Naisten Futsal-Ykkösen viidennen kierroksen ottelussa viime sunnuntaina FS/2 matkasi toiseen perättäiseen vierasotteluunsa Espoonlahden liikuntahallille, jossa vastassa EBK. Sairastelujen vuoksi joukkueen päävalmentaja Mikko Sivonen joutui jäämään pois pelireissulta, mutta onneksi edustuksen riveistä saatiin pikahälytyksellä Jussi Jusell mukaan, joten valmennuspuolikin oli kunnossa.

Ottelu alkoi kokovihreässä vierasasussaan pelanneen Ilveksen kannalta mukavasti kuin reippaan minuutin jälkeen Meri Viljanen siirsi vierasjoukkueen 0-1 johtoon ja vajaan kahdeksan minuutin kohdalla sama nainen siirsi pallon verkkoihin jo toistamiseen ja tällä kertaa kapteeni Anni Alatalon syötöstä. Ottelu näytti jo hyvältä, mutta kuten niin usein aiemminkin futsalissa on todettu, että kahden maalin johto ei välttämättä mitään tarkoita, kun jo minuutin päästä tästä kotijoukkue heräsi ja pääsi peliin mukaan. Ajassa 8.37 vierasjoukkueen maalivahti Ida Ala-Kauhaluoma otti varoituksen ja kotijoukkueen Janiina Laitinen kavensi vapaapotkusta tilanteeksi 1-2 ja vain 14 sekuntia myöhemmin pallo löytyi toistamiseen tupsukorvien maalista ja tilanne 2-2. Ottelun ensimmäinen puoliaika jatkui EBK:n pallonhallinnassa, mutta puoliajan lopulla Sofia Peltola onnistui maalinteossa siirtäen tamperelaisvieraat 2-3 johtoon ja näissä numeroissa siirryttiin myös puoliajalle.

Puoliajalla Ilves sai hierottua pelin yksityiskohtia parempaan kuntoon ja heti toisen puoliajan alkuun Oona Vuoltee pääsikin rokottamaan EBK:ta Alatalon tarjoilusta, siirtäen taistelevat tamperelaiset jälleen hieman turvallisempaan 2-4 johtoasemaan. EBK.n luodessa puolittaisia maalintekopaikkoja, Ilves puolusti jälleen tarkasti ja urhoollisesti säilyttäen johtoasemansa nyt varmemmin kuin ottelun alkupuolella. Ajassa 26.30 Ilvekselle tarjottiin voiton avaimia tarjottimella kun kotijoukkueen pelaaja taklasi vaarallisen tuntuisesti ja kentältäpoiston arvoisesti ja näin tamperelaiset pääsivät vyöryttämään 2 minuutin ajaksi 4v3 ylivoimapeliä, mutta tällä kertaa tuloksetta. Pari minuuttia ennen loppua Viljanen täydensi hattutemppunsa vieden keltavihreät ratkaisevasti 2-5 johtoon ja nämä numerot säilyivät taululla aina päätössummeriin saakka. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kolme maalia viimeistellyt Meri Viljanen.

Selvästi näkyi, että tekeminen treenihallilla tuotti viimeistelyn suhteen tulosta kun maalinteko luonnistui paremmin kuin edellisviikonloppuna Mikkelissä. Seuraavaksi Ilves FS/2 kohtaa kotiluolassaan Kauppi Sports Centerissä sarjakärki Mad Maxin Valkeakoskelta, joten jännittävä paikallistaistelu luvassa ja panoksena sarjan kärkipaikka. Ottelu alkaa klo 19.00 ja sitä ennen edustusjoukkueemme kohtaa vaasalaisen FC Sport J:n klo 16.00. Tervetuloa seuraamaan Ilves FS naisten superlauantaita Kauppiin!

Ilves FS/2 tehoton paikallisderbyssä (Otteluraportti)
MuSaFutsal vahvempi kotikentällään, tehoton Ilves putosi kyydistä puolen tunnin jälkeen (Raportti)