20.11.21, Liiga, MuSaFutsal, Pori – Ilves FS 6-0 (1-0), Porin Urheilutalo

MuSaFutsal maalintekijät: 3′ Hannula, 27′ Luotonen, 29′ Hannula, 36′ Lilja, 38′ Ylikraka, 38′ Ylikraka

Raportti: Kauden kuudes runkosarjaottelu vei Ilveksen Poriin haastamaan kautensa pistemenetyksittä aloittaneen MuSaFutsalin. Tamperelaisjoukkue tarjosi pelillisesti hyvän vastuksen viime kauden mestarijoukkuelle, mutta jäi toisella puoliajalla jalkoihin kotijoukkueen hyödyntäessä tekopaikkansa selvästi tehokkaammin.

Otteluviikolla Ilves oli kärsinyt takaiskun harjoituksissa loukkaantuneen Nella Hartikaisen joutuessa jäämään ottelusta sivuun. Myös Heta Huhtaniska ei ollut mukana tällä kertaa ja kun vielä kapteeni Mira Teittinen loukkaantui alkuverryttelyssä, niin Ilveksen peluutus jäi 9:n kenttäpelaajan varaan mikä tällä kertaa näkyi pelin loppua kohden mentäessä. Ottelun alku ei myöskään ollut paras mahdollinen kotijoukkueen onnistuessa avausmaalissa jo kolmen minuutin kohdalla. MuSa:n Elina Setälä katkaisi Ilveksen lyhyeksi jääneen noston ja tarjoili pallon Netta Hannulalle joka taiteili itsensä vapaaksi vetopaikkaan ja onnistui ohittamaan Ilves-maalivahti Lilli Sandströmin laadukkaalla laukauksellaan. Johtoasema tarjosi kotijoukkueelle hyvät asemat pelata mukavuusalueellaan ja välttää isoja virheitä Ilveksen pyrkiessä jatkuvasti prässäämään korkealta. Vihreäpaitaisen Ilves-lauman parhaita tilanteita tuli muutamista hyvistä kulmapotkuista ja muutamaan otteeseen päästiin ohittamaan puolustus, mutta vapaista vetopaikoista laukaukset menivät hienokseltaan ohi MuSa-maalin jossa maalivahti Siiri Lilja ei loppujen lopuksi joutunut kovinkaan paljon torjuntatöihin. Ensimmäisen puoliajan lopulla tasoitus olisi voinut tuoda Ilveksen vahvasti voittokamppailuun, mutta toista ottelua peräkkäin tuska maalinteon kanssa näkyi.

Toisella puoliajalla kotijoukkue lähti karkumatkalle 27.minuutin kohdalla Setälän päästessä laidalta läpi. Kuljetuksen päätteeksi tarkka syöttö Anni-Elina Luotoselle ja johto tuplaantui 2-0:n. Rohkealla puolustuksella pelannut Ilves ei saanut enää tuettua haaston kohteena olevia pelaajia tilanteissa tarpeeksi hyvin ja MuSa hyödynsi tämän välittömästi. Pari minuuttia myöhemmin oli Jasmin Ylikrakan vuoro vapauttaa itsensä laidasta. Ylikrakan syöttö löysi Hannulan maalilta joka sai toimitettua pallon lopulta Sandströmin torjunnan jälkeen viivan yli. Ilves otti aikaisessa vaiheessa ylivoimapelin käyttöön tämän jälkeen. Muutamien lupaavien pyöritysten jälkeen ottelu ratkesi kuitenkin lopullisesti MuSa-vahti Liljan poimiessa helpon laukauksen käsiinsä ja toimittamalla pallon tarkasti tyhjään Ilves-maaliin. Lopussa Ilves vielä tarjoili kotijoukkueelle helpon lisäosuman ylivoimapelin käynnistyksen epäonnistuessa totaalisesti. Ylikraka kiitti tästä lahjasta ja laukoi vielä kruunuksi läheltä vapaapotkusta loppulukemat 6-0. Ilves ei ollut niin huono mitä tulostaulu näytti lopussa, mutta ei myöskään pelannut lähelläkään sitä tasoa mitä MuSa:n kaltaisen huippujoukkueen kaatamiseen vaaditaan.

Syyskierroksella Ilveksellä on jäljellä vielä viisi ottelua ja niistä vain yksi on sarjataulukossa tällä hetkellä edellä olevaa joukkuetta vastaan. (PJK) Mahdollisuudet hyvien asemien saavuttamiseen joulutauoksi ovat siis tästä lähtökohdasta olemassa, jos peliesitykset ja etenkin hyökkäyspäässä viimeistely saadaan riittävälle tasolle. Ilveksen kausi jatkuu kotiottelulla FC Sportia vastaan 27.11. lauantaina klo 16.00.

2.joukkueelle jälleen kolme pistettä alkuhaasteista huolimatta (EBK-Ilves FS/2 raportti)
Hyvällä esityksellä harmittava tappio (Ilves FS/2 otteluraportti)