Lauantai-illan naisten Futsal-Ykkösen ottelussa Mad Maxia vastaan oli panoksena sarjan piikkipaikka, joten otteluun pyrittiin valmistautumaan erityisen huolellisesti. Vastustajan vahvuudet oli tarkkaan selvitetty ja näillä teemoilla Ilves lähti ottelusta täyttä pistepottia saalistamaan.

Ottelun alku näyttikin lupaavalta vastustajan prässätessä keskiviivan tuntumasta, päästiin luomaan muutamia vaarallisen oloisia aihioita vastustajan maalille. Molempien joukkueiden otteissa näkyi selvästi valmennuksen painottama tarkka puolustuspelaaminen, koska ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan maaleja nähty. Valkeakoskelaisvieraat saivat luotua vaarallisen kulma- ja sivurajahärdellin keltavihreiden alueelle ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla, mutta kotijoukkueen onneksi tästä ei tulosta syntynyt vaikka paine oli ajoittain kova. Tamperelaiset saivat blokattua laukauksia ja maalille asti suuntautuneet laukaukset torjui varmoin ottein ottelun parhaana pelaajana Ilvekseltä palkittu Ida Ala-Kauhaluoma (36). Ennen taukosummeria Ilves sai puolestaan painetta vierasjoukkueen päähän, mutta erityisen vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähäisiksi vieraiden tiiviin puolustuspelaamisen vuoksi. Näin tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Ajassa 23.12 kotijoukkueen Ilveksen epäonnistuneen kulmapotkun johdosta vierasjoukkueen pistelinko Sanna-Kaisa Rousku (23) pääsi syötönkatkoon ja yksin läpi omalta kenttäpuoliskoltaan asti. Rousku ei tästä erehtynyt ja pallo tolpan kautta Ilves-maaliin ja tilanne 0-1. Toisen puoliajan keskivaiheilla myös kotijoukkue sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita, mutta tauon jälkeen futsalparketeille paluuta tekevä, vierasjoukkueen maalivahti Leena Lepikonmäki (1) torjui lähentely-yritykset varmasti. Lepikonmäelle nollapeli ja asiantunteva raati palkitsi hänet myös vieraiden parhaana pelaajana.

Tulostaulun näyttäessä aikaa 28.27 vieraiden Milla Vuori (11) murtautui oikeaa kaistaa Ilves-puolustuksen nukkuessa Ruususen unta ja pelasi pallon maalin edustalle, jossa kaksinkamppailutilanteesta pallo pyöri lopulta tupsukorvien omaan maaliin ja tilanne 0-2. Ja muutaman sekunnin kuluttua tästä vierasjoukkue oli jälleen pahanteossa kun Janna Tuominen (20) riisti pallon ja purjehti maalintekoon ja tilanne jo 0-3. Välittömästi tämän jälkeen Ilves siirtyi aikalisän kautta pelaamaan 5v4 ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla. Ylivoimallakaan ei kotijoukkue tällä kertaa saanut sahattua vieraiden tiivistä puolustusta rikki ja näin maalit kotijoukkueen maalit jäivät yleisöltä tällä kertaa näkemättä. Syyskierroksen derbytrilleri päättyi vierasjoukkue Mad Maxin 0 – 3 (0-0) voittoon ja tamperelaiset joutuvat odottelemaan revanssia kevään puolelle.

Seuraava keltavihreiden sarjaottelu tulevana lauantaina Mäntsälässä, jossa vastassa MU. Ottelu alkaa Riihenmäen koululla klo 13.00

Edustuksella ei vaikeuksia Sportia vastaan Kaupissa (Raportti)
2.joukkueelle jälleen kolme pistettä alkuhaasteista huolimatta (EBK-Ilves FS/2 raportti)