali, mutta Sandström juoksi pallon kiinni ja työnsi sen takaisin kentän puolelle. Vielä tämän jälkeen torjuen Koskisen toisen yrityksen. Erikoisesta tilanteesta riitti  puhuttavaa, mutta videolta tarkisteltuna jälkeenpäin on vaikea nähdä että pallo olisi missään kohtaa maaliviivaa kuitenkaan ylittänyt. Tästä tilanteesta selvinnyt Ilves kaivoi tarvittavan voitto-osuman tällä kertaa hyvän prässin kautta. Jonna Uusipaasto ja Mira Teittinen tekivät kovan työn ylhäällä ja lopulta Uusipaaston kääntymisestä vapaaksi jääneeseen palloon iski oikea-aikaisesti Tiina Pöyry. Pöyryn laukaus seitsemästä metristä oli tarkka ja näin ollen lähes mahdoton torjuttava Ropaselle. Johtoon päässyt Ilves joutui vielä lopussa hikoilemaan vieraiden lisätessä painetta YV-pelillä. Tamperelaiset kuitenkin kestivät ja pääsivät tuulettamaan paikallisottelun voittoa.

Pistetili ei karttunut Ylöjärvellä (Raportti)
Edustuksella ei vaikeuksia Sportia vastaan Kaupissa (Raportti)