Isänpäivänaattona Ilves FS/2 suuntasi bussin keulan kohti Mikkelin Rantakeidasta, jossa vastaan asettui ensimmäisen kautensa myös vahvasti naisten Futsal-Ykkösessä aloittanut PU-62.

Etukäteistietona vielä tuntemattomammasta vastustajasta oli muutaman pelin perusteella scoutatut tiedot pelitavasta, Rantakeitaan pienenpieni parkettikenttä sekä tietysti tilastotiedot, joiden mukaan otteluun viikolla pyrittiin huolellisesti valmistautumaan. Injury-osaston jatkeeksi saatiin valitettavasti ennen peliä muutama sairastuminen, joten ohuella rosterilla matkaan jouduttiin lähtemään.

Ottelun alku eteni Ilveksen lievässä pallonhallinnassa ja muutamia vaarallisia maalintekopaikkojakin vierasjoukkue sai rakenneltua kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa maalinsa puhtaana pitäneen Ciia Hokkasen (1) vartioimalle maalille. Palloa ei kuitenkaan saatu pelattua maaliin asti kunnes ajassa 7.45 tamperelaissankari Oona Vuoltee (25) räjäytti pankin riistämällä pallon kesken kotijoukkueen hyökkäyksen ja edeten röyhkeästi omalta kenttäpuoliskolta kohti ristikulmaa ja laukaisi tarkasti pallon maalin oikeaan alakulmaan ja ottelu näytti hyvältä Ilveksen kannalta.

Hymyt kuitenkin hyytyivät pari minuuttia myöhemmin, ajassa 9.42, kun vastustajan vahva pivot-pelaaminen tuotti tulosta ja palloa kaiveltiin omasta verkosta kohti keskipistettä ja tulostaululle ruuvattiin numerot 1-1. Synkkiä pilviä kasaantui lisää sysimustan neliminuuttisen aikana kun 11.05 kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoasemaan ja 13.49 porrassalmelaiset pääsivät tarjoilemaan samaa myrkkyä jo kolmannen kerran siirtyen 3-1 johtoon. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle siirryttiin punomaan uusia juonia toiselle puolikkaalle.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena ja puolittaisia maalintekotilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, kunnes ajassa 28.10 PU-62:n pistenikkari Eider Ramos (10) siirsi pallon rabonalla Ilves-maaliin ja tilanteeksi 4-1, mikä merkitsi huomattavasti haastavampaa ottelun loppua tamperelaisille. Pian tämän jälkeen vierasjoukkue siirtyi, aikalisän jälkeen, pyörittämään 5v4 ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta vaikka palloa saatiin liikkeelle suhteellisen nopeasti ja laukauksia maalille, mutta koko ottelun läpi vaivannut viimeistelyn terävyys jäi edelleen puuttumaan. Hieman lohtua vierasjoukkueelle saatiin viimein ajassa 38.11 kun nuori ja lupaava Siri Rosendahl (23) onnistui päällään ohjaamaan Ida Ala-Kauhaluoman (36) millintarkan heiton maalin edustalta hentojen terästolppien sisään ja näin Rosendahlin ensimmäinen muttei varmasti viimeinen divarimaali näki päivänvalon sopivasti ”vuoden harmaimpana päivänä”. Viimeiset vajaat pari minuuttia ei ihmeitä tarjonnut ja näin lopputulokseksi kirjoihin ja kansiin arkistoitiin 4 – 2 (3-1).

Joukkue voi kuitenkin olla esitykseensä tyytyväinen hyvän esityksen jälkeen vaikka tappio tulikin. Treenihallilla hiotaankin viikolla ainakin tuikitärkeää maalinteon jaloa taitoa, jotta seuraavassa ottelussa ollaan taas pykälän verran vaarallisempia. Sunnuntaina 21.11. Ilves FS/2 matkustaa Espooseen, jossa kotijoukkueen maalia puolustaa tuttu, sinivalkoinen EBK. Ottelu Espoonlahden liikuntahallilla alkaa klo 14.00.

MuSaFutsal vahvempi kotikentällään, tehoton Ilves putosi kyydistä puolen tunnin jälkeen (Raportti)
Renströmin ensimmäinen Ilves-maali kolmen pisteen arvoinen FC Nokiaa vastaan (Otteluraportti)