13.11.21, Liiga, Ilves FS – FC Nokia, 1-0 (1-0), Kauppi Sports Center, Tampere

Ilves FS:n maalintekijä: Renström 11′

Raportti: Lauantaina Kaupissa naisten edustusjoukkue pelasi seuran 90-vuotisjuhlaottelunsa FC Nokiaa vastaan. Kyseisiä ottelutapahtumia oli järjestetty muiden Ilves-joukkueiden toimesta jo pitkin vuotta ja varsinainen juhlagaala juhlittiin lokakuussa. Juhlapeli pääsi alkamaan puoli tuntia myöhässä hallin tyhjennyttyä aiemmin päivällä sattuneen palohälytyksen johdosta, mutta sillä ei suurempaa merkitystä ollut ottelun päästessä alkamaan kuitenkin vain puoli tuntia myöhemmin.

Juhlaottelun vieraaksi oli saatu paikallisvastustaja FC Nokia joka on tehnyt paluun liigatasolle muutaman divarissa vietetyn vuoden jälkeen. Viimeisimmästä keskinäisestä tosipelistä olikin jo ehtinyt hetki siis kulua. Ottelun asetelma oli Ilves FS kokeneempia liigapelaajia täynnä ja kauden tulosten valossa paremmin aloittaneena selkeänä suosikkina. FC Nokia taas nuoremmalla kokoonpanollaan haastajan asemassa täynnä intoa ja ennakkoluulottomutta. Läpi ottelun asetelma näkyikin Ilveksen hallitessa palloa pidempiä jaksoja vieraiden painottaessa enemmän suoraviivaisia hyökkäyksiä ja varsinkin nopeita vastahyökkäyksiä maalivahti Emmi Kortesmaan avauksista. Ensimmäisen kympin aikana kotijoukkue sai aikaan muutamia maukkaita tekopaikkoja joista lähimpänä oli Tiina Pöyryn ohjaus tolppaan lähietäisyydeltä. Ajassa 10.13 nähtiin ottelun ainoaksi jäänyt maali, kun Noora Renströmin kaukolaukaus Pöyryn tarjoilemasta rajapotkusta yllätti vieraiden Kortesmaan ja pallo painui käsien kautta verkkoihin. Edellisellä kaudella HIFK:ta edustanut Renström avasi näin viidennessä virallisessa ottelussaan maalitilinsä Ilves-paidassa. Avausmaali helpotti Ilveksen tekemistä ja usko lisäosumien syntymiseen oli tässä vaiheessa vahva. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla Tamperelaiset loivat puolen tusinaa puolittaisia tekopaikkoja, mutta viimeinen terävyys sekä tarkkuus hyökkäyspään ratkaisuista oli kateissa mikä näkyy sarjassa toistaiseksi vaatimattoman tehtyjen maalien määrän muodossa. Vahva puolustuspeli kuitenkin takasi maalivahti Lilli Sandströmin johdolla sen ettei suurempia hässäköitä Ilves-maalille muodostunut ja toiselle puoliajalle lähdettiin 1-0 johtolukemista.

Toisella puoliajalla Ilves jatkoi lisäosumien metsästystä tippaakaan peruuttelematta. Kentälle palasi myös edellisestä ottelusta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Matilda Herranen joka loikin hyvällä pelitemmollaan heti lisää uhkaa vierasjoukkueen puolustukselle. Myös vahvasti läpi ottelun Nokiaa pallon kanssa haastanut Tanja Owens lisäsi kierroksia ja tarjoili Ilona Mikkelälle huippupaikan keskisektoriin. Laukaus valitettavasti löysi tiensä tällä kertaa päätyverkkoihin. Pöyryllä oli seuraavat kaksi huippupaikkaa, mutta kuin ihmeen kaupalla maalitili tällä kaudella jäi tänään vielä avaamatta. Ilveksen tuska maalinteossa alkoi jonkin verran näkyä turhana hermoiluna ja se tarjosi Nokialle muutamista menetyksistä tekopaikkoja joista tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Peli eteni vahvasti Ilveksen otteessa pitkälle toista puoliaikaa ja lopullinen ratkaisu olisi voinut tulla ajassa 34.34 kohdalla vahvaa pallollista peliä esittäneen Nella Hartikaisen pelatessa syötön Pöyrylle vastustajan kutosen alueelle. Tähän palloon Pöyry ehti jalkapohjalla koskemaan ensimmäisenä ennen vieraiden maalivahti Kortesmaata joka liukui myöhässä Pöyryn kumoon osuen toki samalla palloonkin. Nopea tilanne on luonnollisesti paljon helpompi videolta nähdä uusintana, mutta Ilveksen onni oli ettei tämä viheltämättä jäänyt rangaistuspotku maksanut pisteitä tällä kertaa. Lopussa Nokia uhkasi muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta Sandström Ilves-maalissa piti torjunnoillaan Ilveksen johtoasemassa loppuun asti.

Ilveksen ohjelma jatkuu vieraskentällä seuraavana lauantaina. Tamperelaiset matkustavat Poriin viime kauden mestarijoukkue MuSaFutsalin vieraaksi. Porilaiset ovat aloittaaneet kautensa vakuuttavasti pelkillä voitoilla. Ilves on (16.11.) tällä hetkellä neljäntenä yhden tai kaksi ottelua edellä olevia joukkueita vähemmän pelanneena.

Ottelukuvat: Leo Hynninen