n27.11.21.La, Ilves FS – FC Sport j, Vaasa, 7-1 (3-0), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijät: 10′ Uusipaasto, 11′ Pöyry, 17′ Herranen, 28′ Pöyry, 32′ Herranen, 33′ Herranen, 36′ Uusipaasto

FC Sport j maalintekijä: 38′ Rintanen

Raportti: Ilves palasi tutulle ja turvalliselle Kaupin parketille Porissa kärsityn vierastappion jälkeen. Heikosta viimeistelystä kärsinyt kotijoukkue pääsi kovasti uudistunutta ja samalla nuorennusleikkauksen tehnyttä Sportia vastaan heti mukavuusalueelleen. Vieraat eivät juurikaan luoneet puolustuspelissään painetta Tamperelaisten pelin rakentelulle ja kun taas Ilves teki vieraiden pääsyn omalle alueelleen hyvin vaikeaksi, niin pelissä mentiin pitkälti keltapaitaisten tahdissa. Maalihanat eivät kuitenkaan auenneet vielä ensimmäisistä huippupaikoista. Ilona Mikkelä kävi Ilveksestä erittäin lähellä johtomaalia avauskympillä, mutta tällä kertaa ei osumaa. Avausmaali syntyi ajassa 9.15, kun Matilda Herranen ja Jonna Uusipaasto pääsivät 2 vs 2 vastahyökkäykseen ja lopulta Herranen pelasi taitavalla syötöllä pallon Uusipaastolle joka sai siirrettyä pallon verkkoihin ohi Sport-Maalivahti Lotta Rosenströmin. Seuraava maali syntyi vain hetkiä myöhemmin Ilveksen prässin toimiessa. Tiina Pöyry katkaisi vieraiden syötön ja laukoi numerot 2-0:n ja samalla kauden avausosumansa tililleen. Jakson loppupuolella tänään erittäin hyvällä jalalla paineistanut kotijoukkue palkittiin jälleen, kun Herranen hyödynsi Sport-pelaajan tarjoaman ”lahjan” vieraiden päädyssä ja laukoi tarkasti ja kovaa Ilveksen puoliaikajohdoksi 3-0. Toisella puoliajalla peli jatkui Ilveksen kontrollissa. Puoliajan alkupuolella kuitenkin nähtiin päivän ikävin takaisku, kun maalissa aloittanut Heidi Tahvanainen joutui loukkaantumisen vuoksi sivuun. Hänet korvasi Lilli Sandström. Keskialueen pallontavoittelutilanteesta pallo päätyi vasempaan laitaan Pöyrylle ja tämän laukaus meni hieman onnekkaasti, mutta Ilveksen kannalta mukavasti verkkoihin Sport-pelaajan kautta. Herranen jatkoi tehoilujaan ajassa 31.12 Pöyryn lainatessa palloa keskisektoriin josta Herranen laukoi pallon vieraiden puolustajien kautta alakulmaan. Vain minuuttia myöhemmin maalin edustalle vapaaksi jäänyt Herranen sai tällä kertaa tarjoilun Mira Teittiseltä ja hattutemppu oli valmis. Ilveksen viimeinen ja seitsemäs maali tuli omasta päästä lähteneestä komeasta hyökkäyksestä. Uusipaasto iski iltapäivän toisen osumansa takatolpalta Sanna Raution syötöstä. Rautio itse oli pariin otteeseen myös erittäin lähellä maalintekoa loppupuolella, mutta maalit jäivät vielä ”säästöön” ja ehkä seuraavan viikonlopun tuplapeleihin. Lopussa vieraat saivat vielä lohtua rajapotkusta lähteneestä tilanteesta syntyneestä kavennusmaalista. Tämä jäi ainoaksi osumaksi Tamperelaispäätyyn ja loppulukemiksi näin selkeät 7-1. Ilves urakoi seuraavana viikonloppuna kaksi paikallisottelua. Ensin kohdataan PJK Kaupissa lauantaina klo 16 ja sunnuntaina on luvassa kamppailu Ylöjärven Urheilutalon pienellä parketilla YIlveksen vieraana klo 15.00.

Ottelutallenne

Maalikooste

(Ottelutallenne ja maalikooste katsottavissa Ruutu+ palvelun kautta rajoitetun ajan.)

Tiukasta paikallisderbystä kolme pistettä (Raportti)
Ilves FS/2 tehoton paikallisderbyssä (Otteluraportti)